Nopeat syövät hitaat foodservice-alallakin – seuraa aikaa ja trendejä, ja pysy muita edellä

Kespron blogissa Riikka Kontio: ”K-ryhmän Ruokailmiöt 2021 -tutkimuksen esille nostamat kuluttajien ostokäyttäytymisen trendit kertovat myös, mihin foodservice-alan kannattaa seuraavaksi panostaa."

Julkaistu

Teksti

Riikka Kontio

Blogi on tuotettu kaupallisessa yhteistyössä.

Ruokakaupassa asioivat ihmiset ovat samoja ihmisiä, mitä ravintoloiden asiakkaat. Se, millaiset seikat vaikuttavat kuluttajien ostopäätöksiin ruokaostoksilla, kertoo myös paljon siitä, millaisille asioille hän antaa painoarvoa valitessaan ja käyttäessään ravintoloiden palveluita.

Niinpä Ruokailmiöt 2021 -trendikatsauksen tulokset ovat varsin kiinnostavia myös ravintoloiden ja ammattikeittiöiden näkökulmasta. Alla katsauksesta poimimani muutama trendi, joista foodservice-alan kannattaa ottaa "koppia".

1. Kotitoimiston lounas buustaa myös ravintoloiden take away -myyntiä

Etätyön yleisyyden vuoksi lounasta nautitaan useimmiten kotona (52 %), ja tämä trendi näyttää jäävän pysyvästi korkeammalle tasolle kuin mitä se oli ennen koronaviruspandemian aikaa. Niinpä nyt on hyvä aika miettiä, kuinka take away -myynnin voisi hoitaa fiksummin, vastuullisemmin ja kannattavammin.

2. Uusia myyntikanavia ravintoloiden valmisaterioille

Trendikatsaukseen vastanneista 22 % kertoi ostavansa ruokakaupasta kotiin tunnettujen tai oman suosikkiravintolan valmistamia aterioita. Oletko miettinyt, missä kaikkialla oman ravintolasi valmisaterioita voisi myydä?

3. Ruokahävikin vähentäminen on ennen kaikkea ympäristöteko, mutta siitä on etua myös liiketoiminnalle

Harkitsevalla kuluttajalla (38 %) on vahva tarve tehdä kestävämpiä valintoja. Se näkyy esimerkiksi siinä, että omilla valinnoillaan pyrkivät vähentämään ruokahävikkiä. He myös lajittelevat ja kierrättävät kaiken mahdollisen, ja ovat valmiita tekemään uhrauksia ympäristöä säästääkseen. Jopa 20 % ruokahävikistä syntyy ravintoloissa ja sillä on ympäristövaikutusten lisäksi suuri merkitys myös ravintolan kannattavuuteen. Onhan ravintolassanne tehty kaikki ruokahävikin vähentämiseksi?

4. Tarjotaan hyvän omantunnon valintoja ravintola-asiakkaiden tarpeisiin

Ruokailmiöt 2021 -tutkimukseen vastanneista 22 % kertoi tekevänsä hyvän omantunnon valintoja. Sellaisia ovat esimerkiksi pyrkimys suosimaan eettisesti ja ekologisesti kestäviä tuotteita tai se, että suosii hävikkiraaka-aineista tehtyjä tuotteita. Voittehan tarjota asiakkaillenne hyvän omantunnon valintoja?

Me Fredmanilla kehitämme foodservice-alalle ratkaisuja, joilla säästetään luontoa, torjutaan ilmastonmuutosta ja vähennetään ruokahävikkiä. Seuraamme myös jatkuvasti trendejä ja tutkimuksia, jotta pystymme tarjoamaan foodservice-alan toimijoille tuotteita, joilla he saavat kilpailuetua. Haluamme auttaa ravintoloita ja ammattikeittiöitä vastaamaan heidän asiakkaidensa tarpeisiin pystyä tekemään kestävämpiä valintoja helposti. Tätä toivoi 60 % trendikyselyyn vastanneista kuluttajista.

Riikka-Kontio fredman 150x150
Riikka Kontio
Markkinointipäällikkö
Fredman

Kirjoittaja toimii Fredmanin foodservice-tuotteiden ja -palveluiden markkinointipäällikkönä vastuualueenaan Suomi ja Baltia.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä