Herkullinen kasviproteiinivaihtoehto tyypillisiin ravintolatuotteisiin

Miltä kuulostaisi maukas ja rakenteeltaan mainio kasviproteiinituote, joka on yhtä helppo käyttää ja sovittaa oman ruokalistan makumaailmaan kuin lihaisa vastineensa?

Julkaistu

Teksti

Anne Penttilä

Kuvat

HKScan

Yhä useampi kuluttaja pyrkii lisäämään kasvisten osuutta ruokavaliossaan. Sekasyöjäkin haluaa valita välillä kasvisvaihtoehdon, ja kasvissyöjä, saati vegaani, ei muuta huoli.

Kasvisvaihtoehdon ruokalistalta valitsevan ei pitäisi joutua pettymään. Ruokatalo HKScan on vastannut kasvavaan trendiin tuomalla markkinoille kasviproteiinituotteet. Pannu- ja burgerpihvit sekä paneroidut leikkeet ja nugetit maistuvat sekä sekasyöjille että vegaaniasiakkaille.

Maku ja koostumus edellä

Näitähän on jo todella paljon markkinoilla, joutui HKScanin väki toteamaan alkaessaan selvitellä tarjolla olevia kasviproteiinituotteita ja niiden ominaisuuksia.

Pian tarjonnasta alkoi kuitenkin löytyä hyviä erottautumistekijöitä oman tuotekehityksen ohjenuoraksi.

Vegeburgereita, ketsuppia ja kolajuomaa

”Meidän oli vain tuotava markkinoille kaikkein maukkaimmat ja koostumukseltaan parhaimmat kasviproteiinituotteet”, HKScanin ravitsemusasiantuntija Soile Käkönen kertoo.

Käkönen arvioi, että kasviproteiinista valmistetun tuotteen maku saattaa usein olla hieman kitkerä tai pahvinen, mikä ei todennäköisesti miellytä varsinkaan kasvisruokaan tottumatonta ja liharuokiin vaihtelua hakevaa fleksaajaa.

Maku ja koostumus edellä -periaatteen kautta syntyi miedon makuisia raakapakasteita, jotka on helppo maustaa ravintolan oman listan makumaailman mukaisiksi ja yhdistää kasvisruoka-annosten päätähdiksi. Valmiita reseptejäkin löytyy.

Tutun oloinen ja helppokäyttöinen kasviproteiini

Helppous syntyy myös tuotteen tunnistettavuudesta, jo nimi kertoo käyttötavan: HK Vege Pannupihvi, Burgerpihvi, Nugetti ja Paneroitu leike ovat käytettävissä aivan kuin lihaisat vastineensa.

Ideana on tuoda kasviproteiinivaihtoehto tyypillisiin ravintolatuotteisiin.

HK Vege Pannupihvi toimii hyvin patatyyppisissä ruoissa, samoin kuin naudanpihvikin. Nugetti on dipattava tuote, ja paneroitua leikettä voi käyttää annoksessa leivitetyn possu- tai broileripihvin sijasta.

Helppoutta tuo sekin, että irtopakastepakkauksesta voi ottaa kerrallaan yhden tai monta. Voi paistaa yhdelle asiakkaalle gourmet-kasvisburgerin tai valmistaa 20 asiakkaalle buffetlounaan kasvispääruokavaihtoehdon.

Tuotteen rakenteeseen kiinnitetty erityistä huomiota

Herkullista makua syntyy myös siitä, että tuotteeseen haetaan paistopinta pannulla tai se kypsennetään friteerauskeittimessä juuri ennen tarjoilua.

”Olemme kiinnittäneet erityisen paljon huomiota tuotteen rakenteeseen. Useimmat vastaavat tuotteet eivät parane lämpöhauteessa seisoessaan tai uudelleen lämmitettäessä. Aika virtuoosi saa olla, jos näistä saa aikaiseksi kuivia kikkareita.”

HK vege nugetteja, kasviksia ja dippiä

Tuoteinnovaatioon kuuluu myös ravitsemuksellinen laatu. Kolmen raaka-aineen, herneen, härkäpavun ja vehnän, proteiinit on valittu myös siksi, että niiden amino­happokoostumukset täydentävät toisiaan.

”Kolmen tähtiproteiinin käyttö tuo parempaa makua ja monipuolisemman aminohappokoostumuksen kuin pelkästään yhden proteiinin käyttö toisi.”

Pannupihvi, nugetti ja paneroitu leike täyttävät kasviproteiinituotteiden sydänmerkkikriteerit, joten ne sopivat myös esimerkiksi julkisten ruokapalveluiden käyttöön.

”Burgerpihvi on vähän enemmän herkuttelutuote, joten siinä on suolaa ja rasvaa enemmän kuin muissa tuotteissa.”

Uudet kasviproteiinituotteet sopivat ravitsemuksellisesti kaikenlaisille syöjille lukuun ottamatta vehnäallergikkoja. Vegaanien jodin tarve on huomioitu käyttämällä jodioitua suolaa.

Proteiiniraaka-aineet tulevat ulkomailta, kunnes kotimaasta saadaan tarvittavaa

laatua riittävästi. Herne on peräisin Tanskasta, härkäpapu Norjasta ja vehnä Puolasta. Tuotteet valmistetaan Suomessa, ja niiden taustalla oleva kehitystyökin on suomalaista.

HK:n vege pannupihvi kastikkeen kera paistinpannulla

HKScan

  • Johtava pohjoismainen liha- ja ruokatalo.
  • Yli sadan vuoden kokemus vastuullisesta lihantuotannosta ja laadukkaiden raaka-aineiden tuotteistamisesta.
  • Työllistää noin 7 200 ammattilaista.
  • Asiakkaat toimivat foodservice-, vähittäiskauppa-, teollisuus- ja vientisektoreilla.

Tuotteet

21674752 HK vege nugetti 35 g 4x1,05 kg pa
21674750 HK vege burgerpihvi 110 g 4x1,1 kg pa
21674751 HK vege paneroitu leike 90 g 4x1,08 kg pa
21674753 HK vege pannupihvi 60 g 4x1,08 kg pa

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä