Avoimien ovien talo

Valo Hotel & Work Helsingissä palvelee päivällä toimistona ja illalla hotellina. Hotellin Bistro ELOssa Lounge & Bar SUOssa sekä kokous- ja tapahtumatiloissa tarjotaan sesongeittain vaihtuvaa pohjoismaista lähiruokaa.

Julkaistu

Teksti

Maarit Seeling

Kuvat

Aleksi Poutanen

Mannerheimintien päähän rakennetussa uudisrakennuksessa Helsingin Ruskeasuolla toimiva businesshotelli tarjoaa palvelua 24/7. Syyskuussa 2020 uudenlaisella konseptilla aloittaneen hybridihotellin uskotaan houkuttelevan erityisesti liikematkustajia.

"Hotellit ovat vajaakäytöllä päivisin, toimistotilat puolestaan yöaikaan. Yhdistämällä nämä toiminnot pystymme tarjoamaan ekologisemman ja taloudellisemman ratkaisun", VALOn ravintolatoimenpäällikkö Terhi Stenvall sanoo.

Hotellin huoneet ovat muutettavissa päivisin työhuoneiksi. Sänky nostetaan seinälle ja sängyn pohjasta lasketaan työpöytä. Illan tultua työpöytä joutaa taas pohjalle tukemaan sänkyä.

"Kiinteistöt vastaavat yli 40 prosentista maamme energiakulutuksesta ja päästöistä. Toimistorakennukset ovat kuitenkin käytössä keskimäärin vain 5-10 prosenttia vuorokaudesta, joten niiden muuntaminen myös yökäyttöön on aito ektoteko. Vastaavasti hotellit ovat tyhjillään päivisin. Valo tarjoaa kiinteistö- ja palveluratkaisun, jossa ihmiset voivat käyttää rakennyksia vastuullisemmin ja ekologisemmin", Stenvall toteaa.

Toimistotiloista kiinnostunut voi vuokrata itselleen tai yritykselleen sopivan kuukausijäsenyyden. Esimerkiksi 400 euron täysjäsenyydestä maksavat asiakkaat saavat käyttöönsä jaettujen työtilojen lisäksi yksityisen työhuoneen sekä kattokerroksen wellness-alueen.

Kotimaisuus näkyy valinnoissa

Valo suosii kaikissa hankinnoissaan kotimaisia ja vastuullisia tuottajia ja tuotteita. Tämä näkyy paitsi itse rakennuksessa, kalusteissa ja tekstiileissä myös ravintoloiden menuissa ja arjen pienissä teioissa. VALO Hotel & Workille on myönnetty Green Key -sertifikaatti.

"Tarvitsemme tietysti erilaisia palveluita, jotta pystymme palvelemaan asiakkaitamme. Toimistohotellista eroamme siinä, että VALO Work -asiakkaillemme on hotellivieraiden tapaan myös käytettävissään 24/7 kaikki korkeatasoisen hotellin palvelutarjonta", Stenvall kuvailee.

Asiakascase hotelli Valo sauna

Palveluihin kuuluvat muun muassa a la carte -ravintola, Lounge & Bar, 13 kokous- ja tapahtumatilaa, kuntosali sekä 7. kerroksen wellness-alue. Wellness-aluella on kolme erilaista saunaa, rentoutumisallas ja allasbaari. Ulkoterassilta löytyy kaksi käsinveistettyä hirsisaunaa, poreallas sekä kylmävesiallas.

Asiakascase hotelli Valo kala paistinpannussa

"Panostamme vastuullisiin valintoihin. Ravintoloissamnne tarjoamme kotimaista, luomua ja lähiruokaa. Ruoissa näkyvät ja maistuvat sesongit. Juomalistamme tähdet ovat kotimaisia herkkuja sekä eurooppalaisia vastuullisia luomuviinejä. Ravintolapalveluissa otetaan huomioon myös hyvinvoinnin näkökulma. Tarjolla on aina terveellisiä vaihtoehtoja, jotka edesauttavat jaksamista."

Asiakascase hotelli Valo hiiligrilli

Etätöihin siirtyneet lähiseutujen asukkaat ovat löytäneet hyvin VALOn lounaspalvelut. Kohtuuhintainen arkilounas koostuu salaattipöydästä ja lämpimästä ateriasta, jonka kokki annostelee keittiön luukulla. Tarjolla on myös vegaaninen vaihtoehto. Keittiön erikoisuuksiin kuuluvat hiiligrilli ja savustusuuni.

"Varsinaista lämmintä ruokabuffetia meillä ei ole, mutta kokilta saa kyllä hakea lisää, jos haluaa. Ruoka tulee joka tapauksessa yhtä nopeasti kuin se olisi itse lautaselle kerättynä. Tällä tavoin vähennämme ruokahävikkiä. Kokin läsnäolo on koettu myönteisenä, ja olemme saaneet siitä hyvää palautetta.

Kadonneiden raaka-aineiden metsästäjät

VALOn liiketoiminta on käynnistynyt koronaolosuhteet huomioon ottaen lupaavasti. Henkilöstöön kuuluu runsaat 50 työntekijää ja myynti kasvaa tasaisesti. Jopa paremmin kuin koronakevään uudelleenarvioinnin jälkeen oletettiin.

"Ravintolatoimintamme on käynnistynyt tosi kivasti. Myös kokouspalvelut vetävät hyvin. Uuden toimintamallin lisäksi tilanteessa on auttanut poikkeuksellisen mahtava henkilöstö. Olemme onnistuneet rekrytoinneissamme", Stenvall kiittää.

Aivan helppoa uutuushotellin toimintaperiaatteisiin sopivien pientuottajien löytäminen raaka-ainetoimittajaksi ei kuitenkaan ollut. Puolisen vuotta kestäneen kilpailuprosessin jälkeen VALO valitsi yhteistyökumppanikseen Kespron, joka onnistui vakuuttamaan hyvillä pientuottajaverkostoillaan.

Asiakascase hotelli Valo lihan leikkuu

"Kävimme ennen toiminnan käynnistämistä keittiöpäällikkömme Riku Peltolan kanssa läpi lukuisia näytteitä, maistelimme ja etsimme hartaasti muun muassa juuri tietynlaista lammasleikettä aamiaiselle. Lopulta se löytyi ja osoittautui melkoiseksi hitiksi. Jokainen tuotteemme aamiaisella on tarkkaan mietietty", Stenvall muistelee.

Kespron avainasiakaspäällikkkö Patrick Wardi puski hartiavoimin töitä löytääkseen uudelle asiakkaalle sopivia tuotteita ja juoksi itsekin kaupoissa tutkimassa, millaisia pientuottajien juustoja ja leikkeleitä on ylipäänsä saatavilla.

"Kokemus oli kieltämättä silmiä avaava. Pientuottajia riittää, mutta tuotteet eivät välttämättä kaikki syystä tai toisesta sovellu suurkeittiöihin, kun myös hinnan tulee pysyä järkevänä", Wardi myöntää.

Yhteistyöllä ratkaisuihin

Stenvall muistuttaa, että uudella toimintaideallaan Valo on selkeästi kasvuyritys. Moni prosessi hakee vielä muotoaan.

Erityistä kiitosta hän antaa Kesprolle mahdollisuudesta tehdä tilauksia myös illalla. Pääkaupunkiseudulla Kesprosta voi tilata klo 23 asti tuotteita seuraavaksi aamuksi.

"Hyvällä ja tasalaatuisella palvelulla ja tasokkaalla ruoalla pärjäämme kyllä. Uskon, että saamme toimintamme kunnolla kannattavaksi, kun hiomme vielä hiukan Kespron kanssa ostojärjestelmiämme ja keskitämme toimintoja. Nyt ymmärrämme itsekin paremmin, mitkä tuotteet ovat hittejä aamiaisella, millaiseksi a la carte -listamme loppupeleissä muovautuu ja mitä myymme luonaalla", Stenvall sanoo.

Asiakascase hotelli Valo Elo Bistro

VALO Hotel & Work

  • Huoneita 422
  • Autopaikkoja 155
  • 13 tapahtuma- ja kokoustilaa
  • 340 asiakaspaikkaa bistrossa ja lounge-baarissa
  • valohotel.fi

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä