10 Uusinta ravintolatrendiä

Kespron Food Development Manager Anssi Nurminen poimii palstalle kiinnostavia ravintolatrendejä ympäri maailmaa.

20.3.2019

Julkaistu

Kespron Food Development Manager Anssi Nurminen poimii palstalle kiinnostavia ravintolatrendejä ympäri maailmaa.

10 tuoretta ravintolatrendiä maailmalta:

1. Nyt tulee Macaon keittiö

Ruoka-annos Macaosta

Eri alueiden keittiöt puhuttavat. Seuraavaksi on aika nostaa esille Macao. Kivenheiton päässä Hong Kongista sijaitsevan Macaon keittiötä voi pitää ensimmäisenä fuusiokeittiönä. Jo 1500-luvulla Macaoon kulki ruokavaikutteita Euroopasta, Intiasta, Afrikasta ja Etelä-Amerikasta. Nykyisin puhutaankin maailman parhaat maut yhdistävästä superkeittiöstä. Macaolaisesta tyylistä kiinnostuneiden kannattaa seurata chicagolaisen ravintola Fat Ricen keittiömestari Abe Conlonia.

eatfatrice.com

2. Din Tai Fung

Dumpling puikoissa

Seuraavaksi haluaisin vierailla Lontoossa. Taiwanilaisen ketjun uusin ravintola Lontoon Covent Gardenissa on 250-paikkainen. Käsityönä tehdyt dumplingit, huikea hinta-laatusuhde ja taatusti iloinen tunnelma – siis tänne!

dintaifung-uk.com

3. Tayble App

Ruokailija tilaa ruoan pöytään tayble appilla

Sydneyläisiä ravintolapalveluja nopeuttaa Tayble App. Asiakas tilaa ruoan pöytään tai takeaway-tiskille, ja myös maksu hoituu appin kautta. Mukana on jo yli 70 ravintolaa.

tayble.co

4. Asiakas on kingi robotillekin

Ravintola Spyce Bostonissa

Unohtuiko asiakas jos tilaus naputellaan näytöllä ja ruoan valmistaa robotti? Esimerkiksi bostonilainen Spyce huomioi asiakkaat näytöillä, joissa kerrotaan, mitä kussakin kattilassa valmistuu ja kenelle. Ruoan viimeistelee ja ojentaa ihminen. Lisäksi ratkaisee maku!

spyce.com

5. Kakkupäivityksiä

Rosalind Miller on Lontoon kuuluisimpia kakkuartisteja, jonka ideoista inspiroidutaan Instagramissa, Pinterestissä ja artistin nettisivuilla. Kurkkaa ideat ja rakenna Menu Kakkupohjasta helposti oma mieleenpainuva kokonaisuutesi.

rosalindmillercakes.com

6. Leipäkulhot

Leipien sisässä on tarjottu annoksia jo pitkään, mutta nyt limppukulhoon koverretaan kaksi koloa. Niihin asiakas saa valita mieleisensä täytteet, toiseen vaikka alkukeiton ja toiseen pääruoan.

7. We Love Planet

Kulutuksen vähentämisen lisäksi keskustelujen keskiössä on itsestämme ja planeetastamme huolehtiminen. Olemme esimerkiksi valmiita maksamaan enemmän eettisesti kestävistä tuotteista ja valitsemme luonnon kannalta parempia ratkaisuja. Millä tavalla sinä tarjoat asiakkaillesi mahdollisuuden tekoihin, jotka auttavat huolehtimaan siitä hyvästä mitä meillä on?

8. Puheena ruokaturva

Ravintolaliiketoiminnan pitkäjänteisen kehittämisen ytimessä ovat lähitulevaisuudessa ennen kaikkea läpinäkyvyys, vastuullisuus ja ruoan turvallisuus. Myös hävikki puhuttaa. Yhdysvalloissa ja Euroopassa syntyy vuosittain enemmän ruokahävikkiä kuin Saharan eteläpuolisessa Afrikassa tuotetaan ruokaa.

9. Eläköön koralli!

Pantone-värikartan coralli-värilappu

Vuoden 2019 väri on koralli. Maailman värimaailman keulakuva Pantone haluaa valinnallaan muistuttaa maailman merien tilasta.

10. Kaya toast

Kun kolmen tähden Michelin-kokit vakinaistivat suositun pop-up-projektinsa Breadbellyn, mistä tuli paikan hitti? San Fransiscossa avatun kahvila-konditorian suosituin eväs on Singaporesta ja Malesiasta kotoisin oleva kookoshillolla kuorrutettu paahtoleipä.

Lähde: TheFoodPeople

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä