Ammattilaisten raaka-aineet parhaisiin blineihin

Arla Pro on Suomen Bocuse d’Or -joukkueen yhteistyökumppani. Yritys valmistaa intohimolla laadukkaita ja luonnonmukaisia ruoanvalmistustuotteita ammattilaiskeittiöille. Arla Pro kirkastettu voi on yksi kokeneiden ammattilaisten luottotuote. Smetana toinen.

Julkaistu

Teksti

Kaupallinen yhteistyö: Arla Pro

Kuvat

Arla Pro

Blineillä oma sesonki

Meillä Suomessa blinien ympärille on luotu oma pieni ruokasesonki. Se alkaa nykyisin usein jo jouluna ja jatkuu helmikuun loppuun saakka. Kuumimmillaan blinisesonki on laskiaisen aikoihin.

"Blinien resepteissä käytetään suomalaisen keittiön perinneherkkua, kermaviiliä tai vaihtoehtoisesti jogurttia. Niihin paistetaan kirkastetussa voissa kullankeltainen ja rapsakka pinta. Makunautinto viimeistellään raikkaalla smetanalla ja esimerkiksi kotimaisten kalojen mädeillä. Me voimme tarjota blinisesonkiin laadukkaat ja luonnonmukaiset raaka-aineet meijerituotteiden osalta", Arla Pro markkinointipäällikkö Mia Kettunen iloitsee.

Arla-Pro-kuvituskuva-1500-x-1000-px-Blini-1

Arla Pro kirkastettu voi on ainoa laatuaan markkinoilla


Arla Pro kirkastettu voi on kehitetty huippuammattilaisten käyttöön. Se ei sisällä maidon proteiinia, vettä eikä lisäaineita. Se on puhdas, laktoositon ja suolaton voiöljy, joka kestää palamatta erittäin korkeita lämpötiloja. Kirkastettu voi sopii erinomaisesti paistamiseen, öljypohjaisiin kastikkeisiin ja mausteöljyksi.

"Suosittelemme kirkastettua voita esimerkiksi pihvien ja kalan paistamiseen. Blineihin sillä saa herkullisuutta, rapeutta ja kauniin kultaisen väripinnan. Kirkastettu toimii erinomaisesti myös jälkiruoissa, vaikkapa ranskalaisissa financier-leivoksissa", Mia Kettunen luettelee.

Arla-Pro-kuvituskuva-1500-x-1000-px-Blini-2

Venäläisen keittiön monikäyttöinen smetana – ensimmäisenä Suomessa


Erilaisten fermentoitujen tuotteiden, kuten viilin ja piimän valmistus on aina kuulunut suomalaiseen ruokaperinteeseen. Arlalla viilin valmistuksen juuret ulottuvat yli 90 vuotta taaksepäin, kun sipoolainen Hjalmar Ingman vei viiliä myyntiin Helsingin Kauppatorille ja sai helsinkiläiset hullaantumaan saaristolaisviilinsä samettiseen makuun.

Myyntimatkoillaan Hjalmar tutustui venäläisiin kauppiaisiin ja sai heiltä todellisten perinneherkun, smetanan reseptin ja hapatteen. Hjalmar innostui uutuudesta ja aloitti sotien jälkeen smetanan valmistuksen tiettävästi ensimmäisenä Suomessa.

"Nämä innostavat taustatarinat liittävät tuotteemme nykypäivään. Me haluamme vaalia vuosikymmeniä pitkiä perinteitä ja jalostaa tuotteitamme tämän päivän parhaalla osaamisella entistä paremmiksi, jotta myös meidän ammattiasiakkaamme voivat hullaantua niistä", Mia Kettunen toteaa.

Arla Pro smetana on Sipoon meijerissä valmistettu, laktoositon hapankerma, joka maistuu herkulliselta sellaisenaan. Se kestää erinomaisesti myös kuumentamista ja sopii erinomaisesti monipuoliseen, ammattimaiseen ruoanvalmistukseen.

ArlaPro-kuvituskuva 1500x1000-hapankerma-smetanasta

Mukana kannustamassa Suomen Bocuse d’Or -joukkuetta


Arla Pro -tiimillä on pitkä kokemus alalla ja se tuntee myös omakohtaisesti ammattikeittiön tarpeita.

"Me jaamme intohimon hyvää ruokaa ja luonnollisten raaka-aineiden arvostusta kohtaan. Me testaamme tuotteet, jotta asiakkaamme voivat keskittyä ruoan valmistamiseen ja tuottamaan elämyksiä samalla tavalla kuin tämä Suomen huipputiimi", Mia Kettunen toteaa.

Yhteistyössä pystymme kehittämään tuotteita toimivimmiksi, sekä kehittämme asiakkaille uusia tuotteita ruokakulttuurin ja ruoanvalmistustekniikoiden muuttuessa tai kehittyessä. Pitkän matkan on smetanakin kulkenut suomalaisten kokkien ammattikeittiössä.

"Kun raaka-aineen taustat tuntee ja tietää, että sen eteen on tehty valtavasti hyvää työtä, sitä todennäköisesti myös arvostaa enemmän", Kettunen tiivistää.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä