Juomia suurella sydämellä

Kespron kattavassa pienpanimo-olutvalikoimassa on oluita 30 kotimaiselta pienpanimolta, lukemattomia oluttyyppejä ja tarinoita oluen takana. Pienpanimo-oluet on helppo tilata Kesprosta samaan kuormaan muiden tuotteiden kanssa.

Julkaistu

Teksti

Eeva Lauronen

Kuvat

iStock, valmistajat

Kun ravintola-asiakas tilaa kotimaisen pienpanimo-oluen, häntä saattaa kiinnostaa myös tarina tuotteen takana. Mistä olut tulee, miten se on valmistettu ja mistä nimi juontaa juurensa? Pientuottajien tarinat ovat tärkeitä. Ne auttavat tekemään tarjoilutilanteesta entistä elämyksellisemmän.

Kespron pientuottajakonseptin avulla lähituottajien pienpanimo-oluet saa yhdellä kuljetuksella muun tilauksen kanssa, helposti, keskitetysti ja ympäristöystävällisesti. Pientuottajaa tukemalla voi samalla edistää kotimaista ruokatuotantoa ja tukea paikallista yrittäjyyttä.

Kespron pientuottajakonsepti hyödyttää myös pientuottajaa. Kun Kespro huolehtii tuotteiden logistiikasta, pientuottajan ei itse tarvitse järjestää kuljetuksia asiakkailleen ympäri maata. Lisäksi Kespro tarjoaa pientuottajalle laajan asiakaskunnan ja hyvän näkyvyyden.

Kesprolla on laaja valikoimaa pientuottajien tuotteita ja lähiruokaa. Valikoimissa on esimerkiksi 30 pienpanimon tuotteita ympäri Suomen. Tässä kolme esimerkkiä kotimaisista pienpanimoista.

MN0222 Juomia suurella sydamella 002 Pienpanimo-oluen mukana voi kertoa asiakkaille pientuottajan ja raaka-aineen tarinan osana palvelukokemusta.

Tornion Panimo


Tornion Panimon tarina alkaa 140 vuoden takaa Tornionjoen rantatöyräiltä, valtakunnan rajalta, jolloin Torneå Bryggeri Aktiebolaget, Tornion Panimo Osakeyhtiö perustettiin. Tornion Panimo palasi vuonna 2016 juurilleen, Lapin tunturien arktiset vedet yhteen kokoavalle alkuperäiselle paikalleen, ja jatkaa toimintaansa perinteitä arvostavana, nykyaikaisena ja innovatiivisena käsityöläispanimona.

Torniossa vaalitaan perinteitä, mutta myös omaksutaan maailman uudet tuulet. Vanhat käsityöläisperinteet yhdistyvät nykyaikaisiin valmistusmenetelmiin ja arktiset raaka-aineet maailman makuihin. Tornion Panimo valmistaa puhtaan vaaleita lagereita sekä moderneja erikoisuuksia – kuten Kespron valikoimissa olevaa Tornion Meri-Lappi Gosea, suolalla maustettua hapanta vehnäolutta, jonka suolapitoisuus on täsmälleen sama kuin jäisen Perämeren.

Panimolaitteet on valmistettu paikallisesta Outokummun Tornion teräksestä. Panimon alapuolella sijaitsevat alkuperäiset kellariholvit muistuttavat Lapin panimoperinteen pitkästä historiasta.

MN0222 Juomia suurella sydamella 003 Kespron pienpanimovalikoimasta saatavissa luotettavat klassikko-oluet, -siiderit ja muut juomat sekä paljon uusia makuelämyksiä.

Nokian Panimo


Nokian Panimo on toiseksi vanhin Suomessa toimivista pienpanimoista ja perustettu 1991. Panimon perustamisen taustalla oli halu tehdä paikallisesti asioita omalla tavalla, aidosti käsin, hyvällä porukalla ja laadukkaasti.

Nokian Panimon käyttämä humala ostetaan toistaiseksi ulkomailta, mutta panimo seuraa kotimaisten humalalajikkeiden kehittämistä. Tavoitteena on jonain päivänä päästä käyttämään myös lähituotettua humalaa.

Panimo tekee kiinteää yhteistyötä paikallisten yritysten ja yhteisöjen kanssa ja suosii kotimaisia raaka-aineita sekä pakkausratkaisuja. Oluen valmistuksessa sivutuotteena syntyvä mäski toimitetaan eläimille rehuksi. Lisäksi panimo käyttää sataprosenttisesti uusiutuvaa sähköenergiaa, ja prosessissa syntyvä hukkalämpö otetaan talteen.

Kespron valikoimassa on Nokian Panimon Keisari-oluita, siideriä ja vichyä.

MN0222 Juomia suurella sydamella 004

MBH Breweries

Pernajalainen Malmgårdin Panimo ja mikkeliläinen Saimaan Juomatehdas sulautuivat vuonna 2016 yhteen nimellä MBH Breweries Oy. Kespron valikoimasta saa kuutta MBH Breweriesin olutta lagerista souriin.

Saimaan Juomatehdas


Saimaan Juomatehdas on yksi Suomen vanhimmista toiminnassa olevista pienpanimoista, joka valmistaa korkealaatuisia juomatuotteita puhtaista kotimaisista raaka-aineista. Saimaan Juomatehdas suosii suomalaista lähituotantoa. Tuotteiden kotimaisuusaste on keskimäärin 75 prosenttia ja oluiden 82 prosenttia.

Malmgårdin Panimo


Malmgårdissa ammattilaiset panevat erinomaisista raaka-aineista tasapainoista ja tasalaatuisen hyvää olutta. Oman pellon perinneviljat tuovat panimon tuotteisiin kiinnostavia vivahteita ja syvyyttä.

MN0222 Juomia suurella sydamella 005 Lähialueella tuotetun pienpanimotuottajan tuotteet tuotetaan vastuullisesti. Samalla tuetaan paikallista tuotantoa.

Pientuottaja-yhteistyön edut Kespron asiakkaalle

  • Tarjoaa mahdollisuuden edistää alueellista ruokatuotantoa.
  • Antaa tilaisuuden tukea paikallista yrittäjyyttä ja työllisyyttä.
  • Antaa tuotteille kasvot ja tarjoaa niille tarinat.
  • Tarjoaa tarkempaa tietoa tuotteen alkuperästä.
  • Mahdollistaa yhteyden suoraan tuottajaan.
  • Lisää valinnanvapautta.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä