Moderniin jouluun kuuluu hyvä ruoka ja juoma – 5 x ratkaisut onnistuneeseen juhlakauteen

Moderni joulu voi olla kestävästi toteutettu ja tarjota elämyksiä, olipa asiakkaan toiveissa tunnelmallinen cocktailhetki, vegaaninen lounasbuffet tai kynttiläillallinen perinteitä vaalien. Suunnittele ajoissa – saat kaikki jouluun Kesprosta!

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kuvat

Kespro

Ei ole yhtä ainoaa tapaa viettää joulua tai saada joulutunnelma aikaan. Moderni joulu on kuin palapeli, jossa yhtenä jouluhetkenä nostetaan malja tärkeän työyhteisön kesken, toisen kerran hiljennytään rakkaiden kanssa joulupäivälliselle ja seuraavassa hetkessä ollaan ystäväporukalla lomakohteessa nauttimassa joulun tunnelmasta. Yksi yhteinen tekijä näille kaikille eri tavoille viettää joulua kuitenkin on: hyvä ruoka ja juoma.

canape AdobeStock 301817482 Maistuvat cocktailpalat sopivat pikkujoulujen tarjoiluun.

1 – Aloita suunnittelu ajoissa

Ravintolan joulu alkaa jo syksyllä. Monen mielessä pyörii huoli nousevista raaka-aineiden hinnoista ja työvoimapulasta. Suunnittelemalla pikkujoulun ja joulunajan tarjonnan ajoissa, varmistat tuotteiden saatavuuden ja ennakoit näin helpommin sesongin kulut.

Paketoi joulunajan palvelut selkeiksi kokonaisuuksiksi ja mieti henkilökunnan määrän tarve reilusti ennakkoon. Muuttuvat kustannukset on perusteltua lisätä ulosmyyntihintoihin. Muista, että voit säästää työtunteja esimerkiksi valitsemalla valmiiksi esikäsiteltyjä raaka-aineita, kuten jalostettuja juureksia.

Meiltä saat apua niin työvoiman löytämiseen kuin hävikin vähentämiseenkin.

Muista myös Kespron kumppanipalvelut, jotka tukevat ravintolaliiketoiminnan johtamista ja kehittämistä sekä säästävät aikaa olennaiseen – asiakaselämysten tuottamiseen. Apua saat niin työvoiman löytämiseen kuin hävikin vähentämiseenkin.

Varmista vielä, että asiakkaat löytävät joulunajan tarjontasi helposti ja selkeästi. Hyödynnä sosiaalisen median alustoja, vaikuttajia tai omia verkkosivujasi. Onhan myös pöytävarausten tekeminen tehty helpoksi? Ajoissa tehty varaus helpottaa jälleen tarjoilun ennakointia ja säästyt viime hetken lisähankinnoilta ja hävikiltä.

2 – Ruoka maistuu joululle

Ruoka on tärkeimpiä joulutunnelman luojia. Se ei tarkoita aina perinteisiä laatikoita, kinkkua ja rosollia, vaan jouluruoka voi yhtä lailla koostua sesongin mukaan maustetuista vegaanisista jouluruuista, persoonallisesta street foodista tai juhlavasta kalapöydästä.

Maistuva kasvisruoka sopii joulupöytään sellaisenaan tai perinteisten lihojen ja kalojen rinnalle.

On tärkeää huomioida erityisruokavaliot ja ottaa mahdollisuuksien mukaan kaikille sopivia vaihtoehtoja joululistalle. Kasvisruoka trendaa myös Suomessa koko ajan enemmän, ja Kespro vastaa kasvavaan tarpeeseen tuomalla markkinoille laajan hevivalikoiman lisäksi muun muassa vegaanisia kasviproteiineja. Maistuva kasvisruoka sopii joulupöytään sellaisenaan tai perinteisten lihojen ja kalojen rinnalle.

Lihatukku Kespron valikoimista täydellinen valinta perinteisempään joulupöytään on Reinin Lihan Mallaspossu.

Monipuolinen kalapöytä, joka toimii sellaisenaan vaikka joululounaana, valmistuu helposti Kalatukku Kespron savukaloilla, silleillä ja graavikaloilla. Lisää valikoimaan vielä Kalatukku E. Erikssonin mädit tai vegaaniset Merhav-merileväkaviaarit.

3 – Juhlakauden juomat

Loppuvuoden juhlajuomatarjoilu on ruuan tavoin syytä suunnitella hyvissä ajoin. Alkumaljalla on helppo tehdä hyvä vaikutus ja lupaus alkavasta jouluhetkestä. Valitse suosikkisi erilasten mocktailien, cocktailien, viinien ja vesien valikoimasta.

gintonic GT appelsiini ja kaneli Helppo klassikkodrinkki saa jouluisen maun appelsiinista ja kanelista.

Tuotepäällikön juomasuosikit joulukauteen sisältävät tänä vuonna helppoja versioita klassisista drinkeistä. Juomissa maistuu omena, sitrukset, kaneli ja kahvi. Veikkaamme pikkujoulukauden suosikiksi appelsiinilla ja kanelilla maustettua Gin’n tonicia. Katso kaikki uusimmat drinkkireseptit!

Perinteisen joulupöydän rakentajalle muistutuksena, että meiltä löytyy myös kaljamallasta ja laaja valikoima glögejä. Trendejä seuraaville suosittelemme katsausta pienpanimo-olutvalikoimaan ja alkoholittomiin vaihtoehtoihin.

Veikkaamme pikkujoulukauden suosikiksi appelsiinilla ja kanelilla maustettua Gin’n tonicia.

4 – Tunnelman luominen

Kun tarjoilu on suunniteltu, on aika luoda tunnelma. Astiatukku Kesprosta saat samalla tilauksella koko kattauksen tai tuot yksittäisillä tuotteilla ripauksen joulua ravintolapöytään.

joulukattaus hedelmät Tee vaivattomat pöytäkoristeet hedelmistä, yrteistä ja pähkinöistä.

Viimeisen silauksen somistukseen saat Vihannestukku Kespron kukka- ja viherkasvivalikoimasta. Kukkien lisäksi tilan tuoksuun voit vaikuttaa esimerkiksi luonnollisin pöytäkoristein, jotka teet edullisesti hedelmistä, yrteistä ja pähkinöistä. Muista tehdä myös ravintolan sisäänkäynti kutsuvaksi havuilla ja ulkotulilla.

Tarjoamalla kotimaista ruokaa teet hyvää niin paikallisesti kuin maailman mittakaavassa.

5 – Tee hyvää tarjoamalla suomalaista – myös jouluna!

Kotimainen ruuantuotanto on meidän kaikkien etu. Lisäksi se tuo Suomeen työpaikkoja ja ylläpitää maamme huoltovarmuutta. Kotimainen ruoka on puhdasta, terveellistä ja sillä on pienempi hiilijalanjälki. Kespro haluaa tukea myös pientuottajia, joiden tarinat ja tuotteiden alkuperän voit kertoa omille asiakkaillesi.

Tarjoamalla kotimaista ruokaa teet hyvää niin paikallisesti kuin maailman mittakaavassa. Kotimainen joulumenu on samalla sekä perinteitä kunnioittava että moderni – tue siis suomalaisia tuottajia ja tee hyvää!


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä