Mausteiset maut hurmaavat joulukauden drinkeissä

Pikkujoulukaudella myös drinkkilistat on uudistettava palvelemaan loppuvuoden juhlasesonkia. Kepeiden kesäisten makujen tilalle tulevat runsaan mausteiset maut ja myös kuumia juomia kannattaa nostaa listalle koko talvikautta ajatellen.

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kuvat

Kespro

Klassisia juomia hieman tuunaamalla voi saada helposti virkistävää vaihtelua juomalistalle. Inkivääri, hunaja ja kaneli tuovat syys- ja talvikauden juomiin lämpöä ja täyteläisyyttä. Myös omenaiset maut niin mehusta kuin suoraan hedelmästä sopivat heti alkusyksyn sesongista alkaen joulukauteen asti mehevöittämään ravintolan juomalistaa. Poimi alta kokoamamme joulun juomaideat käyttöösi!


Klassikon uudet vaatteet

Gin & Tonicin suosio on horjumaton. Pienillä variaatioilla saa kuitenkin helposti vaihtelua juoman ilmeeseen ja makuvivahteisiin. Jouluillallisen voi aloittaa esimerkiksi Gin & Tonic, joka perinteisen sitruunan sijasta saa lisukkeekseen appelsiinin. Kanelitanko ja tähtianis tuovat mukanaan silauksen mausteisuutta ja tekevät juomasta näyttävämmän. GT:n nimeen vannovat asiakkaasi tulevat ihastumaan tähän versioon!

Jouludrinkit GT vaaka 1500x1000-047 Kaneli GT. Lasi Astiatukku Kespron valikoimasta: Spiegelau Gin & Tonic lasi 63 cl

Resepti: Kaneli GT

Ainekset:

Valmista näin:

Täytä GT- tai High ball -lasi jäillä. Kaada lasiin 4 cl giniä ja pidennä juoma tonic-vedellä. Sekoita. Koristele appelsiiniviipaleilla ja kanelitangolla.

Myrsky drinkkilasissa

Tummansävyinen Talvimyrsky on näyttävä katseenvangitsija joulukauden illanistujaisiin. Talvisen version tästä klassisesta Dark & Stormy -coktailista tekee espresso, joka lisätään drinkin rakentamisen lopussa lusikan avulla juomaan ”leijuvaksi pilveksi”. Inkivääriolut, rommi, tequila ja espresso muodostavat runsaan makujen kimaran.

Jouludrinkit Dark and Stormy vaaka 1500x1000-018 Talvimyrsky. Lasi Astiatukku Kespron valikoimasta: Bormioli Rocco America 20´s long drink lasi 40 cl

Resepti: Talvimyrsky

Ainekset:

 • 2,5 cl tummaa rommia
 • 2,5 cl tequilaa
 • jäitä
 • Fentimans Ginger Beer inkivääriolutta
 • 2 teelusikallista espresso-kahvia

Valmista näin:

Täytä long drink -lasi jäillä ja kaada lasiin rommi ja tequila. Lisää inkivääriolut ja sekoita. Lisää lopuksi espresso-kahvi varovasti lusikan avulla.

Muista myös kuumat juomat

Tarjoa juhlakauden juomalistallasi myös joitakin vaihtoehtoja kuumista juomista. Miltä kuulostaisi perinteisen kuuman totin henkiin herättäminen, pienellä twistillä toki? Brittityylinen, viskipohjainen kuuma juoma lämmittää ja maistuu tilanteessa kuin tilanteessa. Juoman maustaa reilu loraus sitruunan mehua ja makeuden se saa hunajasta.

Pssst! Juomalistan leikkisillä drinkkien nimillä saat aikaan rentoa tunnelmaa ja hilpeää keskustelua. Ytimekkäästi nimetty drinkki jää myös paremmin asiakkaan mieleen. Nappaa listalle tämä Hot Toddy, tuttavallisemmin Kuuma Topi!

Jouludrinkit Hot Toddy vaaka 1500x1000-085 Kuuma Topi. Lasi Astiatukku Kespron tilausvalikoimasta: Villeroy & Boch Artesano Barista Cup

Resepti: Kuuma Topi

Ainekset:

 • kuumaa vettä
 • 4 cl viskiä
 • 2-3 tl hunajaa
 • 2-3 tl sitruunan mehua
 • sitruunaviipale
 • kanelitanko

Valmista näin:

Kaada kuuma vesi mukiin tai kuumajuomalasiin. Lisää joukkoon viski, sitruunan mehu ja hunaja. Sekoita kunnes hunaja on liuennut. Koristele sitruunaviipaleella ja kanelitangolla.

Negroni – hienostunein klassikko?

Yli satavuotias Negroni, klassikoiden klassikko, sopii mainiosti juhlavan jouluillallisen aperitiiviksi. Se on makumaailmaltaan sekä raikas että katkera. Punaisesta katkerosta, vermutista ja ginistä rakentuva hienostunut juoma on myös kauniin värinen ja se saa kruunukseen appelsiiniviipaleen tai -kuorisiivun.

Jouludrinkit Negroni vaaka 1500x1000-102 Negroni. Lasi Astiatukku Kespron valikoimasta: Bormioli Rocco Este juomalasi 30 cl

Resepti: Negroni

Ainekset:

 • 2 cl giniä
 • 2 cl punaista katkeroa
 • 2 cl makeaa vermuttia
 • Appelsiiniviipale tai -kuorisiivu

Valmista näin:

Mittaa gin, katkero ja vermutti jäillä täytettyyn On the rocks -lasiin. Sekoita kevyesti. Koristele appelsiiniviipaleella tai appelsiininkuorisiivulla.

Vinkki! Kokeile Negronissa tavanomaisen ginin sijasta proseccoa. Näin saat juomasta pirskahtelevan version, New Yorkissa hittidrinkiksi nousseen Negroni sbagliaton!

Nosta alkoholittomat drinkit uudelle tasolle

Alkoholittomien juomien kasvanut suosio tarkoittaa ravintolalle anniskelun vähenemistä, mutta tarjoaa myös uudenlaisia mahdollisuuksia. Mocktaileja ja muita alkoholittomia vaihtoehtoja kannattaa tuoda selkeästi esiin ravintolan juomalistalla. Panostamalla alkoholittomiin drinkkeihin on mahdollista nostaa asiakkaan keskiostosta. Tämä runsaan omenainen drinkki on herkullinen ja raikas, johon Fentimansin inkivääriolut tuo mausteisen sävyn. Fentimansin tuoteperheen virvokkeissa ja miksereissä yhdistyy taidokkaasti luonnollisuus, laadukkuus ja esteettinen ulkomuoto. Näillä ajattomilla tuotteilla on mahdollista tukea ravintolan, baarin tai kahvilan laatumielikuvaa positiivisesti.

Jouludrinkit Omenavarkaissa vaaka 1500x1000-136 Omenavarkaissa. Lasi Astiatukku Kespron valikoimasta: Libbey Hopstar grogilasi 47 cl

Resepti: Omenavarkaissa

Ainekset:

Valmista näin:

Murskaa lime ja omenalohkot lasissa. Mittaa lasiin muut ainekset ja lisää jäät. Sekoita lusikalla voimakkaasti. Koristele omenalohkoilla.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä