Chef’s Choice

Kaikki veitset vaativat säännöllistä huoltoa ja uudelleen teroitusta. Chef’s Choice tuo ratkaisun moniin erilaisiin teroitustarpeisiin.

Chef’s Choice -teroittimista yleisesti

Laadukkaat Chef’s Choice käsi- ja moottoriteroittimet ovat valmistettu Yhdysvalloissa ja sopivat niin koti- kuin ammattikeittiöön. Kaikissa teroittimissa on timanttipäällysteiset laikat, jotka varmistavat laadukkaan ja tarkan lopputuloksen. Moottoriteroittimissa on kaksi tai kolme eri karkeutta, joilla saavutetaan toisistaan erilaiset teräkulmat. Erilaiset teräkulmat takaavat pitkäkestoisemman terävyyden sekä vähentävät tarvetta teräkulmien uudelleen hiomiselta. Näin veitsen terä säästyy ja veitsesi käyttöikä pitenee huomattavasti. Kaikki teroittimet soveltuvat erinomaisesti terän ylläpitoon eli hoonaukseen. Erityisesti moottoriteroittimilla voi tehdä myös perusteellisemman terän huollon, silloin kun terä on lohjennut tai teräkulmat ovat kuluneet käytössä pois.

Käsiteroitin ProntoPro

Käsiteroitin on edullinen ja varma kumppani terän ylläpitoon ja uudelleen teroitukseen. ProntoPro-mallissa on kätevästi sekä 15 asteen, että 20 asteen teroitus sekä viimeistelylaikka. Laadukas käsiteroitin teroittaa kaikki fileteistä kokkiveitseen. Teroittimen hahlot takaavat veitsen oikean teräkulman koko terän matkalta.

Moottoriteroitin M320

Chef’s Choice M320 sopii käsiteroitinta vaativimpiin teroituksiin. Teroittimessa on yksi teroitus- ja yksi viimeistelylaikka. Tällä teroittimella voi teroittaa kaikkia veitsiä, joissa on käytetty 20 asteen teräkulmaa. Keittiössä, jossa on käytössä liha-, vihannes-, leipä- ja kokkiveitsiä, M320-malli takaa terävyyden kaikissa veitsityypeissä. Erityistä 20 asteen teräkulmassa on terävyyden lisäksi se, että se tylsyy hitaammin käytössä.

Moottoriteroitin M2100

Ammattikeittiöissä ja teurastamoissa, joissa veitsen terävyyttä vaalitaan päivittäin, on ehdoton valinta M2100. Mallissa yhdistyy tarkka lopputulos ja käytön pitkäikäisyys. Teroittimessa on vaihdettava teroitusmoduuli, joka takaa käytön jatkumisen vuodesta toiseen. Teroitusmoduuli on konepestävä. Teroitusmoduulin voi vaihtaa 15 asteen teräkulmaa teroittavaan moduuliin. Mallin mukana tuleva moduuli teroittaa veitset 20 asteen teräkulmaan. Teroitin soveltuu niin terän hoonaukseen kuin myös perusteellisempaan terän kunnostamiseen. Teroittimella saa aikaan kolme toisistaan erilaista teräkulmaa, jonka ansiosta veitsen terä pysyy terävänä pidempään ja säästää veitsen terää.

Moottoriteroitin Trizor XV

Erityistä tarkkuutta vaativaan leikkaamiseen tarkoitetut santoku- ja fileerausveitset tulee teroittaa 15 asteen teräkulmaan. Huipputerävän veitsen ominaisuuteen kuuluu terän nopea tylsyminen normaalissa käytössä. Trizor XV -teroitin teroittaa veitset 15 asteen teräkulmaan kolmella erilaisella teräkulmalla. Kolmen teräkulman ansiosta huipputerävyyden ylläpitoon voi käyttää pelkkää hoonausta. Jos hoonaus ei tuota tyydyttävää lopputulosta, on syytä käyttää keskikarkeaa laikkaa, jolla luodaan keskimmäinen teräkulma uudestaan. Teroituksen lopuksi käytetään aina hienointa laikkaa (hoonausta), joka viimeistelee terävyyden.

Lue lisää täällä.