Vastuullisia ratkaisuja Foodsterista

Ravintoloiden kannattavuuden sparraukseen erikoistuneet Kespron tuotekehityskeittiöt Foodsterit tarjoavat yhä enemmän valmennuksia myös ravintoloiden vastuullisuuden kehittämiseksi.

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kuvat

Kespro

Vastuullisuutta kehittämällä sekä ympäristö että ravintolan tuloslaskelman alarivi kiittävät. Erityisesti hävikin minimointi on hyvä tapa muuttaa vastuullisuus euroiksi. Vastuullisuuteen keskittyvissä Foodsteri-päivissä tarkastellaan keittiön kannattavuuden kehittämistä erilaisten vastuullisten valintojen avulla.

Hävikkiin pureudumme muun muassa keittiön ja salin päivittäisten prosessien kautta sekä oikeilla raaka-aineratkaisuilla. Nuolijalla, maalarinteipillä, tussilla ja kelmulla ravintola-alan ammattilainen pääsee jo pitkälle hävikinhallinnassa.

Foodsteri-koulutuksissa olemme huomanneet, että ravintola-alan ammattilaiset ovat yhä kiinnostuneita myös vastuullisesti tuotetuista raaka-aineista. Näissä korostuvat erityisesti kasvikset, kasviproteiinit, kotimainen liha ja kala. Erilaiset vastuullisuussertifikaatit kiinnostavat myös asiakkaitamme. Vastuullisilla valinnoilla koostettu ateria on myös usein se terveellisempi vaihtoehto.

Foodsterin koulutuksista jää yleensä runsaasti hyviä raaka-aineita yli, kun testataan, kehitetään ja maistellaan uusia reseptejä sekä raaka-aineita. Ylimääräiset raaka-aineet menevät K-Kampuksen lounasravintolan hyötykäyttöön sekä Waste&Feast Alppila -hävikkiruokailuprojektiin.

Harri Veckman, Kespro
Food Development Manager


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä