FREX

FREX – paluu juurille

FREX vie makumatkalle aitojen makujen juurille - aikaan, jolloin ruoka oli puhdasta ja luonnon ehdoilla tuotettua. Tuotteidemme rustiikkisen ulkomuodon takaa paljastuu ainutkertaisen tasapainoinen maun, rakenteen ja ravintoaineiden kokonaisuus.

FREX-juuresten tuotantotapa pohjautuu maaperän parantamiseen vuoroviljelyllä ja peitekasveilla ilman fossiilisia lannoitteita ja torjunta-aineita. Vuosikymmenten kehitystyön tuloksena syntyneessä ainutlaatuisessa hiiltä maahan sitovassa tuotantotavassamme tavoitellaan tilaa, jossa maaperän ravinteet kiertävät mahdollisimman luonnollisesti. Kaksi vuotta viljellään juureksia ja sen jälkeen kaksi vuotta kumppanikasveja, jotta maaperä olisi jälleen täynnä ravinteita juureksia varten. FREX-juuresten tuotantotapa vähentää niin hiilijalanjälkeä, lannoitepäästöjä kuin pohjavesivalumia. Näin ollen myös maataloutemme toimii ympäristön ehdoilla sitä vaalien ja jopa parantaen.

Elävä, hyvin voiva maaperä tuottaa tutkitusti korkeat ravintoarvot ja sitä kautta juuresten ylivoimaisen hyvän, puhtaan maun ja kokkeja inspiroivan rakenteen.

FREX peruna

FREX on maltilla ja taidolla kasvatettu täyteläinen peruna. FREX yleisperuna (Soraya-lajike) sopii monipuolisesti ruoanvalmistukseen. Peruna soveltuu hyvin niin keittämiseen, paahtamiseen kuin keittoihin. Käytä yleisperunaa myös friteeraamiseen ja fondanttiin, pyreeseen ja muusiin. Soraya taipuu myös jäätelöksi. Kiinteä FREX (Jazzy-lajike) soveltuu erityisesti keittämiseen ja salaatteihin. Perunassa on luonnostaan kosteutta, joka antaa erityistä mehevyyttä kiusauksiin ja mm. gratiineihin.

FREX punajuuri

FREX-punajuuret on kasvatettu samalla hiilinegatiivisella tuotantomenetelmällä kuin FREX-perunat. Niiden rakenne on kiinteä, mehukas ja rapsakka, maku raikas ja makea ja niistä puuttuu raudan ja mullan sivumaku. Makeutensa ansiosta ne sopivat hyvin myös jälkiruokien valmistukseen.

Tutustu lisää FREX-tuotteisiin!