Hevivinkki: Näin parsaviikot onnistuvat vaivatta!

Odotettu Euroopan parsakausi on nyt täällä. Tutun vihreän tankoparsan rinnalle saamme huhti-toukokuun ajaksi erityisen maukkaan, hienostuneen valkoisen parsan.

Julkaistu

Teksti

Kaupallinen yhteistyö: Direct Fresh, Bama Fresh Cuts ja Unexport

Ammattilaiskeittiössä valkoinen parsa voidaan kokea työlääksi raaka-aineeksi, sillä se tulee kuoria ennen käyttöä. Mutta meillä on siihen ratkaisu, joka vähentää myös hävikkiä. Tartu vinkkeihin, joilla teet parsaviikoistasi menestyksen!

Ennakoi

Parsa on herkkä raaka-aine, eikä se siedä pitkiä varastointiaikoja. Tuoreena parsa on luonnollisesti myös maukkaimmillaan ja sen rakenne on rapsakka. Arvioimalla parsaviikkojesi menekin ja kertomalla sen meille ennakkoon varmistat tuotteen saatavuuden ja tuoreuden.

Tilaa parsat kuorittuna – säästät työaikaa ja vähennät hävikkiä

Kesprosta saat kauden ykkösherkun, valkoisen parsan, myös valmiiksi kuorittuna. Parsojen kuorinta tehdään aina asiakkaan tilauksesta Espoossa, joten takaamme ykkösluokkaisen laadun ja tuoreuden myös valmiiksi käsitellyille parsoille. Kun tilaat laatikollisen parsaa maanantaina, saat sen jo keskiviikkona kuorittuna käyttöösi. Parsan käsittelyssä säästetyn ajan voit hyödyntää muihin töihin.

Viiden kilon laatikollisesta valkoista parsaa jää kuorittuna käyttöön parhaimmillaankin vain noin puolet, eli 2,85 kg. Kun tilaat parsan valmiiksi kuorittuna, vähennät samalla hävikkiä. Kuorittu valkoinen parsa on lyömätön vaihtoehto parsaviikkojen erikoisherkuksi!

Tarjoile simppelisti

Valkoinen ja vihreä parsa ovat sama kasvi, mutta valkoinen kasvaa maan alla ja siksi sen maku eroaa vihreästä parsasta. Valkoinen parsa vaatii paksun, kuituisemman rakenteensa takia aina kuorinnan ja kunnon kypsennyksen, mutta hieman tuoretta herneenpalkoa maultaan muistuttavan vihreän parsan voi hyvin tarjoilla nopeasti keitettynä tai kevyesti grillattuna rakenteen pysyessä rapsakkana. Valkoisen parsan hento karvas vivahde katoaa, kun keitinveteen lisätään aavistus sokeria.

Klassisesti parsa tarjoillaan hollandaisekastikkeen kanssa, mutta kastikkeeksi sopii myös pelkkä voisula. Valkoisen parsan kaveriksi pannulle voi myös lisätä voi-öljyseokseen salotti- ja valkosipulia ja ottaa parsoihin kevyen paistopinnan. Tämän jälkeen kansi suljetaan ja parsat höyrytetään kypsiksi pienessä vesimäärässä. Parsa toimii mainiosti niin yksikseen alkupalana kuin lihan tai kalan lisäkkeenä. Parsan maku on herkkä, joten liialliset makuparit on syytä unohtaa.

Kiinnostuitko? Lisää parsat listalle!

Osta samalla myös parsaviinit ja hollandaisekastike:

Lue myös blogi: Parsan sesonkiviikkoja kannattaa lähteä suunnittelemaan nyt

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä