Ravintolan joulupöytään herkkuja Kespron pientuottajilta

Joulupöytään kuuluvat liha, kala ja erilaiset kotimaiset herkkutuotteet. Kespron pientuottajilta löytyvät kaikki joulupöytään ­tarjottava pääruoista lisukkeisiin ja jälkiruokiin, olipa kyseessä sitten perinteinen joulumenu tai modernimpi pikkujoulupöytä.

Julkaistu

Teksti

Eeva Lauronen

Kuvat

iStock, Valmistajat

Lisuke lihalle, makupari kalalle, marjaisia makuja, hilloja ja hyytelöitä. Tarjolle vielä muita herkullisia jouluisia lisäkkeitä ja kuohuvaa lasiin.

Joulupöytään kuuluvat monenlaiset herkkutuotteet, kuten vaikkapa hillot, marmeladit ja hillokkeet sekä liha- ja kalatuotteet. Ne sopivat ravintolatarjontaan niin joulua edeltävänä pikkujoulukautena kuin juhlapyhinä, ja maustavat alku-, väli- ja jälkiruoat. Herkkutuotteita voi tarjota ravintolan joulupöydässä sellaisenaan tai käyttää raaka-aineena omissa resepteissä.

Perinteisiä joulun pääruokia ovat joululaatikot, kinkku kastikkeineen ja erilaiset kasvisruoat, kuten rosolli ja muut jouluiset salaatit, runsasta liha- ja kalapöytää unohtamatta. Näitä maustamaan ja täydentämään sopivat pientuottajien valmistamat herkkutuotteet.

Moni kaipaa joulupöytäänkin uudenlaista twistiä perinteisen makumaailman rinnalle tai sitä korvaamaan. Sitä saa helposti pientuottajavalikoiman herkuilla.

Kespron pientuottajien monipuolinen herkkutuotevalikoima – tutustu kolmeen pientuottajaan!

MN0522 Joulupoydan herkkuja 004

KontioMehu

Luonnon raikkaista antimista valmistetut KontioMehun kuplivat juomat ovat erityisen onnistuneita valintoja vaikka aperitiiveiksi joulupöytiin. Tuotteet löytyvätkin jo monista huipputason ravintoloiden ja tapahtumapaikkojen juomavalikoimista. KontioMehun valikoimaan kuuluvat alkoholittomat kuohujuomat Lehtikuohu, Karpalokuohu, Mustikkakuohu ja Raparperikuohu sekä laadukkaat mehutiivisteet.

KontioMehun suosituimman tuotteen, Lehtikuohun, tarina alkoi vuonna 2008, kun sukupolvenvaihdoksen myötä yrittäjäksi tullut Pasi Kiiskinen löysi äitinsä vanhasta etikettilaatikosta mustaherukanlehtijuoman etiketin. Äiti oli tehnyt perinteistä herukanlehtimehua asiakkailleen joitakin kymmeniä litroja. Pasi sai idean kokeilla herukanlehtijuomaa hiilihapotettuna ja maistatutti juomaa arvostetuilla keittiömestareilla. Keittiömestareiden kannustuksesta rohkaistuna alkoi Lehtikuohun kehitystyö ja toiminnan laajentaminen alkoholittomien kuohujuomien valmistukseen.

Pieni, kotimainen perheyritys KontioMehu on viljellyt ja jalostanut marjoja yli 40 vuoden ajan.

Yrityksen toiminta keskittyi alkuun mustaherukan viljelyyn ja sopimusostajille myyntiin. Hyvin hoidettujen ja korkealaatuisten herukkaviljelmien lisäksi toimintaa laajennettiin vuonna 1984 rakentamalla mehupuristamo. Puristamon avulla marjoista ja juureksista alettiin valmistaa maukkaita mehuja kotipuutarhaajien toiveiden mukaisesti. Myöhemmin mehutuotteiden tarjonta ulottui myös ravintoloihin ja suurkeittiöihin.

Vuonna 2004 toiminta siirtyi vanhemmilta jälkipolvelle Pasi Kiiskisen otettua vetovastuun yrityksestä. Samalla nimi vaihdettiin KontioMehuksi, joka vastasi paremmin laajentuneen liiketoiminnan sisältöä.


MN0522 Joulupoydan herkkuja 002

Kaskein Marja

Edelleen perustajaperheen omistuksessa oleva Kaskein Marja Oy perustettiin Savitaipaleella Kaskein kylässä vuonna 1981. Ajatuksena oli tuoda markkinoille diabeetikoille sopivia hilloja. Kauppa alkoikin käymään hyvin. Myöhemmin toiminta on kehittynyt, laajentunut ja siirtynyt Lappeenrantaan.

Nykyisin Kaskein Marja on muun muassa, mehu-, sima- ja glögisegmenteissä yksi Suomen arvostetuimmista tuottajista.

Korkea laatu on yksi Kaskein Marjan tärkeistä arvoista, ja tuotteissa käytetään vain parhaita kotimaisia raaka-aineita. Yritys valmistaa mehuja, glögejä ja monipuolisesti erilaisia marjatuotteita.

Valikoimaan kuuluvat esimerkiksi perinteiset marjaisat hillot sokeroituna tai hedelmäsokeroituna. Tarjolla on myös paistamisen kestäviä hilloja. Pakkauskoot sopivat monipuoliseen käyttöön: ne pakataan 3 kg:n ja 6 kg:n ämpäreihin. Kaskein Marja valmistaa useista eri marjoista sokeroituja hyytelöitä 3 kg:n pakkauksiin.


MN0522 Joulupoydan herkkuja 003

Vehmaan Maut

Vehmaan Maut tarjoaa monipuolisen valikoiman korkealuokkaisia ruokatuotteita. Tarjolla on joulupöytään tuttuja ja perinteisiä sekä uusia makunautintoja. Vehmaan Maun ruokatuotteilla voi rakentaa täydellisen ruokakattauksen alkuruoista pääruokiin ja herkullisiin jälkiruokiin asti.

Joulun sesonkituotteissa on tarjolla monipuolinen kattaus liha-, kala- ja muita herkkuja, esimerkiksi glögisilakoita, hirvi- ja maksapateeta, terriinejä, matjes- ja mätihyytelöä, sorsaryynimakkaroita ja tattihyytelöä. Jälkiruokapöytään sopii esimerkiksi lakka- tai luumurahkapannacotta tai piparkakku–kermahyytelö.

Vuonna 1994 perustettu Vehmaan Maut ponnistaa Asikkalan Vesivehmaalta, josta ruokamatka   alkoi pienestä kalasavustamosta. Myöhemmin käynnistyi teollinen makkaran- ja lihanvalmistus, ja terriineistä tuli hitti. Vehmaan Savusta tuli Maut.

Vehmaan Maun tuotteet tunnetaan aidoista, puhtaista mauista ja ulkonäöstä sekä helppokäyttöisistä ruokatuotteista, jotka ovat kuin käsintehtyjä.


MN0522 Joulupoydan herkkuja 005

Jouluherkut ravintolaan löytyvät Kespron laajasta pientuottajavalikoimasta

Pientuottajayhteistyön edut Kespron asiakkaille

  • Tarjoaa mahdollisuuden edistää alueellista ruokatuotantoa
  • Antaa tilaisuuden tukea paikallista yrittäjyyttä ja työllisyyttä
  • Antaa tuotteille kasvot ja tarjoaa niille tarinat
  • Tarjoaa tarkempaa tietoa tuotteen alkuperästä ja mahdollistaa yhteyden suoraan tuottajaan  Lisää valinnanvapautta


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä