Tulevaisuuden ruokaa omasta maasta

Ammattikeittiöissä eletään Ukrainan sodan mullistamaa aikaa. Energiakriisin johdosta tuotantokustannukset ja raaka-aineiden hinnat kohoavat päivä päivältä korkeammiksi. Omavaraisuutemme on meille arvokasta ja korkealla.

Julkaistu

Teksti

Kaupallinen yhteistyö: Feelia

Kuvat

Feelia

Tämän hetken puheenaiheita alalla ovat tuoteturvallisuus, huoltovarmuus, vastuullisuus ja omavaraisuuden säilyttäminen. Suomi on luokiteltu maailman neljänneksi ruokaturvallisimmaksi maaksi (Helsingin Sanomat, 2022). Omavaraisuusasteemme on 80 % ja ruokaa tuotetaan monimuotoisuutta kunnioittaen, luonnonvaroja säästäen ja maaperästä huolehtien.

Vuosien varrella makuja on haettu maailmalta ja ruokakulttuuriamme on täydennetty erilaisilla trendeillä. Jos Suomi jäisi omilleen, pystyisimme siis täyttämään lautasemme oman maan tarjoamilla raaka-aineilla, vain hedelmien osuus voisi olla hieman yksipuolinen.

Nykypäivän tilanne palauttaa meidät takaisin vanhempiin ja tutumpiin makuihin. Kotimaiset kala-, kasvis-, ja liha-annokset kasvattavat suosiotaan entisestään, kuten myös kotimaisen kauran sekä perunan käyttö. Makuja voidaan edelleen täydentää kansainvälisillä vivahteilla, mutta vielä enemmän oman maan raaka-aineilla.

Feelia tulevaisuuden ruokaa 2

Valitse vastuullinen toimija

Moni ruoka-alan ammattilainen varmasti pohtii tänä syksynä, kuinka saada buustia liiketoimintaan murrosaikana sekä samalla vähentää hävikkiä ja toimia vastuullisesti. Tulevaisuusajattelulla voidaan yrittää ennakoida ja rakentaa mahdollisia tulevaisuuden ratkaisuja sekä kuvia. Ravintola-alalla kärsittiin 2 vuoden ajan koronapandemian sulkutoimista, mutta silloinkin osattiin tunnistaa toivoa tuovat ratkaisut.

Maailman tilanteen aiheuttaman energiakriisin ja tuotantokustannusten vuoksi joudutaan jälleen miettimään uusia strategioita. Feelia Foodservice tarjoaa asiakkailleen kokonaisvaltaisia ja räätälöityjä palveluita, jotka tukevat asiakkaiden laitevalikoimaa, liikeideaa, hintatasoa ja asiakkuuksia. Feelia Foodservicen palveluratkaisun avulla saat helpotusta arkeen kustannustehokkaalla tavalla.

Tarjoa asiakkaille uusia elämyksiä, ja muovaa tutusta ja turvallisesta ruuasta modernimpaa. Feelia Foodservicen valikoimasta löydät suomalaiseen makuun maistuvia perinneruokia kuin makuja maailmalta, suomalaisia raaka-aineita unohtamatta. Feelia Foodservicen ratkaisussa yhdistyvät tehokkuus ja kannattavuus. Tuotteet säilyvät yli ruokalistakierron, jolloin kallista ja kuluttavaa hävikkiä ei pääse syntymään.

Kestävän tulevaisuuden puolesta

Vastuullisuus ei ole vain lupaus, se on tekoja ja valintoja. Kallistuvien hintojen vuoksi huolenaiheita ovat kotimaisen ruuantuotannon säilyminen, työpaikkojen säilyminen Suomessa ja lähituottajien menestyminen (Kespro, 2022). Hankkimalla tuotteita kotimaasta tuet suomalaista tuottajaa ja työtä. Vastuullisuus toteutuu ihmisten päätösten kautta.

Feelia Foodservicellä me kehitämme ruokaa ratkaisuksi asiakkaidemme tarpeisiin, mutta myös siten että meillä ja seuraavilla sukupolvilla olisi kestävämpi tulevaisuus. Ruokaa tuotetaan ja kulutetaan nopeammin kuin koskaan ennen, ja siksi vastuullisuuden rooli ostopäätöksiä tehdessä on kasvanut. Meille vastuullisuus on osa strategiaamme, se näkyy kaikessa mitä teemme johtamisesta, tuotantoon, tuotekehitykseen ja teknologiaan.

Vaikka ajassa, jota nyt elämme, on monia kysymysmerkkejä – voimme silti todeta, että suomalaisilta toimijoilta löytyy tarvittavaa asennetta tarjota maailman puhtainta ruokaa nyt ja jatkossa.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä