Ravintolan vastuullisuutta kehittävä Mission Zero Foodprint työkirja julkaistu

Ravintoloille ja ravitsemispalveluille tarkoitettu maksuton Ravintolat hiilijalanjäljillä – Mission Zero Foodprint työkirja antaa konkreettisia käytännön esimerkkejä jokapäiväiseen vastuulliseen ravintolatoimintaan.

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kuvat

Adobe Stock & Kespro

Lataa työkirja: https://www.theseus.fi/handle/10024/508117

mission zero loppuraportti Kuva2

Työkirja koottiin Mission Zero Foodprint -hankkeen (2019–2021) yhteiskehittämistyön tuloksista ja se käsittelee hankkeen teemoja; ruuan hiilijalanjälkeä, hävikkiä, energiatehokkuutta ja asiakasviestintää sekä esittelee millaisilla toimintamalleilla ravintolat voivat ottaa askelia kohti hiilijalanjäljen pienentämistä.

Kiteytetysti työkirjan tarkoitus on antaa ravintolalle eväitä vastuullisemman ravintolatoiminnan harjoittamiseen. Kespro oli asiantuntijatyön muodossa tukemassa tutkimusprojektin valmistumista.

”Vastuullisuuden ja ympäristöystävällisyyden merkitys kilpailukykytekijänä kasvaa koko ajan. Kuluttajat ovat valistuneempia ja yhä useammin ravintolan valintaan vaikuttavat myös omat arvot”, sanoo Mika Vitikka Laurea-ammattikorkeakoulusta.

Hankkeen aikana järjestettiin kaikille avoimien yhteiskehittämisen työpajojen lisäksi mm. vastuullisuus ja hiilijalanjälki- webinaareja, joihin osallistui satoja ravintola-alan ammattilaista ja asiantuntijaa ympäri Suomen.

”Työkirja on monimuotoisen yhteiskehittämisprosessin tulos, jossa sadat alan asiantuntijat kehittivät kanssamme ravintolakentälle sopivia käytäntöjä. Toimintamalleja pilotoitiin käytännössä kymmenen uusimaalaisen ravintolan toimesta keväällä 2021. Mission Zero Foodprint -hankkeen aika on ollut haastavaa ravintolakentälle pandemian takia, siksi onkin erityisen hienoa, että sidosryhmiä saatiin mukaan yhteiskehittämiseen näinkin hyvin. Hankkeessa huomasi, että kestävän kehityksen teemat kiinnostavat ravintola-alaa, kertoo Salla Kuuluvainen Laurea-ammattikorkeakoulusta.

Suomenkielinen Ravintolat hiilijalanjäljillä ̶ Mission Zero Foodprint työkirja on ladattavissa ilmaiseksi. Työkirjasta julkaistaan myös englanninkielinen versio kevään 2022 aikana.

Lue lisää: Mission Zero Foodprint -hankkeen aloituksesta kertova artikkeli Kespro.comissa 2021

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä