Smash burger - ohueksi litistetty

Smashing eli smashaus on trendikäs valmistusmenetelmä, jolle perustuu paitsi nopeasti kasvavan Burger Companyn liiketoimintaidea myös sen suosikkiburgereiden menestys.

Julkaistu

Smashing good! Näin valmistat smash burgerin

menu-lehti 02-23 asiakkaan kanssa raaka liha

1. Valitse oikea liha

Oikeanlainen liha on smashburgerissa keskeisin raaka-aine. Pihvissä tulee olla rasvaa 20-22 prosenttia, jotta se pysyy mehukkaana.

menu-lehti 02-23 asiakkaan kanssa paisto

2. Paista oikein

Kylmä pihvi painetaan vasten kuumaa (vähintään 130-asteista) parilaa. Lämpötila on tärkeä, jotta Maillardin reaktio pääsee syntymään. Smashauksen idea on saada pihville kauniisti ruskistunut, karamellisoitunut paistopinta, joka lisää makua ja synnyttää herkullisia aromeja. Kääntämisen jälkeen pihvi maustetaan suolalla ja pippurilla.

Mikä Maillardin reaktio?

Maillardin reaktio on kypsennettävän raaka-aineen sokerien ja aminohappojen tai proteiinien välinen kemiallinen reaktio.

menu-lehti 02-23 asiakkaan kanssa kansi

3. Mausta hyvin

Smashattu pihvi maustetaan suolalla ja pippurilla. Kääntämisen jälkeen pihvin päälle lisätään cheddarsulatejuustoa ja pihvi peitetään kannella, jotta juusto sulaa herkullisesti.

Burger Company

Ketkä?

Toimitusjohtaja, yrittäjä Nehal Siddiqui. (Kuvissa hänen pikkuveljensä Nahim Siddiqui).

Toimintafilosofia?

”Keep it simple, make it delicious.”

ML 2 23 32 Smash burger Asiakkaan kanssa 2 Burger Companyn smashburgerien herkullisuus ja suosion salaisuus perustuu laadukkaisiin ja tuoreisiin raaka-aineisiin. Pehmeä ja hyväsitkoinen perunasämpylä pitää smashburgerin mehukkuuden sisällään.

Tarina?

"Tervetuloa Helsingin pienimpään burgeriravintolaan. Asiakaspaikkoja on vain neljä”, Burger Companyn toimitusjohtaja ja yrittäjä Nehal Siddiqui naurahtaa.

Työntekijöitä Vaasankadun toimipisteessä Kalliossa on kuitenkin seitsemän, ja burgeripihvejä paistetaan päivittäin 250–300 kappaletta. Burger Company -konsepti sai alkunsa korona-ajan cloud kitcheninä toisen ravintolan keittiössä. Tuolloin burgereita toimitettiin vain noutoruokana. Sittemmin yritys on laajentunut Helsingissä myös Hernesaareen ja Pasilaan sekä Turussa linja-autoaseman yhteyteen.

”Liikeideamme on tarjota laadukasta, yksinkertaista ja hinnaltaan kilpailukykyistä smashburgeria. Suosimme kotimaisia tuotteita. Kespron avainasiakaspäällikkö Ville Vartiainen on ollut suurena apuna yhteistyössä ja tuotteiden valinnassa”, Nehal Siddiqui kertoo.

”Ruokalistamme on suppea. Listalla on vain viisi burgeria, joita kaikkia saa myös vegaanisena ja gluteenittomana. Käytämme perunasämpylöitä, ja pihviliha tulee Reinin Lihasta. Kespro toimittaa meille tavaraa päivittäin, sillä liiketilan koosta johtuen säilytystilamme ovat rajalliset.”

Kallion toimipisteessä valtaosa tilauksista kulkee lähettipalveluiden kautta.

”Haluamme taata asiakkaalle laadukkaan tuotteen myös kotisohvalle tilattuna. Siksi tilaus ei koskaan ole kymmentä minuuttia vanhempi lähtiessään asiakkaalle”, Siddiqui painottaa.

”Myös käyttämämme pakkausmateriaalit on valittu huolellisesti. Burgeri pysyy kuljetuksen aikana kuumana ja ranskalaiset rapeina.”

”Oikeanlainen liha on smashburgerissa keskeisin raaka-aine, ilman sitä ei voi valmistaa mahtavaa smashburgeria. Pihvissä tulee olla rasvaa 20-22 prosenttia, jotta se pysyy mehukkaana”, Siddiqui kertoo.

menu-lehti 02-23 asiakkaan kanssa 2 Kespron Food Inspiration Manager Anssi Nurminen ja Burger Companyn Nahim Siddiqui tarkastelemassa paistettuun ruokaan makua ja väriä tuovan Maillardin reaktion muodostumista burgeripihvissä.

Tuotteet Kesprosta

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä