Hevivinkki: Valitse rypäleet vastuullisesti

Huippulaadukkaita viinirypäleitä Etelä-Afrikan Hex River Valleyn alueelta Kesprolle toimittaa hollantilainen Jaguar The Fresh Company. Tuotteen laadun lisäksi Jaguar haluaa varmistaa myös sosiaalisen vastuun ottamisen tuotantoketjunsa ihmisistä.

Julkaistu

Teksti

Kaupallinen yhteistyö: Jaguar The Fresh Company

Kuvat

Unsplash / Jaguar TFC

Viinirypäleiden satokausi vaihtui joulukuussa Etelä-Afrikkaan, Hex River Valleyn alueelle, mistä Kespron valikoimaan saadaan punaisia, siemenettömiä rypäleitä. Jylhän vuoristomaiseman välistä aukeaa näkymä vehreään Hex-joen laaksoon, mikä sijaitsee noin 100 kilometrin päässä Kapkaupungista. Alue on yksi Etelä-Afrikan tärkeimmistä syötävien viinirypäleiden viljelyalueista. Vuosittain alueelta saadaan pelkästään vientiin yli 24 miljoonaa laatikkoa viinirypäleitä. Hex River Valley on henkeäsalpaavan kaunis ja hedelmällinen, mutta arki viljelmillä voi olla vaatimatonta.

Hex River Valleyn palstoilla työskentelee paljon kausityöntekijöitä, jotka luonnollisesti tuovat alueelle usein mukanaan myös perheensä. Pienille lapsille on järjestetty hoito työpäivien ajaksi, mutta meille arkiselta tuntuviin tarvikkeisiin, kuten kirjoihin ja papereihin, ei välttämättä ole varaa. Jaguar TFC kokee, että sen vastuu tuotantoketjussa ulottuu hedelmien tuontikauppaa pidemmälle ja pyrkii siksi parantamaan myös viljelmillä työskentelevien elämää. Osana sosiaalisen vastuun ohjelmaansa Jaguar on lahjoittanut jo kymmenen minikirjastoa Little Libraries -hyväntekeväisyysjärjestön kautta Etelä-Afrikan maaseudulle tukemaan yhteisöjen lasten lukutaitoa ja tiedonjanoa – jo ennen kouluikää. Kirjojen kautta lapset saavat varhain oven auki tarinoiden, mielikuvituksen ja oppimisen maailmaan, mikä edesauttaa koko yhteisön hyvinvointia tulevaisuudessa.

littlelibraries

Little Libraries -järjestön tavoitteiden tukijoiksi ovat ryhtyneet myös monet Jaguarin yhteistyökumppaneista. Valitsemalla vastuullisesti tuotettuja rypäleitä Kespron valikoimasta, voi välillisesti olla mukana tukemassa yrityksen vastuullisuusohjelmaa.

Kiinnostuitko? Valitse tuote omaan tarjontaasi Vihannestukku Kespron valikoimista. 21726459 Rypäle tumma 500 g ZA/NA 1 lk

Online 450x-Rypäle tumma

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä