Bella Loviisa -ravintola vaihtui pihviravintolasta vegaaniravintolaksi

Maailma ja eläimet kiittävät – ja se on Bella Loviisan omistajasisarusparin, Heli ja Sini Hassisen mielestä hyvä syy siirtyä kokonaan vegaaniravintolaksi.

Julkaistu

Teksti

Tuija Holttinen

Vappuna Loviisassa kohahti, kun seitsemän vuotta torin kupeessa tutuksi tullut Bella-ravintola muuttui pihvipaikasta vegaaniravintolaksi. Muutosta oli talon sisällä kypsytelty vuoden verran ottamalla listoille jatkuvasti enemmän ja enemmän kasvis- ja vegaaniruokia.

– Vappuna avasimme vegaanina ja aloitus oli oikein pirskahtava, Sini Hassinen kertoo.

– Kaikki on sujunut hyvin ja olemme henkilökunnan kanssa innoissamme, vaikka kieltämättä alussa saimme myös kritiikkiä. Loviisalaiset lämpenevät hitaasti, mutta kunhan tänne sisälle on uskaltauduttu, olemme onnistuneet saamaan aluksi vastahakoisemmiltakin kiitoksia. Moni kertoo tulleensa uteliaisuudesta, kun ovat kylillä kuulleet, että täältä saa ”pirun hyvää ruokaa”.

Bella Loviisa -ravintolan omistajat Heli ja Sini Hassinen

Vegaaniruoka sopii myös sekasyöjälle

Eikä tarkoitus olekaan ketään väkisin käännyttää. Vaikka ravintoloitsijat itse ovat vegaaneja – ja sen lisäksi monen muunkin erikoisruokavalion taitajia – he korostavat vegaaniannosten sopivan mainiosti myös sekasyöjille. Sisarukset myös kumoavat käsityksen siitä, etteivät miehet tulisi kylläisiksi kasvis- tai vegaaniruoasta tai innostuisi siitä.

– Välillä meillä on lounasaikaan sali täynnä raavaita miehiä ja eläkeläismummoja – molemmat sellaisia kohderyhmiä, joista alun perin meitä peloteltiin että nämä ainakin ennakkoluulojen takia jäävät tulematta, Heli Hassinen naurahtaa iloisesti.

– Yksi ihana näky, jonka usein kohtaamme, on isovanhempi, joka on tuonut lapsenlapsensa syömään. Teinin ruokavalion mukaisesti paikaksi on valikoitunut Bella. Perheitä meillä käy myös paljon.

Vöneriä ja wingsejä

Millä annoksilla ennakkoluuloja sitten on poistettu ja mistä kumpuavat ideat monipuoliseen vegaanilistaan? Keittiöstä vastaava Heli Hassinen löytää uusia ideoita ruokalistalle muiden ravintoloiden valintoja varioimalla, netistä, lehdistä, maailmalta… Ennen kaikkea hän haluaa tarjota tavallista kotiruokaa, ja siinä rinnalla kokeiltavaksi jotain eksoottisempaakin. Kaikkea perushyvää tuttua ruokaa voi myös tehdä ilman lihaa, on osoittautunut monta kertaa todeksi Bella Loviisassa.

– Meillä on esimerkiksi tofua viinissä, eli kaikki samat raaka-aineet kuin lihallisessa klassikossa – puuttuu vain se kukko. Teemme maksatonta laatikkoa, ja karjalanpaistia on tehty seitanista. Suosittuja ovat myös olleet maukkaat ja maistuvat burgundinpata ja stroganoff – ilman lihaa luonnollisesti. Ihan ehdottomia hittiannoksia ovat olleet kukkakaaliwingsit, porkkala ja vöner. Vöner onkin meidän suosituksemme ruokailijalle, joka tulee vegaanimaailmaan ensimmäistä kertaa, eikä osaa tehdä heti valintaa, Sini ja Heli Hassinen kertovat.

Bella Loviisa -ravintolan parsa-vegaanipizza

Mahtavan suosion ovat saaneet myös talon sunnuntaibrunssit, joita järjestetään eri teemoilla. Sipsikaljavegaanibrunssi on suosittu, kesän aikana on myös tulossa muun muassa englantilainen, ranskalainen ja korealainen brunssi.

Kierrätysmukitempaus

Bella Loviisan hyvä fiilis näkyy ja tuntuu heti sisään astuessa. Hassiset eivät pelkää erikoistua. Sen näkee myös ravintolan sisustuksessa, jonka aurinkoinen ilme ja isot seinämaalaukset sopivat hyvin värikkääseen ruokaan ja iloiseen tunnelmaan.

Bella Loviisa -ravintolan värikäs sisustus

Kierrätys ja ympäristöajattelu on kantavana ajatuksena kaikessa toiminnassa. Sisarukset muun muassa ideoivat keväällä valtavan suosion saaneen kierrätysmukitempauksen, jossa kävijät voivat tuoda itselleen tarpeettomat posliinimukit Bellaan take away -kahvimukeiksi.

Bella Loviisa -ravintolan kierrätysmukikampanja

Perinteisiäkin kertakäyttömukeja on vielä käytössä, mutta nekin ovat luonnollisesti biohajoavaa materiaalia, Kespron Eco-valikoimasta.

– Kesprossa on kiitettävästi vastuullisia tuotteita saatavilla. Myös vegaanituotteiden laajaan valikoimaan olemme olleet hyvin tyytyväisiä. Kespro on selkeästi edelläkävijä: saamme niin vegaanituotteet kuin pientuottajien juustot ja yrtit kaikki samasta paikasta.

www.bellaloviisa.fi

INFO

Veganismi käy kaikenlaisille ja kaikenikäisille ihmisille. Vegaaninen ruokavalio voi olla aivan yhtä yksipuolista tai monipuolista kuin mikä tahansa muukin ruokavalio, mutta oikein koostettuna käy kenelle tahansa eri tarpeisiin ja elämänvaiheisiin.

www.vegaaniliitto.fi

Tutustu myös muihin Kespron asiakkaisiin:

Aurora Estate - boutique-hotelli Kolarissa >>

Suomenlinnan Bastion Bistro >>

Iso paja valitsi Figgjon astiat >>

Cafe Roasberg erottuu yksityiskohdilla >>

Makers Kahvilan raakakakut ja vegaaniruoka houkuttelee >>

Salaattiasema sopii kasvissyöjille, vegaaneille ja sekaaneille >>

Kahvila-konditoria Caffitella hakee kasvua pikaruokaravintolalla >>

Espoo Catering kantaa vastuuta >>

El Fantissa uskotaan hyviin raaka-aineisiin ja selkeisiin makuihin >>

Luhta Tower Cafe on monipuolinen maisemaravintola >>

Ravintola Emo valitsi Figgjon astiat >>

Treffi Pub & Bistro on enemmän kuin lähiöravintola >>

Tenho Restobar on kortteliravintola Helsingin Kalliossa >>

Rafael's Steakhouse luottaa puuhiiliuuniin >>

Ismetin bisnes >>

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä