Maailman suomalaisinta possua Snellmanilta

Snellmanilla uskotaan, että ensiluokkaiset raaka-aineet ovat laadukkaiden tuotteiden edellytys. Läheinen ja tuottava yhteistyö perhetilojen kanssa on avainasemassa.

Julkaistu

Teksti

Snellman

Kuvat

Snellman

Maatiaispossun kasvatus on avointa ja vastuullista läpi tuotantoketjun aina perhetiloihin ja suomalaiseen genetiikkaan asti. Korkean laadun ja mehevän maun lisäksi Snellmanin maatiaispossun erityisyyteen on ainakin nämä neljä syytä:

1. Gm-vapaa tuotantotapa

Snellmanilla halutaan valmistaa mahdollisimman luonnollisia tuotteita ja perhetiloilla suomalaista maatiaispossua ruokitaan ilman geenimuunneltua rehua.

2. Ainutlaatuisesti kotimainen

Snellmanilla ei tuoda eläinainesta ulkomailta, vaan jatketaan oman maatiaispossun kanssa yli 100-vuotista työtä suomalaisen sianjalostuksen parissa. Snellmanin kunnon maatiaispossun voidaan sanoa olevan ainutlaatuisesti suomalainen, sillä sitä ei ainoastaan kasvateta Suomessa, vaan myös sen geenit ovat suomalaiset.

3. Laatu ennen määrää

Snellmanilla halutaan turvata suomalaisten sikarotujen tulevaisuus ja ottaa vastuu koko sikaketjusta. Tasapainoinen jalostusohjelma on yksi vastuullisuuden mittari: Snellmanin tuotantomallissa ei yritetä maksimoida porsasmääriä terveyden ehdoilla. Laatua ei siis korvata määrällä. Kaikille kannattavaa toimintaa haetaan aidosti terveiden ja hyvinvoivien porsaiden kautta.

Laatuun panostaminen kaikilla osa-alueilla on tärkeää, sillä Snellmanin tavoitteena on viedä koko liha-alaa entistä avoimempaan ja luonnollisempaan suuntaan – kohti parempaa. Tämä ei olisi mahdollista ilman sitoutuneita perhetiloja, jotka jakavat saman arvomaailman. TNS Gallupin toteuttaman kyselyn mukaan Snellmanilla oli jälleen alan tyytyväisimmät tuottajat.

4. Mitattu hyvinvointi

Hyvin hoidettu possu on yksi Snellmanin tuotteiden tärkeimmistä laatutekijöistä. Se tarkoittaa, että possu on elänyt oikeanlaisessa kasvatusympäristössä, osaavan ja motivoituneen tuottajan hoitamana. Maatiaispossun hyvinvoinnista huolehtiminen alkaa jo jalostusohjelman painotuksista ja siinä porsaiden yksilöseurannasta.

Perinteisellä hyvinvoinnin seuraamisella tarkoitetaan yleensä eläinsuojelutarkastuksia, jotka eivät välttämättä kerro koko totuutta, eivätkä ole tae eläinten todellisesta hyvinvoinnista.

Suomessa possut esimerkiksi saavat pitää luontaisen hyvinvointimittarinsa, eli saparon – toisin kuin monissa isoissa sikamaissa.

Kaikkien Snellmanin sikatilojen tulee täyttää Sikavan kansallisen tason vaatimukset eli Laatuvastuumerkintään oikeuttavat kriteerit. Tämän lisäksi Snellmanilla tehdään muun muassa systemaattista porsaiden laatuseurantaa.

Snellman tukee tuottajiaan vapaaporsitukseen siirtymisessä

Snellmanilla vapaaporsitus nähdään merkittävästi eläimen hyvinvointia edistävänä toimena. Tavoitteena on, että vuoteen 2025 mennessä kaikki Snellmanin käyttämä sianliha on peräisin vapaaporsituksessa syntyneistä porsaista. Tällä hetkellä vapaaporsitukseen on siirtynyt yli 40 prosenttia emakkotiloista. Siirtymisprosessia tuetaan vapaaporsituslisällä.

Vapaaporsituksessa porsituskarsinan kokoa kasvatetaan noin 30–40 prosenttia, jolloin eläimet saavat enemmän tilaa liikkua. Porsitushäkin poiston myötä emakko voi rakentaa pesää, imettää vapaasti ja olla vuorovaikutuksessa porsaiden kanssa eli käyttäytyä lajille tyypilliseen tapaan. Tuloksena on entistä terveempiä ja vahvempia porsaita.

Yhä useampi kuluttaja haluaa tietää, kuka ruoan on tuottanut ja miten. Suomalaiset kuluttajat ja asiakkaat arvostavat eläinten hyvinvointia. Vapaaporsitus palvelee tiedostavan kuluttajan tarpeita.

Kespron valikoimasta löydät monipuolisesti Snellmanin maatiaispossua niin arkeen kuin juhlavaankin tarjoiluun.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä