Reilun kaupan hedelmiä, ajankohtaista satokausiasiaa ja 3 (+1) tärppiä lokakuun tilauksiin

Sesongin parhaat raaka-aineet ja ajankohtaisimmat ideat Vihannestukku Kesprosta!

Julkaistu

Tähän lokakuun Tuoreimmat terveiset Vihannestukku Kesprosta -kirjoitukseen kokosimme aiemmista kirjoituksista tutuksi tulleen Sesongissa-listauksen lisäksi tietoa Reilun kaupan tuotteista. Kirjoituksen lopusta löydät myös 3 (+1) vinkkiä tilauslistan päivittämiseen!

Reilua kauppaa!

Suomessa viikko 43 on vuosittain omistettu reilulle kaupalle. Viikon aikana on tarkoitus korostaa Reilun kaupan vaikutuksia niin viljelijöiden ja tuottajien oikeuksiin ja reilumpiin työolosuhteisiin kuin ilmasto- ja ympäristöasioihin.

Reilun kaupan keskeisimpiä työkaluja ovat muun muassa toimintaa ohjaavat Reilun kaupan kriteerit, Reilun kaupan takuuhinnat, Reilun kaupan lisä (hinta, joka tuottajille maksetaan myyntihinnan päälle), tuki ja koulutus, globaali kasvatus sekä vaikuttamistyö.

appelsiinipuu

Reilun kaupan kriteereistä joka kolmannes (tai pientilojen osalta joka neljännes) koskee ympäristöasioita. Jotta tilat voivat myydä tuotteitaan Reilun kaupan tuotteina, on niiden muun muassa suojeltava metsiä, vähennettävä lannoitteiden ja tuholaistorjunta-aineiden määrää, energian- ja vedenkulutusta sekä ilmastopäästöjään. Lisäksi Reilu kauppa tarjoaa tukea ja koulutusta ilmasto- ja ympäristöystävällisemmän tuotannon ja kaupan edistämiseksi.

Reilun kaupan banaani on yksi seitsemästä Reilun kaupan päätuotteesta. Reilun kaupan tietojen mukaan Reilun kaupan banaanituotannon haittavaikutukset ovat 45% tavallista banaanintuotantoa matalammat.

Banaanintuotantoon liittyviä sosiaalisia haittavaikutuksia ovat muun muassa työntekijöiden epäinhimillisen huonot työolot, matalat ansiot sekä sosiaaliturvan puute. Ympäristövaikutuksista merkittävimmät haittatekijät liittyvät maankäyttöön, vedenkulutukseen ja ilmastonmuutokseen.

banaani

Vihannestukku Kesprosta löydät Reilun kaupan banaania ympäri vuoden:

 • Banaani 5kg Luomu reilu kauppa 1lk Peru (5kg/ltk) SAP: 21583376

Sen lisäksi tarjoamme asiakkaillemme Reilun kaupan viikosta 43 alkaen:

 • Reilun kaupan Appelsiini ZA 1lk (15kg/ltk) SAP: 21232161
 • Reilun kaupan Appelsiini 2kg ZA 1lk (pme) SAP: 21726456
 • Reilun kaupan Lime BR/CO 48-54 1lk (4,5kg/ltk) SAP: 21726455
 • Reilun kaupan Ananas CR 1lk (11kg/ltk) SAP: 21232162

Huom! Tässä mainitut tuotteet ovat tilattavissa marraskuun 2020 loppuun saakka.

Lisätietoa Reilun kaupan toiminnasta löydät Reilun kaupan verkkosivuilta täältä.

vihannestukku-syyskuu-sadonkorjuu

Katsaus satokauteen syksyllä 2020

Kotimaan kasvimailla syksy ja hiljalleen tuloaan tekevä talvi näkyvät siten, että viimeisetkin kesän ja syksyn aikana kypsyneet kasvikset kerätään talteen varastointia varten. Samaan aikaan kasvisten tuonti Euroopasta on jälleen lisääntynyt, kun kesän jälkeen kotimaisten kasvisten saatavuus kotimaassa on kääntynyt laskuun ja hinta hienoiseen nousuun tuotannon siirryttyä kokonaan kasvihuoneviljelyn varaan.

Volyymituotteet kuten kesäkurpitsa, parsa- ja kukkakaalit sekä jäävuorisalaatit lastataan jo Hollannista ja Espanjasta. Kotimaisista kasviksista hyvä saatavuus jatkuu edelleen juureksissa, puna- ja keräkaalissa, lehtikaalissa sekä kasvihuoneessa kasvatetuista vihanneksista kuten kurkussa ja tomaateissa.

Sesongissa lokakuussa

 • Valkoretikka Suomi 1lk SAP: 21720908
 • Lehtikaali punainen 500g Suomi 1lk SAP: 21709671
 • Lehtikaali 500g Suomi 1lk SAP: 21294830
 • Menu Babylehtikaalimix 200g SAP: 21670869
 • Raitajuuri 1kg Suomi 1lk SAP: 21640991
 • Keltajuuri 1kg Suomi 1lk SAP: 21640992
 • Mustajuuri 1kg Belgia 1lk SAP: 21646132
 • Porkkana keltainen 1kg Suomi 1lk SAP: 21658221
 • Porkkana violetti 1kg Suomi 1lk SAP: 21658220
 • Peruna luomu pesty 50-60mm 10kg Suomi SAP: 21568590 // UUTTA SATOA!
 • Puikulaperuna pesty Suomi SAP: 21576817 // UUTTA SATOA!
 • Menu Puikulaperuna kypsä 2,5kg Suomi SAP: 20431424
 • Päärynä Xenia 75/80mm Hollanti 1lk SAP: 21726253 // UUSI MAUKAS LAJIKE!

myskikurpitsa-lokakuu2019

Lopuksi: 3+1 vinkkiä lokakuun tilauksiin!

1. SESONKIIN SOPIVIA SÄVYJÄ, MAKUJA JA MUOTOJA ANNOKSIIN!

Kurpitsojen sesonki käy kuumana, ja nyt jos koska niitä kannattaa hyödyntää tarjonnassa mahdollisimman monipuolisesti!

Vinkkejä kurpitsasta kokkaamiseen ja tietoa kurpitsavalikoimastamme löydät artikkelista täältä!

Pidä mielessä myös koristekurpitsa, jonka voit tilata Halloween-koristeeksi 19.10.2020 alkaen!

Halloween-kurpitsa koriste 1,3kg SAP: 21481855

2 TRENDIKUKKIA RAVINTOLAAN!

Kuivakukat ja heinät ovat juuri nyt super trendikkäitä! Somista ravintolan tiski, sisääntuloaula, pöydät tai ikkunalaudat syystunnelmaa tuovilla kuivakukilla.

kuivakukkakimppu

Muista myös helppohoitoiset ja aina tyylikkäät viherkasvit, jotka tuovat raikkaan ilmeen tilaan kuin tilaan!

viherkasvimix

Tilauslistalle:

 • Kuivakukkakimppu Hollanti SAP: 21712860
 • Viherkasvimix Suomi SAP: 21712862

Lue lisää Menu-lehden artikkelista täältä!

VINKKI! Kukkavalikoimamme elää vahvasti sesongeissa. Tarkista tilauskanavasta, viikoittain julkaistavalta myyntilistaltamme tai omalta myyjältäsi koko valikoima.

3. SNOWBALL-MELONIN SATOKAUSI ON JUURI NYT PARHAIMMILLAAN!

Vaikka melonien huippusesonki ajoittuu kesälle, syytä huoleen ei ole: Valikoimamme uuden snowball-melonin sesonki ja saatavuus ovat parhaimmillaan syksystä alkaen! Snowball-meloni on monelle tuntemattomampi, mutta ehdottomasti tutustumisen arvoinen.

snowball-meloni-uutuus-kespro

Snowball-melonin maku muistuttaa hunajamelonin makua, mutta on sitä aromaattisempi, kehittyneempi ja hienostuneempi. Hedelmäliha on pehmeää ja mehukasta.

Lisää snowball-melonia esimerkiksi salaattitarjontaan, jälkiruokiin tai tapas-annoksiin ja hurmaa asiakkaasi tyylillä! Kokeile yhdistää makupareiksi esimerkiksi sinihomejuustoa, paahdettuja ja kevyesti suolattuja pähkinötä, parmankinkkua ja basilikaa, tai tarjoa ihan vain sellaisenaan.

Tilauslistalle:

Meloni Snowball BR 1lk SAP: 21671680

+1: VIHANNESTUKKU KESPRON VALIKOIMAN ODOTETUT UUTUUDET

Valikoimamme laajeni syyskuun alusta alkaen peräti yhdeksällä uudella tuotteella! Joko olet ehtinyt kokeilla niitä omassa toimipisteessäsi? Lue lisää uutuuksistamme täältä, tilaa, tutustu ja ihastuta asiakkaasi!

punajuuri-inspiraatio

Tässä olivat tämän kertaiset Tuoreimmat terveiset Vihannestukku Kesprosta. Marraskuun kirjoitus on omistettu ihanille juureksille! Luvassa on runsaasti vinkkejä ja ideoita juureksista kokkaamiseen. Mutta sitä ennen:

Ihanaa ja kasvisrikasta lokakuuta!

Tuorein terveisin

Vihannestukku Kespron tiimi

Vihannestukku Kespro tukee ravintoloita kannattavien ja vastuullisten hedelmä- ja vihanneshankintojen tekemisessä sekä kasvisten aiempaa monipuolisemmassa hyödyntämisessä ympäri vuoden. Kespro.com-verkkosivuilla julkaistavassa Tuoreimmat terveiset Vihannestukku Kesprosta -kirjoitussarjassa kerrotaan kuukausittain satokauden parhaista tuotteista, sesongeista sekä valikoiman uutuuksista. Lisäksi saat kirjoituksista ajankohtaista inspiraatiota ja ideoita tarjontaan!

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä