K-ryhmän kestävän kehityksen linjaukset

Osana K-ryhmää myös Kespro sitoutunut yhteisiin kestävän kehityksen linjauksiin. Kestävän kehityksen linjaukset määrittävät koko Kespron toimintaa ja hankintaa.

Julkaistu

Osana K-ryhmää myös Kespro sitoutunut K-ryhmän yhteisiin kestävän kehityksen linjauksiin. Linjaukset koskevat niin ikään Kespron erikoistukkuja Reinin Lihaa ja Kalatukku E. Erikssonia. Kestävän kehityksen linjaukset määrittävät koko yrityksen toimintaa ja hankintaa. Hankintalinjauksia laaditaan ohjaamaan sellaisten tuotteiden hankintaa, jotka sisältävät sosiaalisen ja ympäristövastuun kannalta kriittisiksi tunnistettuja raaka-aineita.

Eläinsuojelulinjaus

Olemme sitoutuneet vastuulliseen hankintaan ja kestäviin valikoimiin. Valikoimissamme on monessa tuoteryhmässä eläinperäisiä tuotteita. Valikoimapäätöksiä tehdessämme otamme huomioon tuotantoeläinten hyvinvoinnin. Edellytämme, että tuotantoeläinten alkutuottajat, kuljetusyritykset ja teurastamot noudattavat eläinsuojelulainsäädäntöä. Edellytämme, että sopimussuhteiset tuotantoeläinten alkutuottajat, kuljetusyritykset ja teurastamot noudattavat lihateollisuuden tuotantotapaohjelmia ja auditointimenettelyjä.

Kala- ja äyriäislinjaus

Valikoimissamme ei ole WWF:n kalaoppaassa punaisella merkittyjä lajeja. Käytämme erityistä harkintaa kalaoppaassa keltaisella merkittyjen lajien kohdalla, kun niiden säilyttämistä valikoimissa tai ottamista valikoimiin käsitellään. Valikoimapäätöksissä suositaan kestäviä kalakantoja ja MSC- ja ASC-sertifioituja toimittajia. Kesprolla ja Kalatukku E. Erikssonilla on MSC- ja ASC-sertifikaatti.

Soijalinjaus

Suosittelemme tavarantoimittajillemme vastuullisen RTRS- tai ProTerra-sertifioidun soijan käyttöä silloin, kun päivittäistavarakaupan omien tuotemerkkien eläinperäisten elintarvikkeiden tuotantoketjussa on käytössä soijarehua. Omien tuotemerkkien soijaperäisissä ainesosissa suositellaan käytettävän RTRS-, ProTerra- tai Reilu kauppa -sertifioitua soijaa. Tavoitteen mukaisesti vuonna 2019 näissä tuotteissa siirryttiin kokonaan vastuullisen soijan käyttöön.

Palmuöljylinjaus

Suositamme omien merkkiemme valmistajia käyttämään vastuullisesti tuotettua palmuöljyä (CSPO). Vuoteen 2020 mennessä kaikissa omissa tuotemerkeissämme oleva palmuöljy on vastuullisesti tuotettua.

Kaakaolinjaus

Omien merkkiemme tuotesarjojen kaakaot ja -suklaat ovat 100-prosenttisesti kestävää alkuperää vuoden 2020 loppuun mennessä.

Puuvillalinjaus

Sitoudumme hankkimaan vuoden 2025 loppuun mennessä kestävämpänä puuvillana kaiken omissa vaatteiden ja kodintekstiilien tuotemerkeissään olevasta puuvillasta.

Pakkauslinjaus

Käytettävän pakkausmateriaalin määrä minimoidaan, mutta säilytetään pakkauksen perustehtävät ja minimoidaan pakkaukseen pakatun tuotteen hävikki. Emme ylipakkaa ja emmekä käytä turhia pakkauskerroksia. Pakkaustemme tulee olla kierrätettäviä, kompostoituvia tai uudelleenkäytettäviä. Suosimme uusiutuvia pakkausmateriaaleja: kartonkia, paperia, pahvia ja biomuoveja. Puupohjaisissa pakkauksissa suosimme kestävää alkuperää (FSC- tai PEFC-sertifioitua) tai kierrätysmateriaalia olevia ratkaisuja.

Muovilinjaus

Vähennämme muovin käyttöä ja edistämme muovin kierrätystä. Tavoitteenamme on, että vuoden 2025 loppuun mennessä kaikki omien tuotemerkkiemme pakkaukset ovat kierrätettäviä, uudelleen käytettäviä tai biohajoavia. Tavoitteenamme on vähentää muovin määrää omien tuotemerkkiemme pakkauksissa 20 prosenttia vuoden 2025 loppuun mennessä.

Puu- ja paperilinjaus

Tavoittelemme, että vuoteen 2025 mennessä 100 % valikoimiemme puu- ja paperituotteista on kestävää alkuperää. Puu- ja paperituotteet ovat FSC- tai PEFC-sertifioituja tai kierrätettyä materiaalia. Kespron Menu-tuotemerkin puu- ja paperituotteista 31 % (2018: 17 %) sisälsi kestävää raaka-ainetta, joista FSC-sertifioituja tuotteita oli 71 % ja PEFC-sertifioituja 29 %.

GMO-linjaus

Seuraamme geenitekniikan käyttöä koskevaa keskustelua, tutkimusta ja lainsäädännön kehitystä. Valikoimissamme ei ole muuntogeenisiä elintarvikkeita tai muuntogeenisiä ainesosia sisältäviä elintarvikkeita.

Lue lisää Keskon kestävän kehityksen linjauksista täällä!

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä