Kespron messuilla Turussa lajitellaan kaikki messujätteet

Kespron messuilla Turussa jätehuollon osalta pilotoidaan tänä vuonna mallia, jossa kierrätystä tehostetaan lajittelemalla kaikki messuilla syntyvät jätteet. Pilotti toteutetaan yhteistyössä L&T:n kanssa.

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kuvat

Kespro

Kespron messut Turussa järjestetään 22.9.2022 Turun Messukeskuksessa.

Messuilla eri jätelajeille löytyvät omat astiansa, joten lajittelu on tehty helpoksi. Jätteiden lajitteluun kannustetaan sekä messuvieraita että näytteilleasettajia. Lajittelupilotti käsittää niin messujen rakennusvaiheen, itse messutapahtuman kuin messujen purkuvaiheenkin.

Yleisesti erilaisille messuille tyypillistä on ollut, että toiminnassa syntyvät roskat toimitetaan pääsääntöisesti energia- tai sekajäteastioihin. Turussa Kespron messuilla kierrätetään kirkkaat kalvomuovit, muovit, biojätteet, lasi sekä metallijätteet erikseen.

Suomessa ei ole aiemmin toteutettu foodservice-alan messuilla lajittelua yhtä kattavasti kuin Kespron Turun messuilla. Lajittelupilotin onnistuminen vaatii sekä näytteilleasettajien että messuvieraiden sitoutumista lajitteluun. Pilotin tuloksia tarkastellaan yhdessä L&T:n kanssa ja toimintatavan jatkosta päätetään sen jälkeen.

Kespro on vuosien ajan edistänyt kiertotalouden toteutumista osana vastuullisia toimintatapojaan. Esimerkiksi Kespron asiakkaat ovat voineet jo vuodesta 2010 lähtien palauttaa paistamiseen tarkoitetut kasvipohjaiset öljyt Kespron noutotukkuihin. Keräystapa on tehty asiakkaille helpoksi, sillä keräyspisteisiin öljyt voidaan palauttaa niiden ostopakkauksissaan. Kerätystä öljystä valmistetaan rahtilaivojen polttoainetta.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä