Victorinox

Hyvä veitsi on kokin tärkein työväline

Victorinoxin keittiöveitset valmistetaan Sveitsissä erittäin korkealaatuisesta molybdeeni-vanadiumteräksestä. Teräksen koostumuksen ansiosta veitsi on mahdollista teroittaa uudestaan ja uudestaan partaveitsen teräväksi. Veitset eivät myöskään tylsy nopeasti, vaan pitävät teränsä pitkään. Terä on aina samaa huippulaadukasta materiaalia, oli kyseessä sitten edullinen kuorimaveitsi tai arvokkaampi puukahvainen kokkiveitsi. Laatu on kunnia-asia, josta ei tingitä koskaan. Ammattilaisten keskuudessa Victorinox tunnetaankin poikkeuksellisen hyvästä hinta-laatusuhteestaan.

Oli suosikkisi sitten klassinen puukahva tai synteettinen Fibrox, Victorinoxin laajasta valikoimasta löydät kestävän, ergonomisen ja tehokkaan veitsen, joka sopii täydellisesti tarkoitukseensa. Muoto seuraa funktiota keittiöveitsissäkin, joten ammattikokki tarvitsee sujuvaan ja turvalliseen työskentelyyn ainakin kokkiveitsen, sahalaitaisen leipäveitsen, filetin ja riittävän määrän erilaisia pikkuveitsiä (kuorimaveitsiä, kuorijoita ym.). Kahvamateriaali jakaa mielipiteitä, mutta omien mieltymysten lisäksi valinnassa kannattaa ottaa huomioon veitsen käyttötarkoitus ja -ympäristö. Moni ammattilainen valitsee henkilökohtaiseen veitsilaukkuunsa tyylikkään, hieman enemmän huolenpitoa vaativan puukahvan, mutta kiireisen ammattikeittiön yhteiskäytössä luistamaton ja hygieeninen Fibrox-kahva on usein parempi valinta.

Victorinox on vastuullisuuden edelläkävijä, joka uskoo, että yritys voi toimia hyvin vain maapallon voidessa hyvin. Työ energiatehokkaamman ja ympäristöystävällisemmän tuotannon eteen aloitettiin jo 1970-luvulla – aikana jona ympäristöasioista puhui vain harva. Tuotannossa ei esimerkiksi synny lainkaan metallijätettä ja kaikki teräksen käsittelystä syntyvä hukkalämpökin otetaan talteen. Sillä lämmitetään paitsi tehtaan käyttövesi ja toimistotilat, myös n. 120 asuntoa tehtaan ympärillä. Tuotannon tarvitsema sähkö tuotetaan vesivoimalla ja aurinkopaneelien energiantuotanto vastaa 135 kotitalouden vuotuista energiankulutusta.

Iso vaikuttaja Victorinoxin poikkeuksellisen luonto- ja vastuullisuuskeskeisiin näkemyksiin on, että kyseessä on perheyritys, jonka toimintaa ovat alusta asti ohjanneet maanläheiset maaseudun arvot. Karl Elsener I:n perustaessa veitsipajansa Ibachissa vuonna 1884 Sveitsin maaseutu oli köyhää ja Elsener halusi työpaikkoja luomalla edistää alueen vaurastumista. Pienestä verstaasta on sittemmin kasvanut Euroopan suurin veitsitehdas, joka työllistää yli 1000 veitsienvalmistuksen ammattilaista. Työntekijät tulevat Victorinoxille jäädäkseen: vaihtuvuus on vain 2 % ja monet ovat tehtaalla töissä jo perheensä toisessa tai kolmannessa polvessa.

Tuotekategoria: Kaikki