Gastro Helsinki 2020 innostaa ammattilaisia

Ruoka- ja ravintola-alan ammattitapahtuman Gastro Helsingin teemana on tänä vuonna ”Vastuu innoittaa”. Gastro avaa ovensa Helsingin Messukeskuksessa 11.-13.3.2020.

Julkaistu

Teksti

Gastro Helsinki

Kuvat

Gastro Helsinki

Tapahtuman teema nostaa esille vastuullisuusteemojen lisäksi innostumisen ja innostamisen merkitystä alan menestyksen kannalta. Esimerkiksi toimitusjohtaja Anders Löfgren pohtii Gastro-messuilla keinoja kasvattaa sekä ravintola-alan kannattavuutta että työtyytyväisyyttä samanaikaisesti. Muun muassa ravintola Kuun toimitusjohtajana työskentelevän Löfgrenin missiona on alan vetovoiman nostaminen työmarkkinoilla.

Gastro messut nosto1

Hyvän ”pössiksen” asialla ovat myös Scandicin henkilöstöpäällikkö Emilia Sarkia ja Marskin keittiöpäällikkö Sami Lyly puheenvuorossa, jonka otsikkona on ”Hyvä pössis saa näkyä!” Sarkian ja Lylyn mukaan palvelutehtävissä olevien ihmisten hyvinvointi heijastuu suoraan asiakkaisiin, ja innostuneet tiimiläiset haluavat myös kehittää toimintaa ja ovat sitoutuneita yrityksen tavoitteisiin.

Mikä ravintolamaailmassa on pinnalla juuri nyt? Ravintoloitsija ja visionääri Matti Jämsenin mukaan pelkästään hyvä ruoka ei enää riitä, vaan ihmiset haluavat sen rinnalle elämyksiä ja loppuun asti hiottua palvelumuotoilua. Vuoden Kokki -kilpailun vuonna 2005 voittanut Jämsen käy Gastro-messujen esityksessä läpi tapahtumia, jotka ovat johtaneet hänet mitä erilaisempiin paikkoihin uransa varrella: Jämsen on kokannut muun muassa nosturin nokassa, kuumailmapallossa, laskettelukeskuksen huipulla ja Citymarketin parkkipaikalla. Kaikkia näitä yhdistää hänen mukaansa se, että asiakkaat ovat rakastaneet konsepteja ja vaatimukset ovat olleet paljon isompia kuin pelkästään tehdä hyvää ja näyttävää ruokaa.

Kilpailuja Gastrossa

Vuoden Kokki 2020 ja Vuoden Tarjoilija 2020 -kilpailujen semifinaalit ja finaalit järjestetään Gastro-messuilla 12.3.–13.3. Vuoden Kokki palkitaan Suomen Messusäätiön myöntämällä 10 000 euron ja Vuoden Tarjoilija MaRa ry:n Henrik Bitten stipendirahaston myöntämällä 10 000 euron apurahalla.

Keskiviikkona 11.3. järjestettävässä Kouluruokakilpailussa kisaa kuusi ammattikeittiötiimiä, ja tehtävissä korostuvat vastuulliset työtavat ja vastuullinen kouluruokailu. Finalistit valmistavat annoksensa tuomaristolle, jossa istuu ruoka-alalla toimivien ammattilaisten lisäksi kouluruoan parhaita arvioijia eli koululaisia.

Gastro messut

Gastro-messuilla järjestetään tänä vuonna myös kaksi uutta kilpailua: 11.–12.3. järjestettävän Mestarikoulu-kilpailun tavoitteena on nostaa esille Suomen ravintola-alan oppilaitoksia ja niiden kokkiopiskelijoita. Seafood Chef -kilpailu, joka järjestetään 13.3., edistää ammattikokkien tietoisuutta kalojen ja äyräisten erinomaisuudesta raaka-aineena.

Gastro Helsinki Messukeskuksessa 11.–13.3.2020

Tapahtuma on alan ammattilaisille (K18) maksuton rekisteröitymällä ennakkoon nettisivuilla www.gastrohelsinki.fi. Nettisivuilta löytyvät myös tapahtuman ohjelma ja näytteilleasettajat.

  1. Gastro on avoinna:
  2. Ke 11.3. klo 10–18
  3. To 12.3. klo 10–18
  4. Pe 13.3. klo 10–17

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä