Helsinki – maailmanluokan ruokamatkailukohde

Helsingin kaupungin pormestari Juhana Vartiainen pohtii kolumnissa, miten Helsinki voi parantaa tulevaisuuudessa entisestään asemaansa kansainvälisesti kiinnostavana ruokamatkailukohteena.

Julkaistu

Viime viikkoina kaupungilla kävellessäni ja pyöräillessäni olen kuullut iloista puheensorinaa. Kevään saapuessa ja rajoitusten poistuessa ihmiset ovat palanneet ravintoloihin, ja ruokamatkailukin on heräämässä henkiin auringonsäteiden keskelle.

Helsinki näyttäytyy niin vierailijalle kuin asukkaalle nykyään innovatiivisena, monipuolisena ja eloisana ruoan ja ruokamatkailun kasvukeskuksena. Useiden korkeatasoisten ja uraauurtavien ravintoloiden ja kahviloiden lisäksi Helsingistä löytyy kauppahalleja, toreja, pienpanimoita, leipomoita ja suklaan tuottajia. Eivätkä makuelämykset rajoitu ainoastaan ravintoloihin tai kivijalkaliikkeisiin. Tapahtumat, joissa ruoka on tärkeä osa onnistumista, edistävät myös ruokamatkailun kehittymistä.

Kansainvälisiä ylpeydenaiheitamme ovat raaka-aineiden laatu, turvallinen ruoka sekä ennakkoluulottomat ideat. Erityisesti nuoremmissa kuluttajaryhmissä myös ruoan hiilijalanjäljen suuruus tulee vaikuttamaan entistä enemmin valintoihin. Kannustankin hyödyntämään kaupungin tarjoamaa tukea kansallisen Sustainable Travel Finland -polun läpikäymiseen sekä hiilineutraalien matkailutuotteiden muotoiluun ja testaamiseen. Myös kansainvälisesti palkittu Valitse vastuullisemmin -palvelumme auttaa yrityksiä vastuullisuuden polulla ja asiakkaita valitsemaan kestävämpiä tapoja elää ja viihtyä kaupungissa.

Viimeisen parin vuoden aikana Helsinki on panostanut ruokamatkailun edistämiseen nostamalla ruokamatkailua esille kansainvälisessä markkinoinnissa, ja tukenut alan yrityksiä kehittämällä kaupungin toimintaympäristöä, kuten lupakäytäntöjä.

Kansainvälisiä ylpeydenaiheitamme ovat raaka-aineiden laatu, turvallinen ruoka sekä ennakkoluulottomat ideat.
Juhana Vartiainen, Helsingin kaupunki

Viime syksynä perustettu matkailuyksikkö ja tämän vuoden alussa aloittanut Helsingin kaupunkitilat Oy tukevat osaltaan ruokamatkailun kehittymistä. Hietalahden torin mahdollisuus toimia kesällä 2022 yritysvetoisena ravintolatoimijoiden yhteisterassina ja helsinkiläisen ruokakulttuurin näyteikkunana on yksi Kaupunkitilojen käynnistämistä toimenpiteistä.

Tarjoamme myös tukea työnantajille matkailu- tai ravitsemusaloilla rekrytointipalveluiden ja oppisopimuskoulutusten kautta. Yhteisvoimin löydämme varmasti ratkaisuja siihen, miten saamme aloille tulevaisuudessa yhä osaavampaa ja motivoituneempaa työvoimaa.

Ensiluokkaisten tuotteiden ja hyvän ruoan lisäksi mieleeni jää usein Helsingissä kohtaamani ystävällinen, asiantunteva ja tilannetajuinen palvelu. Erinomainen asiakaspalvelu on kilpailuvaltti, jota voimme hyödyntää jokaisella toimialalla. Uskon vahvasti, että yhdessä elinvoimaisten yritysten, alan ammattilaisten ja mielenkiintoisen kulttuurin avulla Helsingillä on erinomainen tilaisuus kasvaa globaalisti tunnetuksi ruokamatkailukohteeksi.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä