Hävikki haltuun

Kylmävalmistuksella otat haltuun kulut, prosessit ja hävikin helposti ja vapautat itseltäsi aikaa muihin asioihin

Julkaistu

Teksti

Unilever Food Solutions

Jos ruokahävikki ja ruoasta aiheutuvat jätteet olisi valtio, se olisi maailman kolmanneksi suurin kasvihuonekaasujen aiheuttaja. Yhteiskunnallisen ongelman lisäksi hävikin mukana käytännössä heität osan ravintolasi tuloksesta suoraan jätteisiin. Kylmävalmistus on suotta luokiteltu vain isojen ammattikeittiöiden tuotantoprosessiksi – sillä otat haltuun kulut, prosessit ja hävikin helposti ja vapautat itseltäsi aikaa muihin asioihin.

Helposti kotiin

Toimitetun ruoan suosio – hakee kuluttaja sen itse ravintolasta tai tilaa kuljetuspalvelun välityksellä – on noussut kohisten koronan myötä, mutta se on ollut kasvava trendi jo ennen poikkeusaikaa. Kuljetukseen kuitenkin liittyy haasteita: lämpötilavaihteluiden vuoksi esimerkiksi keittojen ja patojen koostumuksessa saattaa tapahtua muutoksia, joiden jälkeen niiden ulkonäkö ei vastaa odotuksia. Wokit muuttuvat helposti harmaiksi ja valjuiksi kastikkeen valuessa kuljetusastian pohjalle ja tuoreet kasvikset sekä salaatit nahistuvat lämmön vaikutuksesta.

Kylmävalmistuksella voit tarjota asiakkaillesi tuoreemman ruoan elämyksen, jolloin asiakas laittaa kylmänä valmistetun ja toimitetun annoksen kotona uuniin tai paremmin kuljetusta kestäviä valmiita, lämpimiä annoksia, joita irtoavat nesteet eivät ole pilanneet.

Taklaa yleisimmät haasteet ruoan kuljetuksessa

Maut talteen ja hävikki minimiin

Kylmävalmistuksen hyötyjä on mm se, että ottamalla nesteet kiinni tärkkelyksellä, saat säilytettyä maut esimerkiksi slaw’ssa, skagenissa tai ihan vaikka hotelliaamiaisen klassikossa eli marjasekoituksessa. Lisäksi saat näin tehokkaasti vähennettyä hävikkiä, kun raaka-aineista irtoava neste ei kerry astian pohjalle vaan on luonteva osa annosta. Kokeile vaikka itse valmistamaa coleslaw perinteisesti tai kylmävalmistuksella. Valmistusvinkit siihen ja muihin kylmävalmistuskikkoihin löydät sivuiltamme.

unilever jokirapu

Coleslaw seesaminsiemenillä

Valmista kaksi versiota – toinen ohjeen mukaan, toinen jättämällä slaw’sta pois kylmätärkkelys. Anna molempien seisoa kylmässä seuraavaan päivään ja vertaa astioihin kertynyttä nesteiden määrää & salaattien koostumusta toisiinsa.

  • Juuriselleri 400 g
  • Omena 300 g
  • Seesaminsiemen, paahdettu 20 g

Raasta juuriselleri ja ryöppää nopeasti kuumassa vedessä. Jäähdytä jäävedessä. Lisää mukaan raastettu omena.

Kastike

  • Hellmann's Vegaanimajoneesi 2,5 kg: 200 g
  • Knorr Kylmäliukoinen tärkkelys/suuruste 4kg x 1: 5 g
  • Hellmann's Seesami-soijavinegretti 1 L: 35 ml
  • Sitruunamehu 15 g
  • Sokeri 10 g

Sekoita kastikeainekset sekaisin ja lisää kastikeaineet sellerin ja omenan joukkoon. Lisää lopuksi paahdetut seesaminsiemenet ja sekoita tasaiseksi.

Testaa myös sivuiltamme löytyvää kylmävalmistettua Skagenia!

unilever skagen

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä