Kespron kestomuovilaatikko säästää ympäristöä ja asiakkaidemme jätekustannuksia

Kespron keräyslaatikko on korvannut kaikissa toimituksissa yksittäisten tuotteiden pahvilaatikoihin keräämisen. Toimitettavan pahvin määrä on vähentynyt vuositasolla yli 50 tonnilla, minkä lisäksi asiakkaidemme jätehuollon kustannukset ovat pienentyneet.

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kuvat

Kespro

Pakkaus- ja muovilinjauksemme kirittävät Kespron omien merkkien pakkausten uudelleenkäyttöä sekä kierrätettävyyttä. Esimerkkeinä ovat pahvilaatikoista siirtyminen pantillisiin kestomuovilaatikoihin, joihin Kespro siirtyi kaikissa toimituksissaan vuoden 2021 aikana.

Tutkimuksemme mukaan Kespron keräyslaatikko on pitkällä aikavälillä kaikkia muita pakkausmateriaaleja ympäristöystävällisin vaihtoehto. Tässä on huomioitu materiaalin kestävyys, uusiokäyttörasitus sekä valmistuksen ympäristökuormitus.

Uudet laatikot ovat loistava esimerkki uudelleenkäytettävyydestä, joka on omiaan vähentämään pakkausjätemäärää ja materiaaliriippuvuutta pakkausten tuotannossa. Toimitettavan pahvin määrä on vähentynyt vuositasolla yli 50 tonnilla.

6 faktaa Kespron kestomuovilaatikoista

 1. Laatikoilla on elintarvikekelpoisuussertifikaatti.
 2. Yksittäisen laatikon käyttöikä on noin 10 vuotta.
 3. Laatikot valmistetaan Suomessa, Heinolassa.
 4. Laatikko varmistaa tuotteiden laadun toimituksissa.
 5. Laatikot toimivat panttiperiaatteella. Laatikon pantillisuudella haluamme varmistaa, ettei laatikoita jää turhaan kierron varrelle. Materiaalin käytön tehokkuuden ohella pantti varmistaa myös vastuullisen tuotannon toteutumisen – laatikoita tuotetaan ja uusitaan vain tarvittava määrä, jolla laatikkokierto saadaan toteutettua.
 6. Laatikoiden riittävyyttä seurataan säännöllisesti ja niiden kunto tarkastetaan pesulassa, mihin laatikot ohjataan aina ennen uudelleenkäyttöä.

Mitä hyötyä kestomuovilaatikoista on?

 • Laatikko vähentää asiakkaan jätekustannuksia.
 • Laatikko on asiakkaan käytössä niin pitkään, kunnes asiakas päättää sen palauttaa.
 • Laatikkoa voi huoletta käyttää toimitusten välissä varastointiin esimerkiksi ravintolan kylmätilassa. Tai laatikot voi pinota odottamaan seuraavan toimituksen saapumista, jolloin kuljettaja ottaa mukaansa rullakot ja muut pantilliset paluujakeet.

Kespro noutotukku 2022 laatikko kaytava vaaka Kespron kestomuovilaatikkoa hyödynnetään rullakoissa muiden tuotteiden joukossa pahvilaatikoiden tavoin.

Näin Kespron kestomuovilaatikko toimii

 • Keskusvarastolla kerääjä vahvistaa jo keräysvaiheessa asiakkaalle toimitettavan lopullisen laatikkomäärän.
 • Laatikot saa pinottua toimitusvaiheessa päällekkäin ja palautettaessa sisäkkäin.
 • Laatikko on pantillinen (10,00 €). Panttimaksu veloitetaan asiakkaalta samalla laskulla kuin tilatut tuotteet. Kun asiakas palauttaa laatikoita, hyvitykset muodostuvat myös asiakkaan tavaralaskulle.
 • Laatikot palautetaan paluukuljetuksessa Kesprolle yhdessä täytetyn paluulomakkeen kanssa. Laatikoita ei voida ottaa kyytiin ilman täytettyä paluulomaketta, sillä sen pohjalta maksamme hyvitystä asiakkaalle.
 • Paluulomakkeesta löytyy laatikolle oma kohta ”Kespro keräyslaatikko”.
 • Laatikoiden kunto tarkistetaan joka palautuksen yhteydessä ja kuljetukseen sopimattomat poistetaan kierrosta. Lisäksi laatikot pestään huolellisesti, jolloin varmistutaan elintarviketurvallisuuden toteutumisesta.

Kespro noutotukku 2022 laatikko up Digitalisaatio muuttaa myös foodservice-alaa! Olemme tunnistaneet Kesprossa tarpeen paluulogistiikan tietojen digitalisoinnille ja olemme ottaneet ensimmäiset askeleet tätä varten. Paluulogistiikan tiedot tullaan tulevaisuudessa saattamaan digitaaliselle alustalle ja kehitystyö tätä siirtymää varten on jo aloitettu.

Muista paperinen paluulomake!

Toistaiseksi varmin tapa paluulogistiikan hoitamiseen on paperinen paluulomake, jolla varmistetaan asiakkaiden hyvitysten oikeellisuus. Tämän avulla varmistetaan myös, että kuljettaja ottaa juuri oikeat jakeet kyytiin paluukuljetukseen. Asiakas vastaa lomakkeen täytöstä ja paluulogistiikan valmistelusta paluukuljetusta varten. Paluulomakkeen täytettyjä tietoja vastaan tehdään myös hyvitys asiakkaalle. Lomakkeesta jää oma kappale asiakkaalle, jonka avulla hän voi seurata hyvitysten toteutumista.

Mikäli asiakkaan käytössä on useita tilausasiakasnumeroita, on hyvä muistaa, että laatikon pantti hyvitetään aina sille numerolle, joka on täytetty paluulomakkeeseen. Mikäli on sovittu esim. yöpurku tai yötoimitus sellaiseen aikaan, ettei asiakas ole itse paikalla, on tärkeää täyttää paluulomake valmiiksi. Kespron kuljettaja ei voi ottaa laatikoita mukaan ilman paluulomaketta ja siihen merkittyjä tietoja.

Paluulomakkeet tulee laittaa selvästi merkittyyn paikkaan palautuvien tavaroiden välittömään läheisyyteen. Mikäli lomakkeita ei löydy tai tarvitset lisää paluulomakkeita, voit tilata niitä normaalisti kuorman mukana, joko tilauskanava Kespronetistä tai Kespron asiakaspalvelusta. Paluulomakkeet toimitetaan seuraavan kuorman yhteydessä.


Lisätiedot

Kysy lisätietoja Kespron yhteyshenkilöltäsi tai asiakaspalvelusta. Tutustu myös Kespron vastuullisuuteen sekä osana Kespron muihin logistiikkapalveluihin.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä