Ikimetsä – tarinoita metsäluonnosta

Auringon lämpö yrittää syvälle kuusikon siimekseen, mutta sen säteet himmenevät vihertävään hämyyn ja viileä kosteus pitää pintansa. Kun jää kuuntelemaan, voi kuulla kuinka metsä elää ja hengittää omaa ajatonta eloaan.

Julkaistu

Teksti

Kaupallinen yhteistyö: Huhtamäki

Kuvat

Valmistaja

Uusiutuvat raaka-aineet

Yhä useammat kuluttajat haluavat tehdä vastuullisia valintoja ja varmistua siitä, että heidän ostamansa tuotteet ovat kestävän kehityksen mukaisia sen elinkaaren kaikissa vaiheissa. Huhtamäen valmistamat pakkaukset ovat turvallisia, hygieenisiä ja ne suojaavat elintarvikkeita niiden käyttöön asti. Optimaalinen pakkaus vähentää ruoan arvoketjun ympäristövaikutuksia vähentämällä hävikkiä ja edelleen jätteen syntyä.


Kestävän kehityksen tavoitteet ohjaavat kaikkea toimintaamme. Pyrimme esimerkiksi vähentämään öljypohjaisten fossiilisten raaka-aineiden käyttöä tarjoamalla asiakkaillemme tuotteita jotka valmistetaan uusiutuvista ja täysin kasviperäisistä materiaaleista. Toimintamme edellytys on vastuullisesti ja kestävästi hoidetut metsät, sillä pohjoismainen puukuitu ja siitä valmistettu kartonki on tuotteidemme pääraaka-aine. Haluamme varmistaa, että tuotteemme ja koko toimitusketjumme vastaavat tiukimpia vastuullisuusstandardeja metsästä valmiisiin tuotteisiin saakka.

Ymmärrämme myös vanhojen metsien suojelun tarpeen. Ikimetsiä, koskemattomia luonnontilaisia metsiä, on jäljellä hyvin vähän. Haluamme osaltamme auttaa suojelutyön toteuttamisessa ja olemmekin mukana tukemassa Luonnonperintösäätiön työtä vanhojen metsien suojelemiseksi osallistumalla säätiön Ikimetsä-kampanjaan.

Huhtamäki ikimetsa cups

Ikimetsä-kampanja

Luonnonperintösäätiön tarina alkaa vuodesta 1995, jolloin kalastaja-kirjailija Pentti Linkola perusti säätiön. Säätiön tavoitteena on alusta asti ollut luonnonsuojelun edistäminen ja luonnonalueiden säilyttäminen. Säätiö on voittoa tavoittelematon ja hankkii saamiensa lahjoitusten avulla luonnonalueita hallintaansa ja hakee niille pysyvän, lakisääteisen rauhoituksen. Sittemmin toiminta on kasvanut ja suojeltujen luonnonalueiden määrä lisääntynyt. Helmikuun 2022 alussa säätiöllä on hallussaan 152 suojelualuetta ja yhteensä 3685 hehtaaria luonnonalueita on suojeltu – ja suojeluala kasvaa koko ajan lahjoitusten myötä.

Osana kampanjaa, olemme lanseeranneet Ikimetsä -tuotesarjan, johon on painettu suunnittelija Merja Palinin valloittava Linnunlaulu kuosi, joka kertoo tarinaa suomalaisesta ainutlaatuisesta metsäluonnosta. Kuosi vie ajatukset metsään ja marjaretkiin. Sitä katsellessa voi suorastaan kuulla linnun laulun.

Sarjaan kuuluu kaksi kokoa kartonkisia kuppeja, reilun kokoinen ja tukeva kartonkinen grillilautanen sekä kaksi kokoa lautasliinoja. Kaikki tuotteet ovat saaneet pohjoismaisen ympäristömerkin, Joutsenmerkin. Joutsenmerkki takaa, että tuotteet on suunniteltu siten, että niiden ympäristövaikutukset, koko tuotteen elinkaari huomioiden, ovat mahdollisimman vähäiset.

Käyttämämme kartonki valmistetaan Pohjoismaissa, ja se on PEFC-sertifioitua, mikä kertoo, että sen valmistukseen käytetyt kuidut ovat peräisin vastuullisella tavalla hoidetuista metsistä. Lautasten valmistuksessa käytetty kartonki on täysin muovitonta ja kuppien kartonki täysin kasvipohjaista Future SmartTM – kartonkia. Future SmartTM -kartongissa käytetyt uusiutuvat kasvipohjaiset materiaalit ovat fossiilittomia eivätkä ne sisällä yli 100 vuotta vanhoja hiilipitoisia aineita 14C-radiohiilimenetelmällä varmennettuna. Lautasliinat ovat puolestaan pehmopaperia. Kaikki sarjan tuotteet ovat kierrätettäviä ja kannustammekin kaikkia pitämään arvokkaat kuidut kierrossa!

Huhtamäki lahjoittaa osan tuotesarjan myynnistä Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojelemiseksi. Luonnonperintösäätiön verkkosivuilta voi lukea lisää säätiön toiminnasta sekä tutustua suojelukohteisiin ja halutessaan suojella oman palan ikimetsää.

Laaja näkökulma vastuullisuuteen

Vastuullisuus on keskeinen osa Huhtamäen strategiaa ja osa kaikkea toimintaamme. Vastuullisuus tarkoittaa meille sitä, että huomioimme toimintamme vaikutukset - sekä positiiviset että negatiiviset - ympäristön, sosiaalisen vastuun ja hallinnon kannalta koko arvoketjussa. Tavoitteemme on olla ensisijainen kumppani vastuullisissa pakkausratkaisuissa.

Uudet materiaalit ja teknologiat johtavat uusiin ratkaisuihin, jotka vähentävät merkittävästi riippuvuutta fossiilisista öljypohjaisista materiaaleista ja tarjoavat kuluttajille enemmän valinnanvaraa sekä yrityksille mahdollisuuden parantaa brändikokemusta.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä