Mestari-perunatuotteiden laadun takeena ovat suomalaiset raaka-aineet

Mestari-tuotteiden laadun takana on useita kymmeniä sopimusviljelytiloja ja liuta kokeneita viljelijöitä perheineen, jopa useammassa sukupolvessa. Monipuolinen tuotevalikoima tarjoaa pakaste, vakuumi- ja kuivatuotteita.

Julkaistu

Teksti

Pohjolan Peruna Oy

Kuvat

Pohjolan Peruna Oy

Ilmassa leijailee raikas syksyn tuoksu. Aamuauringon säteet pilkahtelevat metsän reunasta hentoisen usvan viipyillessä pellolla, jossa perunat viettävät viimeisiä hetkiään. Ihana herkku, suomalainen peruna on valmis nostettavaksi. Syksyn sato jalostuu pian herkullisiksi Mestari-tuotteiksi. On sadonkorjuun aika! Kukkiva perunapelto

Nykyaikaiset sopimustilat tuottavat laatua perinteitä kunnioittaen

Mestarin leirissä luottamus suomalaisiin raaka-aineisiin on horjumaton. Se on hyvän maun ja puhtaan ruoan lähtökohta. Mestari-tuotteiden laatu lähtee rakentumaan ketjun alkupäästä, omilta sopimusviljelijätiloilta. Heidän pelloillansa kasvaakin siis se tärkein eli Mestari-tuotteiden raaka-aine, josta valmistetaan mm. maan mainioimmat ranskalaiset. Perunan kasvattaminen ja nostaminen hoidetaan perinteikkäillä sopimusviljelytiloilla nykyaikaisilla laitteistoilla. Vankan ammattitaidon ja uuden tekniikan ansiosta sato saadaan ylös jo reilun kuukauden aikana. Mestari-tuotteiden laadun takana on useita kymmeniä sopimusviljelytiloja ja liuta kokeneita viljelijöitä perheineen, jopa useammassa sukupolvessa. Useimmiten tilat ovat siis viimeisen päälle perheyrityksiä, joissa ei tunteja lasketa, yhteistyö on saumatonta ja jokaisen työpanos on kullanarvoinen. Työ on tiloilla elämäntapa, vaikka kyllä Mestarin viljelijät toki rentoutuakin osaavat. Yksi tanhuaa, toinen hiihtää, kolmas harrastaa tietokonepelejä - sitä rataa pidetään itsestä huolta.

Suurin osa sopimustilojen tuoreesta perunasadosta tuodaan suoraan rekka-autoilla Vihantiin, jossa sijaitsevat tuotantotilat perunavarastoineen. Tehtaalla jokainen kuorma analysoidaan tarkoin, lajitellaan ja varastoidaan. Varastosta raaka-aine käytetään laadunvalvonnan kautta harkiten ja käyttöominaisuuksiensa perusteella sopiviin tuotteisiin. Tällä tavoin varmistetaan tuotteen oikea maku, rakenne ja väri. Laatu on kaiken tekemisen perusta eikä siitä tingitä koskaan.

Vastuu ympäristöstä

Mestari -tuotteiden valmistuksessa kunnioitetaan ympäristöä ja tuetaan kestävää kehitystä. Mestari-tuotteet valmistetaan aina kotimaisella bioenergialla, omassa lämpölaitoksessa. Bioenergian tuottamiseen raaka-aine saadaan lähialueen yrittäjiltä, jotka toimittavat tehtaalle haketta ja turvetta. Hävikin minimoimiseksi tuotannon sivujakeita toimitetaan mm. rehuteollisuuteen ja niistä kehitetään uusia tuotteita. Kun raaka-aine ja energia tulevat läheltä, on hiilijalanjälkikin verraten pieni. Puikularanskalaiset käärepaperin päällä

Mestarin suosituimpia tuotteita ovat ranskalaiset

Mestarin monipuolinen tuotevalikoima tarjoaa pakaste, vakuumi- ja kuivatuotteita. Ranskanperunat ovat erittäin suosittuja. Kaikki Mestari pakasteet tunnetaan hyvästä mausta. Ranskalaisissa maistuu puhdas, suomalainen peruna eikä niihin ole lisätty mitään eikä pintaa ole käsitelty pinnoitteilla. Ne on tehty alusta loppuun aidosta kokonaisesta perunasta eikä perunamassoista. Premium tasoiset, street food -tyyppiset tai kuorelliset rustiikkiset ranskalaiset vetävät tällä hetkellä erityisen hyvin. Esimerkiksi Mestari tuhtitikkuperuna, jonka leikkaus on tavallista reilumpi, on saavuttanut vakaan suosion ravintoloissa ja muissa ruokapaikoissa. Myös Puikulaperunasta valmistetut ranskanperunat houkuttavat eksotiikallaan sekä ylivertaisella maullaan. Puikula nostaa perunatuotteet aivan uudelle tasolle antaen samalla lisäarvoa niin ravintoloiden ruokalistoille kuin kuluttajankin kulinaristisiin hetkiin. Puikula ja tarina sen takana ovat omiaan lisäämään yksilöllisen ateriahetken elämysnautintoa, kun asiakas tietää lautasellaan olevan perunan tulleen kauniista ja puhtaasta Suomen Lapista. Perunasalaatti purkissa

Mestari vastaa kylmävalmistuksen vaatimuksiin

Kylmävalmistukseen kuuluu tavallisesti monia työvaiheitä. Raaka-aineilta vaaditaan kestävyyttä ja muunneltavuutta. Esimerkiksi patasekoittaminen edellyttää tuotteelta ihan erityistä kestokykyä. Mestarivakuumit on kehitetty niin, että niiden rakenne kestää muuttumattomana kovankin käsittelyn.

Suikale ei soseudu eikä kuutio murene. Lisäksi tuotteet ovat steriilejä ja niillä lähes poikkeuksetta avaamattomana kuuden kuukauden käyttöikä, mikä tukee hävikin minimointia. Mestari vakuumituotteissa nähdään tulevaisuudessa muitakin raaka-aineita, joiden parissa tuotekehitys tekee jatkuvasti töitä.

Mestari haluaa vastata nykyajan haasteisiin ja tuleviin trendeihin kehittämällä uusia mielenkiintoisia tuotteita, jotka helpottavat ammattilaisten työtä, mutta kaikki mitä tehdään, tehdään suomalaisen luonnon ehdoilla.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä