Yksikään tuote ei ole vastuullinen, jos sitä ei käytetä

Lautasliina, olkoon se millä tahansa tavoin tehty ja tuotettu, on vastuuton turhake ilman käyttöä. Vain ja vasta rypistettynä, ruttuisena ja likaisena se kääntyy turhasta menoerästä tarpeelliseksi hyödykkeeksi.

Julkaistu

Teksti

Kaupallinen yhteistyö: Fiblon

Kuvat

Fiblon

Ei tarvetta Lautasliinatehtaalle tai perustetta lautasliinoille ilman ravintolan asiakkaita, suttuisia suita, kaatuneita maitolaseja tai muita sattumuksia, joita pöytien ääressä tapahtuu.

Fiblonin – porilaisen Lautasliinatehtaan vastuullisuus rakentuu kestäville tuotantotavoille ja ympäristön kuormituksen minimoimiselle. Nämä ovat jo ihan perusedellytyksiä jokaiselle vastuullisesti toimivalle yritykselle. Mutta ennen kaikkea Lautasliinatehtaan vastuullisuus rakentuu sille, että tuotteita tehdään vain ja ainoastaan tarpeeseen. Ja jotta tämä tarve tiedetään, pitää palvella ja kuunnella jokaista asiakasta tarkalla korvalla, tietää hänen tavoitteensa ja tulevaisuuden suunnitelmansa. Vain tällä tavoin palvelu perustuu yksilöllisyyteen ja vain tällä tavoin voidaan valmistaa aidosti personoituja tuotteita, jotka tulevat tarpeeseen ja tukevat liiketoimintaa juuri oikealla tavalla kohti kasvua.

Lautasliinalla, pienellä paperinpalalla, voi totta tosiaan tuoda lisäarvoa liiketoimintaan. Ajatuksella personoituna, yksilölliseen tarpeeseen tehtynä, hyvin suunniteltuna ja vastuullisesti tuotettuna se on kannattava sijoitus kohti vahvempaa brändiä ja viimeisteltyä asiakaskokemusta. Kustannus muuttuu sijoitukseksi.

Enemmän kuin pala paperia

Lautasliinan aito personointi tarkoittaa paljon muutakin kuin logoa liinan nurkassa. Tuotetta pitää, ja kannattaa, käyttää yhtenä osana yrityksen brändinhallintaa. Se on mainospintaa, jonka voi hyödyntää oman viestin, brändin tai arvojen esille tuomiseen. Vain mielikuvitus on rajana, jos aina sekään.

Tämä mediapinta sisältöineen on ihan konkreettisesti asiakkaiden hyppysissä, katseiden alla ja hyvin onnistuessaan huulikosketuksen lisäksi puheenaiheena. On viisasta ja vastuullista hyödyntää lautasliinaa muuhunkin kuin suun siistimiseen ja kattauksen koristeeksi. Se tosiaan on enemmän kuin vain pala paperia.

Softlin web-04 Missä pöytä, tunteet ja ihmiset – siellä myös lautasliina.

Näissä pöydissä koko elämän värikirjo

Lautasliinatehtaan päätuotteen, Softlinin, brändi uudistettiin pandemian aikana. Tuote ja sen lähituotanto on tässä maassa ainutlaatuista – kotimainen lautasliina, joka voidaan personoida juuri kuten asiakas haluaa. Markkinointitiimin älynväläys siitä, että keskitytään mahtavan tuotteen sijasta tunteisiin, sai aikaan vastareaktion. Miten tunteet muka liittyvät lautasliinoihin tai Lautasliinatehtaan bisnekseen – eivät kaiketi mitenkään?

Mutta totta tosiaan. Mitä jää mieleen hetkestä pöydän ääressä – siitä muistaa fiiliksen, tunteen ja tunnetilan. Kiireisyyden, ilon, rakkauden, ärsytyksen ja sen tuhannen muuta. Elämän eri pöydissä tunnetaan, eletään ja koetaan jos jonkinlaista. Niihin pöytiin mahtuu koko tunneskaala ja elämän värikirjo. Lautasliina on näissä kaikissa mukana. Pienenä yksityiskohtana, osana isoa kokonaisuutta.

Jokainen ravintola haluaa, että asiakas viihtyy joka solullaan. Kun kaikki odotukset toteutuvat, kun kaikki palaset loksahtavat kohdalleen, jää muistijäljeksi jotain sellaista, jota haluaa lisää. Se saa palaamaan takaisin, haluamaan lisää.

Softlin web-22 Kattaus ei ole vain katsomista varten – se on etenkin elämistä varten.

Tunnetila – se mikä muistetaan

”Vierailin lomallani ihanassa kesäkahvilassa. Ilma oli lempeä ja lämmin, tarjoilut aivan tajunnanräjäyttävän hyviä. Vierellä hetkeä jakamassa oli rakas ystävä. Nauroimme ja nautimme sielumme täyteen. Siinä riemukkaassa remakassa läikytin juomaa pöydälle ja mekolleni, tuli kiire hakea apuvälinettä siistimiseen. Onneksi löytyi ja olivatkin muuten kauniita lautasliinoja. Hetki kesäkahvilan pöydän ääressä jäi varmasti ikuisesti mieleeni. Muisto hymyilyttää ja alkaa tehdä mieli mansikkakakkua. Mieleen jäi tunteet, kokemus, eletty elämä juoman läikytyksineen päivineen. Ja ne lautasliinat, jotka saivat kesäisen shampanjakylvyn. Ensi kesänä uusi reissu samaan pöytään”, muistelee omaa tunnekokemustaan Lautasliinatehtaan brändi- ja viestintäjohtaja Anne Ekberg.

Näissä pöydissä eletään, koetaan ja tunnetaan. Ja se tekee Lautasliinatehtaan työstä merkityksellistä – missä pöytä, tunteet ja ihmiset, siellä myös lautasliina.

Fiblon

  • Lautasliinatehdas on oman alansa muurahainen – kokoonsa suhteutettuna ylivoimaisen vahva tekijä.
  • Tuotteet valmistetaan Suomen Porissa vastuullisesti ja ympäristöä kunnioittaen. Lähituotanto varmistaa läpinäkyvän tuotantoketjun ja vähentää hiilijalanjälkeä.
  • Tarpeen mukaan mukautuvat valmistuserät ja personoinnin yksilöllisyys takaavat, että luonnon resursseja käytetään viisaasti ja asiakkaan rahoja kustannustehokkaasti.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä