DAVA Foods

DAVA Foods Finland Oy – reilu munatalo

DAVA Foods Finland Oy:n omistavat puoliksi suomalainen Munakunta ja DAVA Foods -konserni, joka on Itämeren alueella toimiva kananmuna-alan konserni. DAVA Foods Finlandin juuret ovat Munakunnan toiminnassa, joka perustettiin vuonna 1921, nimellä ”Vientikunta Muna” ja vuosien varrella yritys on toiminut myös nimellä Scanegg. DAVA Foodsin tuotteita ovat myös Kultamuna-kananmunat, jotka tulevat aina suomalaisilta perhetiloilta.

Häkittömät tuotantomuodot edistävät kanojen hyvinvointia

Kananmunien alkuperä kiinnostaa yhä useampia. Perhetilatuotantomme on suurelta osin siirtynyt häkittömien vapaan kanan munien eli lattiakananmunien tuotantoon. Virikehäkkikanoihin verrattuna lattiakanat saavat vapaasti liikkua kanalassa. Ne käyvät pesässä munimassa omassa tahdissaan, kuopsuttelevat pehkussa sekä nukkuvat orrella. Meillä on myös hyvä valikoima ulko- ja luomu-kananmunia.

Kananmuna on vastuullinen raaka-aine

Suomalaisella kananmunalla on pieni ympäristöjalanjälki. Tämä on selvitetty kesällä 2021 ilmestyneessä Luonnonvarakeskuksen tutkimuksessa. DAVA Foods edistää myös vastuullisen soijan käyttöä tuotantoketjussaan. Luomukananmunien tuotannossa käytettävä soija on GMO-vapaata ja Pro Terra -sertifioitua. Muissa tuotantomuodoissa käytetty riskialueilta tuleva soija on RTRS-sertifioitua (Round Table on Responsible Soy).

Kananmuna on mainio proteiinin lähde lihattomiin annoksiin

Yhä useammat kuluttajat vähentävät lihankäyttöään ja valitsevat lihattoman vaihtoehdon myös ravintolassa tai lounasruokalassa. Monipuolisen ruoka-annoksen tärkeä osa on proteiini, jota kaivataan myös kasvispainotteiseen ruokaan. Kananmuna on monestakin syystä hyvä vaihtoehto lihalle. Se sisältää runsaasti mm. proteiinia sekä D-, A- ja B12-vitamiineja.

Monipuolinen valikoima munatuotteita

Kotimaiset kananmunamme tuotetaan suomalaisten perheiden omistamilla kotitiloilla. Kananmunat on tarkastettu ja lajiteltu koon sekä laadun mukaan, jotta asiakkaamme saavat mahdollisimman korkealuokkaisia tuotteita. Valmistamme kotimaisista munista myös laadukkaita munamassoja ja munakokkeliseoksia Kaarinassa. Lisäksi valikoimaamme kuuluvat mm. keitetyt ja kuoritut munat, ohukaiset, miniblinit ja rapsiöljyt.

Lue lisää täällä.