Kultamuna

Kultamuna tulee suomalaiselta perhetilalta

Kultamuna-kananmunat ovat aina häkittömiä ja kotimaisia. Kultamuna-tuottajat ovat aitoja perheyrittäjiä, jotka tuottavat munia koko sydämellään. Perhetilan toiminta on monipuolinen kokonaisuus erilaisia työtehtäviä, jotka kaikki tähtäävät kanan hyvinvointiin. Kanat saavat yleensä kotoista rehua, mihin vilja tulee omilta tai lähipelloilta. Perhetilalla kanala on usein omassa pihapiirissä ja sitä on vaalittu useassa sukupolvessa.

Kultamuna-tuotteita pakkaa ja myy DAVA Foods Finland Oy, jonka omistavat puoliksi suomalainen Munakunta ja tanskalainen DAVA Foods -konserni. Kananmunat on tarkastettu ja lajiteltu koon sekä laadun mukaan, jotta asiakkaamme saavat mahdollisimman korkealuokkaisia tuotteita. DAVA Foods valmistaa kotimaisista munista myös laadukkaita munamassoja ja munakokkeliseoksia Kaarinassa. Lisäksi valikoimaan kuuluvat mm. keitetyt ja kuoritut munat, ohukaiset, miniblinit ja rapsiöljyt.

Aina häkitön Kultamuna on luonnollisesti lempeä

Kananmunien alkuperä kiinnostaa yhä useampia. Kultamuna on aina häkitön, eli munien tuotantomuotona on lattia-, ulko- tai luomukananmunatuotanto. Virikehäkkikanoihin verrattuna lattiakanat saavat vapaasti liikkua kanalassa. Ne käyvät pesässä munimassa omassa tahdissaan, kuopsuttelevat pehkussa sekä nukkuvat orrella. Ulkokanoilla on myös ulkoilumahdollisuus. Luomukanoilla on enemmän tilaa, ulkoilumahdollisuus vähintään toukokuusta lokakuuhun ja ne saavat luomurehua.

Kananmunalla on pieni ympäristöjalanjälki

Suomalaisella kananmunalla on pieni ympäristöjalanjälki. Tämä on selvitetty kesällä 2021 ilmestyneessä Luonnonvarakeskuksen tutkimuksessa. DAVA Foods edistää myös vastuullisen soijan käyttöä tuotantoketjussaan. Luomukananmunien tuotannossa käytettävä soija on GMO-vapaata ja Pro Terra -sertifioitua. Muissa tuotantomuodoissa käytetty riskialueilta tuleva soija on RTRS-sertifioitua (Round Table on Responsible Soy).

Kananmuna on mainio proteiininlähde lihattomiin annoksiin

Yhä useammat kuluttajat vähentävät lihankäyttöään ja valitsevat lihattoman vaihtoehdon myös ravintolassa tai lounasruokalassa. Monipuolisen ruoka-annoksen tärkeä osa on proteiini, jota kaivataan myös kasvispainotteiseen ruokaan. Kananmuna on monestakin syystä hyvä vaihtoehto lihalle. Se sisältää runsaasti mm. proteiinia sekä D-, A- ja B12-vitamiineja.

Lue lisää täällä.