Punaista lihaa, kanaa, kalaa ja kasviksia - trendikkäästi vaihdellen

Hyvä keittiön ammattilainen, tuntuuko joskus, että keittiössä on liian kiire? Onko erilaisia lisäkkeitä liikaa ja annoksiin käytettävä proteiinilista pitkä? Voisiko asiaa helpottaa fleksitarismin kautta?

Julkaistu

Kuvat

Kespro

Mitä jos kokeilisit punaista lihaa, kanaa, kalaa ja kasviksia - ’Trendikkäästi vaihdellen’. Entä jos mietitään asiaa pöytäseurueen kautta? Entä jos lisäkemaailma olisikin mietitty hyvin tarkkaan, ja lautasannoksia varioitaisiinkin vain proteiinien kautta. Yksi vieraista haluaa pihvin, toinen kanaa ja kolmas ehkä halloumia.

Meidän ehdotuksemme äärimmäiseksi ratkaisuksi on tarjota samoja lisäkkeitä useimpiin lautasannoksiin. Toimimalla näin, ruokailijat saavat yhtenäisen laadukkaan ruokailukokemuksen ja keittiösi toimii tehokkaammin.

Lisäkkeet:

 • Sahramiaioli: Sekoita 0,5 g sahramia ja 3 rkl lämmintä vettä. Jäähdytä vesi ja lisää 0,5 kg majoneesia. Raasta hienolla raastimella joukkoon 1–2 valkosipulinkynttä ja mausta suolalla.
 • Paahdetut maa-artisokat
 • Grillattu lehtikaali: Käytä lehtikaalia grillissä tai pannulla niin, että se pehmenee kevyesti. Pyörittele jäähtynyt lehtikaali sitrus-vinaigretissa ennen esillelaittoa.

pihviannos

Trendikkäästi vaihdellen: pihvi

Punainen liha ja varsinkin pihvit pitävät asemansa kuluttajien valinnoissa ravintoloiden iltaruokailussa. Tutkimuksemme mukaan punaisen lihan kulutusta kuluttajat vähentävät nimenomaan kotona tapahtuvassa ruokailussa, sekä kodin ulkopuolella tapahtuvassa lounasruokailussa. Pihvillä herkuttelijat kannattaa huomioida jatkossakin iltaruokailutarjonnassa.

Viinisuositus

 • 21670703 Bodegas Bianchi, Oasis Sur Cabernet Sauvignon San Rafael, Argentiina, 14,5 %, 75 cl

Punaisen lihan ja paistetun pihvin kanssa yhdistät erinomaisesti täyteläisen, ryhdikkään ja tanniinisen punaviinin. Oasis Sur on monikäyttöinen ruokaviini ja tasapainottaa erityisesti paistettuja sekä grillattuja pihvejä.

kana-annos

Trendikkäästi vaihdellen: kana

Tutkimuksemme mukaan kanalla korvataan korostetusti punaisen lihan syöntiä 18–24 ja 65+ -vuotiaiden keskuudessa.

Kanan sisäfilee

Näin valmistat:

Sivele paistetut sisäfileet kevyesti glaseella tai maustetulla majoneesilla. Pyörittele sisäfileet rapeassa kvinoa-yrttiseoksessa.

Rapea kvinoa

 1. Keitä kvinoat hieman ylikypsiksi.
 2. Levitä ohut kerros silpatille ja kuivaa noin 50-60 °C uunissa useita tunteja ilman tuuletinta ja uunin luukku auki, jotta kosteus pääsee haihtumaan.
 3. Friteeraa tiheässä siivilässä 200 °C öljyssä kuivatettuna. Kun kvinoan ytimessä on ihan hitunen kosteutta, ne poksahtavat hieman popcornien tapaan. Samaa valmistustapaa voi käyttää useisiin viljoihin.

Viinisuositus

 • 21619798 Domaine Roux, Les Côtilles Pinot Noir Burgundy, Ranska, 12,5 %, 75 cl

Elegantti, tanniineiltaan matala ja maanläheinen punaviini on oiva valinta vaalean lihan seuraksi. Les Côtilles Pinot Noir on keskitäyteläinen, hedelmäinen ja yrttinen viini, jossa korostuu rypälelajikkeen marjaisuus ja hapokkuus.

mustekala-annos

Trendikkäästi vaihdellen: mustekala

Kuluttajien keventämistarina jatkuu hyvin usein kanasta kohti seafoodia. Tutkimuksemme mukaan, mitä iäkkäämpi henkilö on, sitä korostuneemmin punaista lihaa korvataan kalalla.

Mustekalan voittamaton mureus!

Näin valmistat

Sulata mustekalat. Nosta sulaneena vakuumipussiin, kaada päälle 2 dl oliiviöljyä. Vakumoi ja kypsennä 72 °C höyryssä 8 h. Jäähdytä ja grillaa.

Viinisuositus

 • 21162420 Sartori, Marani Appassimento Veneto, Italia 13 %, 75 cl

Mustekalan kanssa voit yhdistellä hyvin erilaisia viinejä valmistustavasta riippuen. Vivahteikas Sartori Marani tukee annoksen silkkisyyttä ja muodostaa erinomaisen makuparin. Voit myös kokeilla hapokkaita, matalatanniinisia punaviinejä.

muikkuannos

Trendikkäästi vaihdellen: muikku

Nosta järvikalojen kuningas illallispöydän tähdeksi.

Muikku - järvikalojen aatelia

Näin valmistat

Pyörittele muikut ruisjauhossa ja paista rapeiksi.

Viinisuositus

 • 21671226 Weingut Steinmühle, Osthofener Riesling Rheinhessen, Saksa, 12,5%, 75 cl

Suolaisen ja kevyesti rasvaisen lohikalan kanssa raikas ja pirteähappoinen viini tasapainottaa makumaailmaa. Kuiva ja kehittynyt Riesling, jossa on kypsää sitruksisuutta ja mineraalisuutta on erinomainen valinta.

kurpitsa-annos

Trendikkäästi vaihdellen: kurpitsa

Tutkimuksemme mukaan suurin syy siirtyä kasvisruokailuun on halu keventää ruokailua. Trendikkään, näyttävän ja erittäin herkullisen annoksen voit valmistaa myskikurpitsasta.

Kaikille aisteille kasviksista

Näin valmistat - täydellisesti kypsennetty kurpitsa:

 1. Leikkaa kuoritut myskikurpitsat paloiksi ja paahda kypsiksi.
 2. Paahda pankojauhoja n. 5 min. 200 °C uunissa.
 3. Esillelaittaessa ripottele paahdettua pankojauhoa paahdettujen kurpitsapalojen päälle.

Viinisuositus

 • 21379031 Grand C, Pinot Gris Réserve Alsace, Ranska, 12,5 %, 75 cl

Luonnostaan aromikkaiden ja pientä makeutta omaavien kurpitsa-annosten kanssa kannattaa suosia viinejä, joissa on ruokaa tukevia makumaailmoja. Kevyesti jäännössokerinen, kehittynyt ja kevyen mausteinen Pinot Gris Alsacesta on loistava valinta erilaisille maustetuille ja paahdetuille kasvisruoille.

halloumiannos

Trendikkäästi vaihdellen: halloumi

Kasvisruokailijat tarvitsevat myös proteiineja. Mehevä halloumi on erinomainen proteiinin lähde, joka innostaa perinteisemmänkin pihvin ystävän trendikkäästi vaihtelemaan.

Täydellinen makupari

Näin valmistat:

Pyörittele halloumin palat riisijauhoissa ja friteeraa rapeaksi kuumassa öljyssä.

Viinisuositus

 • 21668419 La Ronciere, Cantoalba Chardonnay 2019 Rapel Valley, Chile 13,5 %, 75 cl

Halloumin rasvaisuuden ja suolaisuuden vastapainoksi viiniltä tarvitaan raikasta hedelmäisyyttä ja pirteää hapokkuutta. Cantoalba Chardonnay on tammettamaton ja erittäin raikkaan tyylin omaava viini, joka toimii juustoisten annosten kanssa erinomaisesti.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä