Kaslinkin vastuulliset kauratuotteet

Kaslink kehittää jatkuvasti uusia ruokainnovaatioita kuluttajien muuttuviin ruokailutottumuksiin ja ammattikeittiöiden tarpeisiin.

Julkaistu

Teksti

Niina Mälkiä

Kuvat

Kaslink

Kaslinkin alkuvuodesta tekemä kyselytutkimus vahvistaa sen, mikä näkyy myös kaupoissa ja kahviloissa. Erikoiskahvit tilataan yhä useammin kauramaidolla, ja kaupassa ostoskoriin nostetaan jo tottuneesti kasvipohjaisia juomia, välipaloja ja ruoanvalmistustuotteita.

– Yli 80 prosenttia suomalaisista on testannut uusia kasvipohjaisia tuotteita, ja 68 prosenttia käyttää niitä kuukausittain, Kaslinkin brändi- ja viestintäjohtaja Juha-Petteri Kukkonen kertoo.

Kaikenikäiset käyttävät kasvipohjaisia tuotteita

– Ajat ovat muuttuneet voimakkaasti ja radikaalisti. Ihmiset haluavat uusia, terveellisempiä ja vastuullisempia vaihtoehtoja. Kasvipohjaisilla tuotteilla haetaan myös vaihtelua omaan ruokavalioon.

Kukkonen kertoo, että tutkimustuloksissa korostuu lapsiperheiden osuus.

– Vauvaperheiässä olevat nuoret aikuiset ovat käyttäneet kasvipohjaisia tuotteita pitkään ja tapa siirtyy luontevasti seuraavalle sukupolvelle. Meille tuleekin jatkuvasti toiveita lapsiperheille suunnitelluista uusista kaurapohjaisista tuotteista.

Kaslink Aito Mustikkapiirakkajäätelöä lasikulhoissa

Nuorten aikuisten elämässä kaurajuomat, -välipalat ja -ruoanvalmistustuotteet ovat olleet olemassa ”aina”, mutta ne maistuvat vanhemmillekin:

Ilahduttavaa on, että myös eläkeläiset ovat löytäneet kasvipohjaiset tuotteet. Viestiä tulee etenkin kaupan suunnalta: jos Kaslink Aitoa ei heti löydy maitohyllystä, ”Ennin kauramaitoa” kysytään henkilökunnalta.

Lumilautailija Enni Rukajärven esimerkissä on siis voimaa. Ihminen pärjää mainiosti ilman maitoakin.

Kaslink Aito -kaurajuoman hiilijalanjälkeä ei tarvitse peitellä, sillä se on vain 0,3 kiloa/litra.

Kehitystä suurin harppauksin

Kaurapohjaisten juomien ja ruoanvalmistustuotteiden kehitys on kulkenut suurin harppauksin, ja Kouvolassa toimiva perheyritys Kaslink on innovatiivisen tuotekehityksen edelläkävijöitä. Esimerkiksi Kaslink Aito Barista oli ensimmäinen gluteeniton kahviin suunniteltu kaurajuoma, joka soveltuu myös latte art -annoksiin. Samalla se tuo juomaan pienen luontaisen makeuden.

Aito Kauravispi pelaa sellaisenaan tai vaahdotettuna jälkiruoissa, leivonnassa ja ruoanlaitossa ja soveltuu vaahdotettuna myös kuumien juomien kruunuksi. Aito Kauraruoka -tuotteet gratinoivat uuniruoat ja täyteläistävät keitot ja kastikkeet ilman maitoa ja gluteenia.

Kauratuotteita ja maitoja

Kaslinkin korkealuokkaiset kauratuotteet voikin vaivatta vaihtaa maitotuotteiden tilalle ruokajuomaksi, kahviin, leivontaan, ruoanlaittoon ja välipalaksi. Samat vitamiinit ja kalsium, joita maito sisältää, saa myös kauratuotteista.

Kaslink ei kuitenkaan aseta maitoa ja Aitoa toisiaan vastaan. Yritys tuottaa molempia, ja asiakkaat valitsevat.

– Kasvipohjaiset tuotteet ovat omanlaisiaan tuotteita, eivät maidon korvikkeita. Esimerkiksi ammattikeittiöissä arvostetaan kaurajuoman makua, koska se tuo ruokiin pehmeyttä, Juha-Petteri Kukkonen kertoo saamastaan palautteesta.

Puhdasta kotimaista viljaa

Vastuullisuus on tärkeä kriteeri kasvipohjaisten juomien, välipalojen ja ruoanvalmistustuotteiden valinnassa. Kaslinkin toiminta on perustunut ympäristöystävällisiin ratkaisuihin ja kestävään kehitykseen sen perustamisesta, vuodesta 2001 asti. Vuonna 2019 se tarkoittaa sitä, että tuotteet valmistetaan edelleen Kouvolassa, puhdas kotimainen vilja tulee tuotantolaitoksen lähialueelta ja marjat suomalaisista metsistä, tuotanto pyörii biokaasulla ja tuotteet pakataan ekologiseen kartonkiin.

Kaslink Aito -kaurajuoman hiilijalanjälkeä ei tarvitse peitellä, sillä se on vain 0,3 kiloa/litra.

– Se tarkoittaa, että voit ajaa Kouvolasta Helsinkiin normaalikulutuksisella bensa-autolla tai juoda sata purkkia kaurajuomaa.

Kaslink

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä