Hiilineutraalius 2025 ja nollapäästöt vuoteen 2030 mennessä

K-ryhmän ilmastotyö jatkuu koronakriisistä huolimatta. K-ryhmän tavoitteena on olla hiilineutraali vuonna 2025. Päästöjä vähennetään systemaattisesti siten, että oma toiminta ja kuljetukset ovat päästöttömiä vuoteen 2030 mennessä.

Julkaistu

”Korona ei ole poistanut ilmastotyön merkitystä, vaikka maailman mielenkiinto on väliaikaisesti siirtynyt muualle. Me K-ryhmässä aiomme vähentää päästömme minimiin vuoteen 2025 mennessä. Vuosien 2025-2030 aikana kompensoimme tuolloin jäljellä olevat päästöt. Tähtäämme siihen, että kompensaatiosta voidaan lopulta luopua ja oma toimintamme on päästötöntä vuoteen 2030 mennessä”, Keskon pääjohtaja Mikko Helander sanoo.

Keskon oman toiminnan suurimmat päästöt syntyvät kiinteistöjen kuluttamasta sähköstä ja lämmöstä sekä logistiikan kuljetusten polttoaineenkulutuksesta.

Keskeisiä keinoja nollapäästöihin pääsemiseksi ovat uusiutuvalla energialla tuotetun sähkön ja lämmön lisääminen sekä biodieseliin tai biokaasuun siirtyminen kotimaan kuljetuksissa.

Keskon hankkima sähkö K-kauppoihin ja muihin Keskon kiinteistöihin Suomessa on ollut 100 % uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä vuodesta 2017. Tavoitteena on nyt lisätä uusiutuvalla energialla tuotetun sähkön ja lämmön osuutta myös muissa toimintamaissa ja kauppiaiden omissa energianhankinnoissa.

Kunnianhimoisemmat tieteeseen perustuvat päästötavoitteet Kesko asetti ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä tieteeseen perustuvat päästötavoitteet (Science Based Targets) omalle toiminnalleen ja toimitusketjulleen vuonna 2017.

”Samalla kun tänä keväänä asetimme vuoden 2030 nollapäästötavoitteemme, sitouduimme asettamaan aiempaa tiukemmat tieteeseen perustuvat päästötavoitteet. Uudet päästötavoitteet asetetaan Pariisin ilmastosopimuksen kunnianhimoisimman tavoitteen mukaisesti, jossa maapallon keskilämpötilan nousu jää korkeintaan 1,5 asteeseen, jolloin on mahdollista välttyä vakavimmilta ilmastonmuutoksen vaikutuksilta”, Helander sanoo.

Tavarantoimittajat ja asiakkaat mukaan päästötalkoisiin

K-ryhmän ilmastovaikutukset aiheutuvat Keskon oman toiminnan päästöjen lisäksi arvoketjun päästöistä, joista suurimmat päästöt syntyvät myytyjen tuotteiden ja palveluiden elinkaaren aikana.

K-ryhmä kannustaa myös tavarantoimittajiaan, koko toimitusketjuaan ja asiakkaitaan päästöjen vähennystoimiin.

”Kahdelle kolmasosalle suorien tavarantoimittajien päästöistä tulee olla asetettuna vähennystavoitteet vuoteen 2025 mennessä. Näin pyrimme vaikuttamaan osaltamme siihen, että kaupan koko tuotantoketjun päästöt vähenevät”, Helander sanoo.

Vuonna 2019 K-ryhmä julkaisi asiakkaidensa käyttöön hiilijalanjälkimittarin, joka kertoo asiakkaalle hänen omien ruokaostostensa hiilijalanjäljen. Asiakkaiden käytössä on myös esimerkiksi valtakunnallinen K-Lataus-verkosto sähköautojen lataamiseen.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä