Satokausiajattelu tukee vastuullista tarjonnan suunnittelua

Sesongin satoa suosimalla löydät helposti vastuullisia ja edullisempia raaka-aineita.

Julkaistu

Satokautena kasvisten kasvu ja sen myötä saatavuus ovat parhaimmillaan, kasvisten maku ja laatu ensiluokkainen ja usein myös hinta alhainen hyvän saatavuustason ansiosta. Sesonginmukainen valinta on usein myös hiilijalanjäljeltään vihrein, kun tuotteita ei jouduta kuljettamaan eri kasvukauden maista jopa maapallon toiselta puolelta.

Porkkananippu / Maailma kattilassa

Satokausiajattelulla ravintoloitsijalla on mahdollista ratkaista monta ammattikeittiön arkeen liittyvää haastetta. Kun menussa olevien tuotteiden oikeita sadonkorjuusesonkeja noudatetaan, saadaan käyttöön laadukkaat raaka-aineet, jonka kautta on mahdollisuus kasvattaa ravintolan profiilia asiakkaiden silmissä, ja tätä kautta parantaa liiketoiminnan kannattavuutta.

Puhuttaessa kasviksista, hedelmistä ja vihanneksista, kyse on tuoretuotteista, joiden saatavuuteen, makuun, laatuun ja hintaan vaikuttavat sään, erilaisten poikkeustilanteiden ja markkinoiden kehityksen ohella useat tekijät, joihin kukaan ei edes pysty vaikuttamaan. Myös tämän takia satokausiajattelu on ravintolaliiketoiminnan osalta viisainta.

Kun avainasemassa on kasvisten sesongit ja satokaudet huomioiva tarjonnan suunnittelu, keittiöarjen toteutus helpottuu ja yllätyksiin varautuminen on helpompaa. Satokauden aikana tuotteen saanti helpottuu, jos vakiintunut tilauskanava tai tavarantoimittaja tippuu jostakin syystä pelistä pois. Satokauden aikana samalla maantieteellisellä alueella on myös toisia saman tuotealueen kasvisten toimittajia, joilla riittää satokauden aikana tuotteita tarjottavaksi myös uusille asiakkaille.

Vinkki!

Valitse Vihannestukku Kespron laajasta valmiiksi pestyjen ja pilkottujen kasvisten valikoimasta tuotteita, kun haluat parantaa keittiön tehokkuutta, pienentää hävikkiä ja hallita kustannuksia – tarjonnan tuoreudesta tinkimättä!

Kehitämme valikoimaamme jatkuvasti asiakastoiveiden ja trendien mukaan. Mikäli koet, että valikoimastamme puuttuu jotain tai sinulla olisi muita toiveita, kerro niistä omalle myyjällesi tai Kespron asiakaspalveluun! Paljon lisää tietoa, ideoita ja vinkkejä sesonkikasviksista ja niiden hyödyntämisestä löydät myös tilauskanavastamme Kespronetistä.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä