Hiilijalanjälki hyvitetty – kohti entistäkin vastuullisempaa Nordqvist-teetä

Hiilijalanjäljen hyvittäminen on erinomainen keino torjua ilmastonmuutosta ja tukea kestävää kehitystä. Siksi Nordqvistin uudistetun Luonnon Tee -sarjan tuotteissa käytetyn teen ja rooiboksen hiilijalanjälki on hyvitetty sen koko elinkaaren ajalta.

Julkaistu

Teksti

Nordqvist Oy

Kuvat

Nordqvist Oy

Nordqvistilla halutaan tehdä jokaisesta teehetkestä todellinen elämys. Tätä periaatetta tämä suomalainen perheyritys on noudattanut jo vuodesta 1979 lähtien, kun Sirpa Nordqvistin perustama yritys aloitti toimintansa vähittäiskauppaliikkeenä Helsingin keskustassa. Nykyään yritys toimii jo toisessa sukupolvessa.

Norqvistilla uskotaan laadukkaaseen ja hyvänmakuiseen teehen sekä kauniisiin pakkauksiin, mutta ensisijaisesti teen pitää kuitenkin olla vastuullisesti tuotettua. Hiilijalanjäljen hyvittäminen on keino taklata ilmastonmuutosta ja viedä yritystä entistä enemmän kestävän kehityksen mukaiseen suuntaan. Siksi syksyllä 2019 lanseeratun uuden Luonnon Tee-sarjan tuotteissa käytetyn teen ja rooiboksen hiilijalanjälki on laskettu ja hyvitetty suomalaisen Nordic Offset- yrityksen toimesta. Raaka-aineiden hiilijalanjälki on laskettu aina viljelystä kuluttajalle saakka. Tämän lisäksi tuotteet ovat ansainneet myös Reilu kauppa- ja luomu-tunnukset.

Nordic Offset -yrityksen kautta Norqvist on mukana Intian Namakkalissa sijaitsevassa jäte-energiaprojektissa, joka muuntaa vuodessa jopa 120 000 tonnia kanojen kuivikkeita ja muita tärkkelys- ja sokeriteollisuuden orgaanisia jätteitä uusiutuvaksi sähköksi. Näin tuetaan suuren teentuottajamaan paikallisia pienviljelijöitä kestävän maatalouden toteuttamisessa.

Hiilijalanjäljen laskeminen tuo arvokasta dataa

Hiilijalanjälkilaskelmat on suoritettu luotettavasti ja läpinäkyvästi kansainvälisten standardien ja kirjanpito-ohjeiden mukaisesti. Hiilijalanjälkilaskelma tarjoaa yritykselle luotettavaa tietoa kasvihuonekaasupäästöistä yksittäisen Luonnon Tee -tuotteen koko elinkaaren ajalta, kehdosta-hautaan -periaatteella. Laskelman tulokset osoittavat kriittisimmät ilmastonmuutosvaikuttajat toimitusketjun varrelta, jotta päästöjen vähentämistoimenpiteet voidaan kohdistaa oikein.

Vastuullisuus ohjaa toimintaa

Kestävän kehityksen tavoite näkyy myös Nordqvistin tuotteiden pakkausmateriaaleissa, joissa huomioidaan kierrätettävyys sekä ympäristönäkökulma kokonaisvaltaisesti. Tuotteisiin on muun muassa lisätty selkeät, sanalliset kierrätysohjeet ja pakkauskokoja sekä -materiaaleja on mahdollisuuksien mukaan muutettu entistäkin ekologisemmiksi.

Tyypillisesti tehtaan energiankulutus on suurin kasvihuonekaasupäästöjen tuottaja. Nordqvist on jo valinnut 100% uusiutuvan energian käytön energialähteenä, ja 95% lämmöntuotantoon käytetyistä polttoaineista on biopohjaisia. Osa tehtaan sähköenergiasta tuotetaan katolle asennettujen aurinkopaneelien avulla.

Kohti 100% vastuulliseksi varmennettua teetä

Nordqvistille vastuullisuus ja eettiset arvot ovat kaiken toiminnan perusta ja myös kuluttajan ostopäätöstä ohjaavat yhä enemmän tuotteiden vastuullisuustekijät. Siksi yrityksen tavoitteena on, että vuoden 2025 loppuun mennessä kaikki tee ja rooibos, joka viljellään alueilla, joissa on sosiaaliseen vastuuseen liittyviä ongelmia, olisi Rainforest Alliance tai Reilu kauppa -sertifioitua. Tavoitteen saavuttamisessa on onnistuttu ennakoitua nopeammin ja vuoden 2020 alussa jo 90% Nordqvistin käyttämästä teestä ja rooiboksesta on Rainforest Alliance- tai Reilu kauppa -sertifioitua.

Nordqvistin pyrkimys on, että jokainen voi nauttia kupillisen maukasta teetä ilman huolta tuotteen alkuperästä. Siksi yritys tekee töitä vastuullisuuden eteen päivittäin ja pyrkii parantamaan toimintaansa jatkuvasti.

Tee hetkestä elämys!

Yhteiskuntavastuuraportti
Nordic-Offset

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä