Finnlines tarjoaa ravintolaruokaa merellä

Finnlinesin Suomi–Ruotsi-reitillä puhaltavat pian myötäiset ruokatuulet, kun Finnsirius- ja Finncanopus-alukset aloittavat liikennöinnin uudistetulla ruokakonseptilla. Kespro toimittaa laivoille raaka-aineet.

Julkaistu

Teksti

Eeva Ylitalo

Kuvat

Finnlines

Uudet laivat, uudet makuelämykset. Finnlinesin upouudet Superstar-luokan rahti-matkustajalaivat aloittavat liikennöinnin syksyllä Naantali–Långnäs–Kapellskär-reitillä. Laivojen uudistettujen ravintolakonseptien suunnittelussa on Finnlinesin oman henkilökunnan lisäksi ollut mukana kokki ja ravintoloitsija Henri Alén. Kespro toimittaa raaka-aineet Suomen ja Ruotsin väliselle reitille. Laivatoimitukset edellyttävät hyvää logistista osaamista.

”Vaatii erityisen hyvää suunnittelua, kun laiva on satamassa vain tietyn hetken ja lähtee sitten merille. Ripeys ja täsmällinen toimitusvarmuus ovat silloin erityisen tärkeitä”, kertoo Kespron avainasiakaspäällikkö Minna Oksanen.

ML 4 23 Finnlines tarjoaa ravintolaruokaa merella 4 Barrel Bay tarjoaa herkullisia tapaksia ja viinilistan, jonka on suunnitellut sommelier Samuil Angelov.

Finnlinesin ja Kespron yhteistyö alkoi tämän vuoden maaliskuussa. Kespron eri yksiköt logistiikasta asiakaspalveluun ovat kaikki olleet yhdessä mukana suunnittelemassa laivavarustamon tarpeisiin sopivaa, ketterää toimintatapaa ja perehtymässä kyseisen asiakkaan erityistarpeisiin.

”Vieraillessamme laivalla kävimme huolellisesti läpi kaikki toimintatavat. Laivan toimitusten on tapahduttava tietyssä lyhyessä aikaikkunassa, joten poikkeamiin on reagoitava nopeasti. On mietittävä huolellisesti toimenpiteet, miten paikataan esimerkiksi mahdollisia tilaus- ja keräilypuutteita tai virheitä. Meillä tässä apuna on Kespron Turun noutotukku, josta saamme tarvittaessa heti täydennystä.”

ML 4 23 Finnlines tarjoaa ravintolaruokaa merella 8 Finnlinesin keittiöpäällikkö Dan Grönval (vas.) ja kokki-ravintoloitsija Henri Alén ovat suunnitelleet laivalle uusia ravintolakonsepteja.

Saaristolaista lähiruokaa merellisillä mausteilla

Laivojen ravintolatarjonta on monipuolinen. Fisherman’s Bistro-, Barrel Bay Bar & Tapas- ja Micke’s Wine & Dine -ravintoloiden tarjonnassa on huomioitu laivaympäristö ja se, miten ruoka on osa matkustuskokemusta.

”Tarjoamme saariston makuja ja elämyksiä kansainvälisellä otteella. Panostamme siihen, että ruoka ei ole laivalla muonitusta vaan elämys”, Alén sanoo.

Laivojen ravintoloilla on yksi yhteinen teema, ja se on tinkimättömyys konsepteissa.
Henri Alén

ML 4 23 Finnlines tarjoaa ravintolaruokaa merella 3

Uusissa menuissa korostuvat lähellä tuotetut ja useissa erilaisissa annoksissa hyödynnettävät raaka-aineet, mikä osaltaan pienentää hävikkiä. Kespron kattavaa valikoimaa hyödynnetään esimerkiksi pientilatoimittajien valinnassa. Kespron laaja valikoima takaa sen, että asiakkaan tarpeisiin voidaan vastata. Pientuottajatuotteiden ohella se pystyy toimittamaan muutkin tarvittavat erikoistukkujen laadukkaat liha-, kala- ja tuoretuotteet.

”Yhteistyömme on asiakkaan kanssa tiivistä, ja meihin voi olla yhteydessä hyvin matalalla kynnyksellä. Soittelemme laivojen keittiömestareiden kanssa ja kuulemme mielellämme heidän ajatuksiaan yhteistyön kehittämisestä”, Oksanen sanoo.

ML 4 23 Finnlines tarjoaa ravintolaruokaa merella 7 Uusissa menuissa korostuvat lähellä tuotetut ja useissa erilaisissa annoksissa hyödynnettävät raaka-aineet, mikä osaltaan pienentää ruoan hävikkiä.

Vastuullisesti tuotetut raaka-aineet edellytyksenä

Finnlinesin ja Kespron yhteistyö on osa Superstar-laivojen konseptiuudistusta, jossa matkustajille tarjotaan vastuullisesti tuotettua lähiruokaa.

”Sillä, mitä raaka-aineita, mistä ja miten ne tulevat, on suuri merkitys. Kun tilaamme tuotteet Kesprosta, voimme luottaa siihen, että ne ovat vastuullisesti tuotettuja”, sanoo Finnlinesin toimitusjohtaja Tom Pippingsköld.

ML 4 23 Finnlines tarjoaa ravintolaruokaa merella 2

”Ravintola-alalla vastuullisuuden merkitys on kasvanut sekä yhteistyökumppaniemme että heidän asiakkaidensa parissa. Kesprolle vastuullisuus ei ole vain lupaus, vaan se näkyy päivittäin meidän tuotteissamme ja teoissamme. Finnlinesin tapauksessa laivamatkustajat odottavat ylipäänsä ravintolapalveluilta tänä päivänä yhä enemmän. Teemme parhaamme, että nämä toiveet pystytään täyttämään ja ylittämään. Tarjoamme Finnlinesin laivoille monipuolisen osaamisen ja laajan valikoiman”, sanoo Kespron johtaja Mika Halmesmäki.

”Uusilla Superstar-laivoilla haluamme tarjota Saaristomeren parasta ruokaa, ja tähän tarvitsemme parhaan mahdollisen kumppanin. Kespro tarjoaa laadukkaan ja toimitusvarman logistiikan, ja he myös pystyvät reagoimaan nopeastikin muuttuviin tarpeisiin. Kespro on luotettava ja vastuullinen toimija, ja yhteistyömahdollisuutemme ovat rajattomat”, Pippingsköld kiittää.

ML 4 23 Finnlines tarjoaa ravintolaruokaa merella 1 Finnlinesin Superstar-luokan rahti-matkustajalaivat Finnsirius ja Finncanopus alkavat liikennöidä Suomen ja Ruotsin välillä tänä syksynä.

Superstar ropax -alukset Finnsirius ja Finncanopus

  • Finnsiriuksen ensimmäinen lähtö Naantalista Långäs–Kapellskär-reitille on 15. syyskuuta
  • Rahtikapasiteetti 5 200 kaistametriä eli esimerkiksi 250 rekkaa ja 200 henkilöautoa.
  • Matkustajakapasiteetti 1 100, 323 matkustajahyttiä ja 64 miehistöhyttiä.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä