Figgjon astiat Ähtärin eläinpuistossa

Ähtärin Snowpanda Deli & Cafen astiakokonaisuus rakentui Kespron avulla ja sisältää muun muassa käsinmaalattuja Figgjon lautasia.

Julkaistu

Teksti

Niina Mälkiä

Kuvat

Laura Riihelä

Väri ja muoto sen tekevät. Pandat ovat maailman suloisimpia eläimiä varmasti juuri siksi, että ne ovat hauskasti mustavalkoisia ja sympaattisella tavalla pullukoita. Dramaattinen väriyhdistelmä ja pyöreät muodot toimivat myös kattauksessa – varsinkin, kun astiat ovat käytössä Ähtärin eläintarhan uuden Pandatalon Snowpanda Deli & Cafessa.

Kespro toimittaa Ähtäriin kaikki tarjoiluun käytettävät astiat tarjottimista aterimiin. Lasit ovat Arcorocin pinottavia helallisia ja jalattomia uutuuksia. Aterimet ovat Amefan Austin Vintage -sarjaa, joka soveltuu magnetisoituvuutensa ansiosta myös suurkeittiö-käyttöön. Mustavalkoiset lautaset ja mukit tulevat Figgjolta.

Toimiva kokonaisuus on valittu yhdistelemällä eri sarjojen astioita.

Tiesitkö? Jokainen Figgjo-astia kulkee 52 käsien kautta ennen kuin se lähtee tehtaalta asiakkaalle.

Matalien ruokalautasten kuva-aiheet on haettu luonnosta, mikä sopiikin Ähtärin luonnonläheisyyteen. Jäisiä pyörteitä ja säröjä sekä uutta tuoretta ruohikkoa henkivät kuvioinnit maalataan lautasiin tilauksesta Figgjon tehtaalla Norjassa. Valittavana on kaikkiaan viisitoista erilaista pintaa, jotka toteutetaan kolmella harmaan sävyllä. Pienin tilausmäärä luontoaiheisille lautasille on 48 kappaletta ja toimitusaika kahdesta neljään viikkoa.

Matalat avarat à la carte - lautaset kuuluvat palkittuun Figgjo Verde -sarjaan, jossa skandinaavista käytännöllisyyttä maustaa ripaus itämaista aistillisuutta.

Yhdistelmä on kuin luotu Pandataloon

Syvä lautanen valittiin rennosta Figgjo Base -sarjasta. Mustalla Figgjo Strøk -raidalla kehystetty Base-lautanen on kuin panda itse, somasti pullea ja pyöreä. Musta raita tekee valkoisesta Base-lautasesta uudella tavalla rohkean varastamatta kuitenkaan huomiota itse ruoalta.

Pinottavissa mukeissa on Figgjo Mono -designin mukainen maalattu alaosa.

Kaikki Figgjon posliiniastiat ovat kestävää, ammattikäyttöön kehitettyä vitroposliinia, joka kestää käytössä jopa 300-asteisen uunin. Se kuumenee ja jäähtyy hitaasti, mikä tekee siitä täydellisen tarjoiluastian sekä kylmille että kuumille ruoille.

Kaksi harmaansävyistä Figgjo Verde -lautasta

Kestäviä, kauniita ja eettisiä

Ravintolatoimenpäällikkö Outi Suojansalo on luottanut Figgjon astioihin jo vuosia.

‒ Niissä on vain yksi vika: ne eivät mene rikki millään. Eli kovin usein ei saa valita uusia. Helmikuussa avattuun Ähtärin Pandataloon Suojansalo pääsi valitsemaan uudet astiat. Kustomoitu kokonaisuus miellyttää.

‒ Figgjot on suunniteltu asiakaslähtöisesti, kovaan ravintolakäyttöön, mutta samalla niiden muotoilua on ajateltu. Esimerkiksi luontoaiheiset à la carte -lautasemme ovat persoonallisia, tyylikkäitä ja edustavia.

Myös syvän lautasen muotoilu saa kiitosta.

‒ Samalta lautaselta voi tarjota pastat, vokit, salaatit, keitot ja lasten annokset. Lautasen voi tarvittaessa kattaa kuvioidun à la carte -lautasen päälle. Pienissä tiloissa monikäyttöisyys on tärkeä ominaisuus, ja kun yksilöllisiä astioita voi yhdistellä, koko sarjaa ei tarvitse uusia yhdellä kertaa.

Ähtärissä toimitaan kaikessa luonto edellä, joten kestävyys ja Figgjon luontoa säästävät toimintatavat olivat – ja ovat aina olleet – Outi Suojansalolle tärkeä valintakriteeri.

‒ Jo ensimmäiset Hotelli Mesikämmeneen valitsemani astiat otin kestävän kehityksen perusteella. Nykyisin myös asiakkaat ottavat entistä enemmän huomioon astioiden eettisyyden. Figgjon astiat kestävät tarkastelun tästäkin näkökulmasta.

Suojansaloa miellyttää Figgjossa myös sen perheyrit-täjähenkinen tapa toimia. Vaikka tehdas on pienessä norjalaiskylässä, yritys toimii isosti ja ajan hengessä. Kespro on tuonut paikan päälle Ähtäriin runsaasti näytteitä, joita on voinut tutkia oikeassa käyttöympäristössä.

‒ Tarjolla oli muitakin vaihtoehtoja, mutta halusin jatkaa yhteistyötä Kespron ja Figgjon kanssa. Olemme aina saaneet molemmilta todella hyvää palvelua, Outi Suojansalo sanoo.

Lue lisää muista Figgjo-astioiden käyttäjistä:

Ravintola Emossa on räätälöidyt Figgjo-lautaset >>
El Fantin kahvijuomat nautitaan Figgjon kupeista >>
Hanasaaren kulttuurikeskuksessa on käytössä Figgjon astiat >>

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä