Ravintolailmiö 2018: Ruokahifistely laskeva trendi

Ruokahifistely on ravintoloiden asiakkaiden arjessa vielä kasvava ilmiö ja liittyy isoon yksilöllistymisen megatrendiin ja ruokaharrastuneisuuteen. Ravintoloille se näyttäytyy kuitenkin jopa hiipuvana ilmiönä.

Julkaistu

Kespron ravintolailmiötutkimus kertoo mitkä ilmiöt vaikuttavat suomalaisten ravintoloiden arkeen ja juhlaan nyt ja tulevana vuonna. Asiakkaiden arjessa hifistelyssä on kyse on raaka-aineiden laadun arvostamisessa ja ravintolatasoisen ruoan valmistamisesta kotona itse. Ruokahifistelijät kiinnittävät huomiota alkuperään sekä hakevat arvostamaansa uniikiutta ja korkeinta laatua myös ravintolassa.

  • Voidaan miettiä, onko hifistely vain vaihtanut olomuotoaan. Myös ruoan alkuperän tunteminen on ruokahifistelyä, toisaalta se on myös vastuullisuutta. Ravintola-asiakkaille merkitsee paljon tietää, mistä lautasella oleva ruoka on konkreettisesti tullut, sanoo Kespron markkinointijohtaja Hannu Korhonen.

Ravintoloille hifistely näyttäytyy kuitenkin suhteellisen pienenä ja jopa hiipuvana ilmiönä. Ravintoloiden arjessa hifistely, eli valmistustekniikoiden ja raaka-aineiden testaaminen on arkipäiväisempi asia ja se koetaan usein jopa itsestäänselvyydeksi. Tämän vuoksi ilmiö näyttäytyy ehkä hieman todellisuutta pienempänä. Hifistelyä enemmän nähdään mahdollisuuksia paluussa perusasioiden äärelle ja ruoan tarinallisuudessa. Ruoan yksinkertaistamiseen uskoo 49 prosenttia tutkimukseen vastaajista. Hifistely voi kuitenkin olla keino erottautua kilpailusta alalla. - Ruokahifistely ei automaattisesti tarkoita fine diningia, vaan se voi olla hyvinkin yksinkertaista, mutta tehty äärettömän hyvin, sanoo VS Ravintoloiden Aki Hiltunen, yksi tutkimusta varten haastatelluista visionääreistä. - Ennen hifistely oli tosiaan fine diningia, mutta nykyään se on enemmän raaka-aineisiin panostamista ja voidaan jopa kokeilla kuinka yksinkertaista ruuasta voidaan tehdä, komppaa keittiömestari Linnea Vihonen.

Minkälaiset asiat yleistyvät ravintoloiden tarjonnassa ja toimissa tämän ilmiön myötä?

Ruokahifistelyn myötä lisääntyvät asiat % ravintolakyselyn vastaajista uskoo yleistyvän tulevina vuosina

Lue koko Kespron ravintolailmiöt 2018 -tutkimus >>

Ravintolailmiö 2018: Arjen hektistyminen >>

Ravintolailmiö 2018: Arjen hyvinvointi ja täsmähyvinvointi >>

Ravintolailmiö 2018: Elämysten hakeminen >>

Ravintolailmiö 2018: Järkevä ja vastuullinen kuluttaminen >>

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä