Maistuva Helsinki

Jo kuudetta kertaa järjestetty Taste of Helsinki tarjosi ainutlaatuisia kulinaarisia elämyksiä ja mahtavia makulöytöjä.

Julkaistu

Helsingin Kansalaistorille pitkäksi viikonlopuksi rakennettu telttakylä kuhisi ja pöhisi. Aurinko paistoi ja kevyt kesätuuli hulmutteli Taste of Helsinki -tapahtuman vihreitä viirejä, kun huippukokit toivat annoksiaan maisteltavaksi viihtyisässä urbaanissa ympäristössä. Jokaisella mukanaolevalla ravintolalla oli oma nimikkoannoksensa, ja sen lisäksi joka teltalla oli tarjolla alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka maisteluannoksena. Juomapisteistä löytyi sopivat makuparit valituille aterioille.

Maisteltavaa riitti Black Angus -härästä mustekalaan ja karitsasta villisiikaan. Jälkiruoissa maistui valkosuklaa, koivunmahla, marinoitu raparperi ja suolakinuski. Yksi erikoisimmista herkuista taisi olla ravintola Grönin tarjoama kuusenkerkkäetikalla maustettu jäädyke, jossa oli lisänä aurinkokukan siemeniä, maitohappoa ja kuusenkerkkäkinuskia.

Raikasta kahvia

Raikas, jälkiruoaksikin sopiva Cold Brew -kahvi löytyi Good Life Coffeen teltalta.

"Meidän kahvila on vähän täällä peränurkassa, mutta kyllä tännekin asti ihmiset ovat löytäneet", kertoo Lauri Pipinen.

"Olemme ensimmäistä kertaa Taste of Helsingissä ja hyvältä vaikuttaa. Täällä on sellaista rentoa aikuisten puistofiilistelymeininkiä. Asiakkaiden tapaamisten lisäksi on ollut hauskaa tavata täällä paljon alan ihmisiä. Mukava tapa verkostoitua. Seuraava iso tapahtuma meillä on Flow elokuussa."

Good Life Coffeen kahvin paahtamisesta vastaava Samuli Ronkanen maistattaa ideoimaansa kylmää kahvi&tonic-juomaa.

"Tyypillisesti kylmäkahvi tehdään usein suklaiseksi ja makeaksi. Itse teen sen etiopialaisesta, erittäin kukkaisen makuisesta pavusta. Mitään ylimääräistä sokeria ei lisätä, juoman marjainen maku tulee pelkästään kahvista ja sekaan laitetusta tonicista. Jääpalan kanssa tämä combo on ihan paras – hyvänmakuinen ja helppo – kesäjuoma."

Good Life Coffeen porukka Taste of Helsinki -tapahtumassa 2017.

Ekan jälkeen Toca

Lahdessa sijaitsevan ravintola Primon jälkeen Helsinkiin avattu italialainen Toca tarjosi nimikkoannoksenaan juustotäytteisiä ravioleja. Omistaja Elina Valoranta kertoo, että taitaa olla Taste of Helsingin ensimmäinen pasta-ateria tarjolla.

"Meidän raviolit on rakkaudella käsityönä tehty. Keittiömestarimme Pietro väsäsi tapahtumaa varten noin 11 000 Italian lipun väristä raviolia, ja hyvin ovat maistuneet. Vielä suositumpi tosin on ollut meidän mustekala-annoksemme, jossa on italialaisittain mustekalaa persilja-valosipulimajoneesin ja savuperunoiden kanssa. Kahtena päivänä annokset jopa loppuivat kesken."

Ravintola Tocan maistelupiste Taste of Helsinki -tapahtumassa 2017.

Smoothie-laitteet hyrisemään

Tapahtuma-alueen ensimmäisten telttojen joukossa on ruokateltoista poiketen esillä Electroluxin keittiön pienkoneita. Laitteita esittelevä Gigantin Tammiston myymälässä pienkoneista vastaava Jaswinder Pabla kertoo useammassakin laitteessa olevan järeyttä myös ammattilaiskäyttöön.

Makeat jälkiruoka- ja terveelliset välipalasmoothiet ovat nyt todella suosittuja. Siksi kaikenlaiset smoothie-laitteet herättävät valtavasti kiinnostusta. Tässä pysähtyneet ihmiset ovat aidosti kiinnostuneita ja motivoituneita ruoanlaitosta ja hyvästä syömisestä. Pabla kertoo ehtineensä onneksi työn ohessa myös maistelemaan ravintoloiden tarjontaa.

"Lähes joka teltalla on tullut käytyä, mahtavia ruokia on tarjolla."

Jaswinder Pabla esittelee Electroluxin smoothiekonetta Taste of Helsinki -tapahtumassa 2017.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä