Kestävä arjen teko

Bioskan missio on auttaa meitä kaikkia rakentamaan vastuullista maailmaa yksi teko kerrallaan.

Julkaistu

Teksti

Walki Plastiroll Oy

Kuvat

Walki Plastiroll Oy

Jokainen pidempään ravintolakokkina työskennellyt on saanut todistaa ruokalistan muuttuneen viime vuosien aikana nopeasti yhä kasvipainotteisempaan suuntaan. Opiskelijaravintoloissa trendi on erityisen voimakas: vannoutuneimmatkin lihansyöjät kasvattavat jatkuvasti vihannesten osuutta lautasellaan.

Kehityksestä on myös aivan tuoretta faktaa. Kuten tällä sivustolla viime kuussa julkaistu K-ryhmän asiakasyhteisön keskuudessa tehty tutkimus osoittaa, 24% 1 467 vastaajan ryhmästä kertoi lisänneensä vihannesten ja juuresten käyttöä ruokavaliossaan. 42% ilmoitti aikovansa lisätä kasvisten ja juuresten osuutta ravintoloissa syödessään.

Kasvisruoan suhteellisen osuuden kasvaminen sekä ihmisten kiinnostus kierrättämistä kohtaan merkitsee kiireitä myös Bioskan tehtaalla. Kasvavan biojätteen määrä edellyttää yhä tehokkaampaa jätteiden kierrättämistä.

Vastuullisuus on arkisia tekoja

On tärkeää ymmärtää, että biojätteen arvo syntyy nimenomaan sen käsittelyssä. Bioskan missio onkin tehdä biojätteen käsittelystä niin merkityksellistä ja helppoa, että kierrättäminen halutaan ottaa jokaisessa ruokaketjun vaiheessa entistä tehokkaammin haltuun, kertoo Bioskan myyntijohtaja Jukka Lehtonen.

ruuantähteitä lautasella

Muutos tapahtuu ratkaisukeskeisyyttä ruokkimalla ja inspiroivaan visioon sitoutumalla. Ajatus siitä, että kaikesta biojätteestä voitaisiin tulevaisuudessa valmistaa joko viljelykäyttöön soveltuvaa kompostia tai polttoaineeksi soveltuvaa biokaasua, on kiehtova. Tämä visio yhdistettynä tietoon siitä, että tällä hetkellä biojätteestä päätyy vielä kaksi kolmasosaa poltettavaksi, kannustaa ihmisiä miettimään omaa rooliaan muutoksen synnyttämisessä. Harva asia tulee niin lähelle niin monia meistä, kuin päivittäinen ruoanlaitto.

Bioska on seurannut vastuullisuuskeskustelua pitkään. Yritys on perustettu jo 1997, jolloin se alkoi kehittää vaihtoehtoa paperisten, helposti hajoavien biopussien tilalle. Tuolloin kierrättämisestä puhuttiin huomattavasti nykyistä vähemmän, mutta yrityksellä itsellään oli alusta alkaen kirkas näkemys siitä, että biojätteiden käsittelyyn tarvitaan hyviä tuotteita.

100% kompostoituvaa ja Suomessa valmistettua

Paitsi että Bioska panostaa kotikokkien ja keittiöliiketoiminnan ammattilaisten mahdollisuuksiin toimia vastuullisesti, se tekee paljon töitä myös oman toimintansa kehittämiseksi. Bioskan tuotanto on CO2-neutraalia, sillä tehdas käyttää tuulisähköä ja lämpiää tuotantoprosessista syntyvällä hukkalämmöllä. Kaikki tuotannosta yli jäävä materiaali käytetään uudelleen.

Laatupäällikkö Meri Vuorivirta vahvistaa, että kaikki Bioskan tuotteet on tehty eurooppalaisen teollisen kompostoitumisen standardin EN 13432 mukaisesti, mikä tarkoittaa, että ne ovat 100%:sti kompostoituvia ja biohajoavia.

Koemme, että vastuullisuutta on myös tuotteiden kotimaisuudesta kiinni pitäminen. Jokainen tuote saa kylkeensä avainlipun. Olemme huomanneet, että kotimaisuus on tärkeä arvo paitsi meille myös tuotteen käyttäjille, lisää Jukka Lehtonen.

Tuotekehitystyön keskiössä arjen sujuvuus

Se, mitä hyvällä tuotteella tarkoitetaan on asia, jota haluamme tutkia huolella. Olisi virhe tyytyä soveltamaan tuotekehityksessä parhaita teknologioita ja raaka-aineita ymmärtämättä, millaisia ominaisuuksia käyttäjät tuotteilta odottavat. Tästä syystä olemme panostaneet paljon syvälliseen käyttäjätutkimukseen, Lehtonen sanoo.

nainen laittaa leikkuujätettä biojäteastiaan keittiössä

Bioska teetti viime vuoden aikana kaksi tutkimusta, joista toinen oli yli tuhannelle suomalaiselle suunnattu kuluttajakäyttäytymistä kartoittanut kysely ja toinen kyselyn tuottamia tuloksia syventänyt haastattelututkimus. Tulokset ohjaavat nyt niin Bioskan tuotekehitystyötä kuin viestintääkin. Meille ei riitä, että tuotteemme ovat markkinoiden parhaita, haluamme olla myös ajatusjohtajia biojätteen kierrättämisessä, Lehtonen täsmentää.

Vahva brändi on seurausta hyvistä kokemuksista

Tänä päivänä Bioska on luottobrändi niin koti- kuin suurkeittiöissä ruokaa valmistaville. Syy selviää kymmenien vuosien tuotekehitystyön tuloksena saavutetuista ominaisuuksista.

bioska kompostoituva

100%:sti kompostoituva

Toisin kuin perinteiset muovituotteet, Bioska-tuotteet palaavat luonnon kiertokulkuun jälkiä jättämättä.

bioska kestävä

Kestävä

Bioskan vetolujuus ja puhkaisulujuus ovat yhtä hyviä kuin muoveilla. Ne määritetään aina erilaisiin käyttötarkoituksiin sopiviksi.

bioska helppokäyttöinen

Helppokäyttöinen

Bioska on pehmeä ja miellyttävä käsitellä ja se vie säilytyksessä hyvin vähän tilaa.

bioska kustannustehokas

Kustannustehokas

Bioska hajoaa käyttöympäristössään esiintyvien hajoamisprosessien tuloksena, joten sitä ei tarvitse kerätä pois kierrätys- ja jalostusprosesseissa.

biojätteitä pussissa

Bioskasta:

  • Yksi Euroopan merkittävimmistä biohajoavien pakkauskalvojen ja pussien valmistajista
  • Yli 20 vuoden kokemus kompostoituvien materiaalien kehittämisestä ja valmistuksesta
  • Valmistaa tunnettujen kuluttajatuotteiden Bioskan ja Hauskan lisäksi ekstruusiopäällystettyjä ja kompostoituvia paperi- ja kartonkipohjaisia pakkausmateriaaleja valmistavalle teollisuudelle.
  • Osa Walkia
  • www.bioska.fi

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä