Kuinka viestit vastuullisuudesta ravintolassa?

Erityisesti uudet sukupolvet arvostavat yhä enemmän kestävyyttä ja odottavat tätä samaa yrityksiltä. Vastuullisista valinnoista kannattaakin tehdä asiakkaille mahdollisimman näkyviä.

Julkaistu

Teksti

Kaupallinen yhteistyö: Tork

Kuvat

Tork

Ravintolakävijöistä kolme viidestä antaa todennäköisemmin positiivisen arvion ravintolasta, jos he näkevät, että kestävään kehitykseen ja vastuullisuuteen on panostettu. Nuoremmat sukupolvet jopa valitsevat ympäristötekijöiden perusteella, missä käyvät syömässä. Miten siis tehdä vastuullisista valinnoista näkyvämpiä asiakkaille?

Asiakkaista on tullut valveutuneita; kestävän kehityksen kannalta on oleellista ottaa huomioon kokonaiskuva eli mitä käytetään ja millä tavalla, jotta vältetään resurssien turhaa käyttöä. Monet kahvilat, ravintolat ja baarit ovat alkaneet noudattaa kolmen R:n periaatetta – ”reduce, reuse and recycle” (vähennä, käytä uudelleen ja kierrätä) – vähentääkseen hiilijalanjälkeään.

Reduce, reuse & recycle!

Tork-Natural-Lunch-Napkin rectangle

Vastuullisia elämyksiä kattaukseen

Kierrätetyistä materiaaleista valmistetut tuotteet ovat nykyään niin laadukkaita, ettei niitä kannata piilotella, vaan ennemminkin niiden käytöllä voidaan tukea ja vahvistaa ravintolan vastuullisuusviestintää. Kattauksella ja siihen liittyvällä esillepanolla on suuri visuaalinen vaikutus. Esimerkiksi värjäämättömien, luonnonväristen lautasliinojen käyttö on yksi helppo tapa tuoda kattauksen osalta vastuullisuutta näkyvämmäksi, kun väri itse kertoo kiertotaloudesta.

Sen lisäksi että esimerkiksi luonnonväriset ja valkaisemattomat Tork Natural -sarjan lautasliinat on suunniteltu ympäristöystävällisyyttä ajatellen, ne toimivat myös kauniina yksityiskohtina, ovathan luonnollisuus ja luontoelementit olleet jo pidempään suosittuja teemoja myös sisustuksessa. Niinpä luonnonväriset lautasliinat on helppo yhdistää tämän päivän sisustustyyleihin myös yrityksissä, joissa arvostetaan visuaalista ilmettä.

Tork-Natural-Lunch-Napkin-8F-477351

Tee vähemmän käyttämisestä helppoa

On tärkeää, että myös henkilöstö on sitoutunut kestäviin käytäntöihin, mikä tarkoittaa, että ratkaisuiden tulee olla kaikille helppoja käyttää. Lautasliinojen hukkakäyttö on iso ongelma, jota voidaan onneksi merkittävästi pienentää – ja samalla vähentää huomattavasti syntyvän jätteen määrää. Esimerkiksi yhden liinan kerrallaan annostelevat Tork Xpressnap -pöytäannostelijat vähentävät lautasliinojen käyttöä vähintään kahdellakymmenelläviidellä prosentilla verrattuna perinteisiin lautasliina-annostelijoihin.*

Täysin kierrätyskuiduista valmistettuja Tork Natural -sarjan luonnonvärisiä lautasliinoja löytyy kahdessa eri annostelijaliina-järjestelmässä (Tork Xpressnap N4 ja Tork Xpressnap Fit N14) sekä perinteisinä lautasliinoina useammassa koossa. Tork Natural -valikoiman lautasliinat ovat lisäksi biohajoavia, kompostoituvia ja FSC- ja EU-ympäristömerkillä sertifioituja (EN 13432).

*Perinteisiin lautasliina-annostelijoihin verrattuna. Ei koske verrattuna Drive thru – ja Tork Xpressnap Fit N14 järjestelmään.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä