Markku Kallinen: "Aina löytyy ratkaisu"

Sujuva tilaaminen ja mahdollisimman täydellinen toimitus ovat asiakkaan ja Kespron yhteinen tahtotila. Markku Kalliselle tärkeintä on, että he soutavat asiakkaan kanssa samaa venettä samaan suuntaan.

Julkaistu

Teksti

Anna-Kaisa Asuja

Kuvat

Kaisa Sirén

Mikä on työssäsi tärkeintä?

Lapin myyntialue on valtavan laaja, kaukaisin asiakas on 530 kilometrin päässä Rovaniemen toimistolta. Tätä työtä tehdään kumppanina yhdessä asiakkaan kanssa. Intressit ovat yhteiset. On ensiarvoisen tärkeää, että tilaus- ja tavaraliikenne sujuvat häiriöittä ja tilatut tavarat saadaan oikeaan aikaan oikeaan paikkaan. Meidän on oltava helposti lähestyttäviä ja tavoitettavia, jotta asiakas ei jää yksin ongelmansa kanssa. Todennäköisesti meillä on jo ratkaisukin olemassa, kunhan vain asiakas saattaa asian meidän tietoomme.

Miten Kespron Pohjois-Suomen palvelut ovat kehittyneet?

Olen ollut kesprolainen vuodesta 2014. Rovaniemen uusi tukku on ollut auki nyt puolitoista vuotta. Siihen kannatti investoida, asiakaspalaute on ollut erinomaista. Pitkien välimatkojen vuoksi keskusvarastojakelulla on kuitenkin Lapin tukkukaupassa keskeisin rooli. Siksi tilausjärjestelmämme eli Kespronetin toimivuuteen ja käyttökoulutukseen sekä logistiikan toimivuuteen on satsattu valtavasti. Ne ovat molemmat Kespron elementtejä, joiden kanssa asiakkaat toimivat eniten, usein kolmekin kertaa viikossa. On tärkeää, että järjestelmä helpottaa heidän elämäänsä. Olemme pyrkineet varmistamaan, että asiakkaamme hallitsevat Kespronetin käytön mahdollisimman hyvin. Pyrimmekin varaamaan asiakaskohtaamisissa aikaa järjestelmän uusien ominaisuuksien läpikäymiselle.

Millaista palautetta Kespronetistä on tullut?

Työntekijöiden vaihtuvuus on sesonkiluonteisessa bisneksessä suurta. Tilausjärjestelmä lisää toimitusvarmuutta ja asiakkaan turvallisuuden tunnetta. Yritysten avainhenkilöt on koulutettu sellaiselle tietotasolle, että he voivat ohjeistaa itse uusia työntekijöitä. Toimitusvarmuus lisääntyy, kun asiakas hallitsee esimerkiksi vakiolistojen huoltamisen ja eri varastointimallit.

Uutena ominaisuutena on tullut käyttöoikeuksien hallinta. Sillä asiakas pystyy luomaan itse yritykselleen käyttäjätunnuksia uusille työntekijöille, eikä niitä enää kierrätetä myyntihenkilön tai asiakaspalvelun kautta. Käyttäjätunnuksien puuttumisen tai niiden odottelun takia ei tule katkoksia tilaustoimintaan. Tästä on ollut asiakkaille iso lisäarvo.


Millaisin odotuksin sesonkiin?

Viime vuonna alkanut hyvä kehitys jatkuu. Poikkeuksellinen lentotarjonta vaikuttaa erittäin positiivisesti ulkomaisten matkailijoiden määrään. Perinteisten Rovaniemelle, Kittilään, Ivaloon ja Enontekiölle suuntautuneiden charter-lentojen lisäksi Euroopan eri kaupungeista on noin 30 viikoittaista reittiliikenneyhteyttä Rovaniemelle maaliskuun loppuun asti. Turisteja tulee muun muassa Isosta-Britanniasta, Irlannista, Belgiasta, Saksasta, Italiasta ja Hollannista. Lontooseen on yhteys päivittäin. Aasialaiset loistavat edelleen poissaolollaan, mutta eurooppalaisten turistien osuus kompensoi tätä.

Entä kotimaisten matkailijoiden osuus?

Nähtäväksi jää, mitä suomalaisten perheiden ostovoiman hiipuminen tarkoittaa käytännössä. Kohonneet polttoaine- ja sähkölaskut sekä muut elinkustannukset saattavat vaikuttaa siihen, onko varaa lähteä viikon hiihtolomareissulle Lappiin. Ja jos lähdetään, niin paljonko on varaa kuluttaa perillä kohteissa.

Markku Kallinen

Kuka?

Kespron myyntipäällikkö Markku Kallinen, 53

Mikä?

Palvelee asiakkaita koko Lapin alueella. Markun perheeseen kuuluvat upea puoliso ja neljä 15–27-vuotiasta lasta. Vapaalla hän mielellään matkustelee ja mökkeilee. Mielipuuhaa on myös nuorisourheilun parissa toimiminen.

Missä?

Kespron Rovaniemen tukku

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä