Keskon ympäristötyö arvioitiin toimialansa parhaaksi

Kesko ja viisi muuta suomalaisyritystä on valittu mukaan arvostettuun Dow Jonesin kestävän kehityksen indeksiin DJSI World. Vastuullisen sijoittamisen työkaluina toimiviin DJSI-indekseihin valitaan vain kunkin toimialan parhaimmisto.

Julkaistu

”Dow Jonesin kestävän kehityksen indeksit ovat tärkeimpiä lähteitä, joiden avulla sijoittajat voivat arvioida yritysten vastuullisen toiminnan tasoa. Kesko on ollut mukana Dow Jonesissa jo 16 vuotta, mikä on merkittävä tunnustus pitkäjänteisen vastuullisuustyömme laajuudesta ja tasosta. Keskeistä vastuullisuustyössämme on hankinnan läpinäkyvyys, ilmastonmuutoksen hillitseminen ja ympäristöstä huolehtiminen sekä laaja-alainen hyvinvoinnin luominen koko yhteiskuntaan”, sanoo Keskon pääjohtaja Mikko Helander.

Keskon ympäristötyö arvioitiin päivittäistavarakaupan alalla maailman parhaaksi

Vuoden 2020 vastuullisuusarviossa Keskon kokonaispisteet nousivat edellisestä vuodesta.

Kesko sai toimialansa parhaat kokonaispisteet ympäristövastuun osa-alueelta. Etenkin osioissa, joissa tarkasteltiin ympäristöraportointia, ilmastostrategiaa, toiminnan energiatehokkuutta ja vesiriskien hallintaa, Kesko sai erinomaisen arvion.

Taloudellisen ja sosiaalisen vastuun osioissa Keskon pisteet nousivat eniten asiakassuhteiden hallintaa, tietoturvaa ja sosiaalisen vastuun raportointia koskevissa kysymyksissä.

Dow Jonesiin pääsee kunkin toimialan maailman parhaimmisto

Dow Jonesin kestävän kehityksen indeksissä DJSI World ovat Suomesta tänä vuonna mukana Keskon lisäksi Neste, Nokian Renkaat, UPM-Kymmene, Valmet ja Wärtsilä.

Yritykset valitaan DJSI-indekseihin vastuulliseen sijoittamiseen keskittyvän SAMin tekemän riippumattoman vastuullisuusarvioinnin perusteella. Arviointiin kutsutaan esikarsinnan perusteella vuosittain yli 3 500 pörssiyritystä, ja DJSI World -indeksiin valitaan kunkin toimialan 10 prosentin parhaimmisto.

Arvioinnin kohteina ovat esimerkiksi energiatehokkuus, päästöjen vähentäminen, toimitusketjujen hallinta, henkilöstön osaamisen kehittäminen, asiakassuhteiden hallinta ja raportointiperiaatteet.

Päivittäistavarakaupassa toimivilta yrityksiltä selvitetään arvioinnissa tarkemmin esimerkiksi toimitusketjun läpinäkyvyyttä, kestäviä ja terveellisiä valikoimia sekä pakkauslinjauksia. Päivittäistavarakaupan alalta DJSI World -indeksissä ovat Euroopasta mukana Keskon lisäksi Ahold, Carrefour ja Metro. Aasiasta kärkisijoille nousivat President Chain Store ja CP All Public Company.

Kohti hiilineutraalia K-ryhmää

Keväällä 2020 päivitettyjen päästötavoitteiden mukaan K-ryhmä aikoo olla hiilineutraali vuonna 2025 ja saada oman toimintansa päästöt nollaan vuoteen 2030 mennessä. Keskeisiä keinoja ovat uusiutuvalla energialla tuotetun sähkön ja lämmön lisääminen sekä biopolttoaineisiin siirtyminen kotimaan kuljetuksissa. Syksyllä K-ryhmä otti pääkaupunkiseudulla käyttöön kaksi täyssähkökuorma-autoa kuljettamaan rakennustarvikkeita työmaille ja elintarvikkeita K-ruokakauppoihin.

K-Ostokset on datapohjainen palvelu, joka tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden seurata ruokaostostensa kotimaisuus- ja ilmastotasoa sekä uusimpana ominaisuutena ravitsemuksellisia tietoja.

Lue lisää Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseistä.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä