Oikia

Oikiaa sen olla pitää

Oikia-perunalastut, Oikia Oatis -kaurasipsit, Oikia Junior -maissinaksut sekä Oikia Moomin -luomukauranaksut ja -luomumaissinaksut valmistetaan Suomessa Pohjois-Pohjanmaalla Pyhännällä.

Perunalastut valmistetaan 100 % puhtaista suomalaisista perunoista, ja kaurasipseissä käytetty kaura on 100 % suomalaista. Perunalastujen valmistukseen käytettävä peruna hankitaan lähialueen sopimusviljelijöiltä, joten Oikia voikin ylpeänä merkitä jokaiseen perunalastupussiin, kenen tuottamaa perunaa valmistuksessa on käytetty.

Oikian perunalastuissa on Hyvää Suomesta -merkki (Joutsenmerkki). Kaurasipseissä ja maissinaksuissa on Avainlippu-merkki. Lisäksi perheen pienimpien Moomin-tuotteilla on luomumerkintä.

Vastuullisuus näkyy Oikialla kaikessa aina raaka-aineiden ja pakkausmateriaalien valinnasta valmiiksi tuotteeksi asti. Pyhännän tehtaalla on BRCGS Food 9 -laatusertifikaatti. Perunalastut, kaurasipsit ja Junior-maissinaksut pakataan kartonkikierrätettäviin pusseihin, ja kaikissa Oikia-pakkauksissa on tuotekohtainen hiilijalanjälkimerkintä.

Kaikki Oikian perunalastut ja kaurasipsit ovat gluteenittomia ja suurin osa vegaanisia. Ja kun on kysymys itse sipsistä, Oikia tarkoittaa sitä, että parempaa herkkua ei maan päältä tai kaupan hyllyltä löydy. Perunalastuihin ei yksinkertaisesti voi suhtautua liian vakavasti tai riittävän kevyesti. Oikia-perunalastut ovat perunan herkullisimmaksi jalostunut muoto, rapsakka rauhanneuvottelja ja synkkyyden selättäjä. Oikialla uskotaan, että vastaus kaikkeen on sipsi.

Ai miksi? No sipsi.

Tutustu lisää Oikian laadukkaisiin ja herkullisiin kotimaisiin tuotteisiin!