Mikä tekee viljasta luomun ja miksi se on vastuullista?

Luomuviljan tuotanto eroaa tavanomaisesti tuotetusta viljasta pääosin kahdella tavalla: luomuviljaa ei lannoiteta teollisilla väkilannoitteilla eikä viljelyssä käytetä kemiallisia torjunta-aineita.

Julkaistu

Luomuviljelijä parantaa pellon kasvuedellytyksiä eloperäisten lannoitteiden avulla. Pellolla viljellään eri kasveja eri vuosina, eli toteutetaan viljelykiertoa. Viljelykierto tarjoaa hyvät elinolosuhteet maaperän pieneliöille ja siitä on hyötyä myös tautien ja tuholaisten torjunnassa. Luomuviljely auttaa myös hillitsemään ilmastonmuutosta, sillä luomun viljelymenetelmät kerryttävät maahan orgaanista ainesta, joka sisältää hiiltä.

Lähde: Luomuviljely, Pro Luomu

Kauran suosio kasvaa edelleen ja hyvä niin!

Suomessa tuotetaan vuosittain noin 80–100 miljoonaa kiloa luomuviljaa, mikä on noin 3 % koko maan viljantuotannosta. Yli puolet luomuviljasta on kauraa. Kauran suosio onkin edelleen kasvussa, niin leivissä kuin muissakin tuoteryhmissä.

Kauraleipien (kaikki kauraleivät) myynnin kasvu oli vuonna 2020 +10,4 % edelliseen vuoteen verrattuna. Muiden vaaleiden leipien myynninkehitys on huomattavasti maltillisempi. Kauraleipien osuus vaalean leivän myynnistä 2019 oli 58 % ja vuonna 2020 jo 62 %.

Lähde: Keskon päivittäistavarakauppa, myynnin raportointi, kehitys arvossa

Hyödynnä Menu luomuleipien valikoimaa ja ilahduta asiakkaitasi uusilla Menu luomukauraleivillä!

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä