Patasydän sykkii sous vide!

Porin Ässien ravintolat elävät patasydämien tahtiin: samaan aikaan hienostuneen fine dinigin pulssilla ja rehvakkaan kiekkokulttuurin sykkeessä!

Julkaistu

Teksti

Maiju Junko

Kuvat

Joonas Salli

Isomäki Areena mäntymetsän kupeessa ottaa iltavieraat vastaan täysin uudistuneena. Kolmikerroksisen uudisosan lasipintojen takana sijaitsevat yleisöravintola ja kolmannen kerroksen VIP-tilat. Jäähalli ravintolamiljöönä on hyvin poikkeuksellinen. Samaan halliin mahtuvat niin intomieliset huivinheiluttajat kuin liituraitaiset ja cocktailmekkoiset VIP-vieraatkin. Tuore toimitusjohtaja Eeva Perttula haluaa vahvistaa kiekkokansan elämyksiä ja visioi myös uusia ruoka- ja juomanautintoja.
– Haluan kehittää palveluita niin, että hallissa viihdytään entistä paremmin myös ennen ottelua ja sen jälkeen. Miksi jäädä keskustaan, kun voi aloittaa aterioimalla rauhallisesti Patasydämessä ja jatkaa pelin kiihkeisiin tunnelmiin, Perttula pohdiskelee. Toimitusjohtajan agendalla on myös taukotarjonnan monipuolistaminen. Oluen, makkaran ja lihiksen pyhä kolminaisuus toki säilyy, mutta kuluttajien raikkaampiin makumieltymyksiin halutaan myös vastata. – Vaihtoehtoja tarvitaan: esimerkiksi fine dinigniä, street foodia ja vegaanivaihtoehtoja. Hallissa voisi olla vaikka vihreitä kausituotteita myyviä pop-up-pisteitä. Yksi vetovoimatekijä voisi olla samppanjabaari. Perttulan oma makumaailma rakentuu niin puhtaista, kotimaisista raaka-aineista kuin itämaisista mauistakin. Ties vaikka jo ensi kaudella maisteltaisiin sushia. Perttulan missiona on myös kioskivalikoiman laajentaminen. Uusi Pataässä Eeva Perttula Ässien ravintoloitten tukkutoimitusten pääyhteistyökumppani on Kespro. Yhteistyötä on laajennettu myös tapahtumajärjestelyyn. – Kespro järjesti Satakunnan alueen asiakkailleen oman alueellisen tapahtuman marraskuussa 2016. Mukana oli yli 30 yritystä esittelemässä tuotteitaan. Onnistuneen tapahtuman palaute oli erittäin positiivinen. – Jatkoa on jo kyselty, kertoo avainasiakaspäällikkö Vesa Maalari. – Isomäki Areena tarjoaa tähän hyvät tilat ja toimivat järjestelyt, Maalari kiittelee.

Pori on tunnettu seisomakatsomon hillittömästä tunnelmasta ja intohimoisesta kannustuksesta. Kiekkomekkaa kutsutaankin usein Isomäen hornankattilaksi. Samaa henkeä on aistittavissa Patasydän-ravintolan ytimessä peli-iltana, tuntia ennen h-hetkeä. Annoksia menee illan aikana kaikkiaan 550. Isojen joukkojen liikuttelu on keittiömestari Reino Sarkalle piece of cake! – Hoidamme joukkueiden aterioinnin, tilaustyöt ja arkisin tarjoillaan myös lounas. Isoin aterioitsijamäärä päivässä on 850 tyytyväistä asiakasta, Sarka sanoo. Pulssi alkaa laskea vasta puolen yön tietämillä, jolloin viimeiset keittiörutiinit ovat valmiina. Reino Sarkalla on vahva fine dining -tausta. Hän on ansainnut kannuksensa Näsinneulassa ja muissa Särkänniemen ravintoloissa, joissa teki kymmenvuotisen uran. Yhteistyö Kespron kanssa alkoi Tampereella, joten asiakkuus jatkui luontevasti ja saumattomasti myös Porissa. – Hektisessä työssä laadukas ja luotettava kumppani nousee arvoon arvaamattomaan. Tilaukset pitävät, samoin aikataulut. Isomäki Areenan ravintolat ovat kerroksissa, joten perille asti toimitus on tärkeä lisä. Sarka on lyönyt Patasydämen ruokalistaan oman leimansa. Sesongin kasvikset ja hedelmät muodostavat menun tärkeän selkärangan. Nyt eletään voimakasta sitrushedelmien aikaa, ja se näkyy listalla. – Erikoisuutena on suolassa pitkään säilötty sitruuna, jonka ajan öljyn kanssa tahnaksi. Sillä saadaan marinoitua esimerkiksi kikherneisiin mainio marokkolainen maku. Jälkiruuissa maistuu appelsiini: tarjolla on manteliappelsiinikakkua ja appelsiinikaakaovaahtoa. Buffetlistalla juhlivat kahden proteiininlähteen lisäksi värikkäät salaatit. – Joka aterialla tarjoamme seitsemää salaattia. Niissä saa päästää mielikuvituksen valloilleen. Erityisen onnistumisen elämyksen mies sai vannoutuneilta vegaaneilta. – He yllättyivät monipuolisesta kasvisvalikoimastamme ja tulivat erityisesti kiittämään. Ennakkoluulot perinteisestä kiekkoravintolasta saivat huutia! Ravintolassa on myös tarjolla laaja pähkinävalikoima. – Paahdamme ja maustamme pähkinät, mantelit ja siemenet itse. Sesongin kasvikset ja hedelmät muodostavat Patasydämen menun tärkeän selkärangan Ravintolakeittiö saneerattiin remontin yhteydessä täydellisesti. Tuliterä Electroluxin keittiö huippuvälineineen ja -varusteineen mahdollistaa monet hienoudet. Se palvelee erityisen hyvin slow food -annoksia. Gastronomin sydäntä lämmittää huippuvakuumikone ja sirkulaattori eli termostoitu vesihaude. – Menetelmä on ehdoton raaka-aineiden marinoinnissa ja hitaassa kypsennyksessä. Se estää kuivumisen ja pidentää säilyvyysaikaa. Sous vide -kypsennys sopii lihan lisäksi oivallisesti esimerkiksi perunoille ja kasviksille. – Ruoka kypsyy liemessään eikä hävikkiä juurikaan synny. Lisäksi liemi käytetään aina tarkasti kastikkeen valmistukseen.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä