Saumaton yhteistyö huippuluokan vihannestukkuvalikoiman taustalla

Foodservice-markkinan tukeminen vastuullisessa ja kannattavassa kasvisten käytön kasvattamisessa on Vihannestukku Kesprossa kunniatehtävä. Avain onnistumiseen ovat intohimo, usean ammattilaisen rautainen osaaminen, tinkimätön tarkkuus ja tiivis yhteistyö.

Julkaistu

Teksti

Kespro

Monipuolinen ja tuore vihannestukkuvalikoima asiakastarpeiden mukaan

Pitkäaikaiset ja luottamukselliset suhteemme viljelijöihin ja tavarantoimittajiin Suomessa ja ympäri maailmaa takaavat, että Vihannestukku Kespron valikoima on aina ajan tasalla ja laadultaan ykkösluokkainen. Tiiviin yhteistyön myötä saamme jatkuvasti tietoa uusista tuotteista, lajikkeista, satokausista ja trendeistä. Tiedämme, mistä tuotteita milloinkin kannattaa hankkia parhaan saatavuuden, laadun ja hintapisteen takaamiseksi. Hyvien suhteiden ansiosta valikoimamme on myös päivitettävissä ketterästi asiakastarpeiden mukaan.

Laajaa perusvalikoimaamme täydentävät ensiluokkaiset paikallisten kasvattajien ja pientuottajien tuotteet!

Alkutuotannon vastuullisuus on olennainen osa raaka-aineiden, ja niiden kautta koko ravintolaliiketoiminnan vastuullisuutta. Tämän takia kaikki yhteistyökumppanimme ovat sitoutuneet toimimaan tiukkojen vastuullisuus- ja tuotelaatustandardiemme mukaisesti.

Luonto on tosi lähellä tätä työtä. Monia asioita on mahdollista optimoida, mutta esimerkiksi sääolosuhteille kukaan ei voi mitään. Tässä ymmärtää, miten vaativaa ja arvokasta työtä viljelijät tekevät.
Sini Vertainen, Vihannestukun ostotiimi

Vihannestukku Kespron tiimi Ostotiimin päivittäiseen työhön kuuluu varaston täydennyssuunnittelua, laadunhallintaa sekä valikoiman huoltoa ja uudistamista tarpeiden ja trendien mukaan.

Ostotiimi luo palvelevan ja inspiroivan tarjonnan

Me Vihannestukku Kesprossa haluamme tukea asiakkaitamme kannattavissa ja heidän liikeideoihinsa parhaiten soveltuvissa hevi-valinnoissa. Ostotiimimme tärkein tehtävä onkin huolehtia, että valikoima vastaa asiakkaiden tarpeita, tuotteita on saatavilla riittävästi ja tarjonta on inspiroivaa.

Vihannestukussa eletään hyvin vahvasti sesongissa. Vaikka nykyään kaikkea onkin saatavilla ympäri vuoden, priorisoimme hankintamme alueille, joissa sato on kulloinkin parhaimmillaan. Siksi valikoimamme on aina laadultaan parasta mahdollista.

Kehitämme valikoimaamme jatkuvasti markkinoiden kehityksen sekä asiakastoiveiden pohjalta. Uusiutumisen tueksi rohkaisemme ja inspiroimme myös kokeilevaan ja uudenlaiseen kasvisten käyttöön: Vierailemme alan tapahtumissa ja messuilla ympäri maailmaa sekä seuraamme aktiivisesti trendejä ja markkinoita, jotta valikoimamme mahdollistaisi asiakkaillemme tarjonnan, joka on ajassa kiinni mutta aina askeleen edellä muita.

kukkakaali halkaistuna käsissä

Laatutiimi huolehtii, että tuotteet ovat aina huippukunnossa

Kasvisten ensiluokkainen tuoreus ja laatu on taattu vasta, kun toimitusketjun jokainen osa toimii moitteetta. Alkutuotannon tuoteturvallisuuden ja vastuullisuuden takaavien sertifikaattien ja auditointien lisäksi töitä tehdään laadun eteen läpi koko toimitusketjun: Laatutiimimme tarkastavat lähtevien ja saapuvien tuotteiden laadun päivittäin. Lisäksi oma erillinen tuotetutkimusyksikkömme analysoi tuotteiden mikrobiologista ja aistinvaraista laatua.

Laatukierroksella eristä poistettavat, huonommalta näyttävät yksilöt päätyvät kunnostaan riippuen joko hyväntekeväisyyteen tai biojätteeseen.
Hanna Repo, laatutiimi

Laatutiimimme nojaa tuotteiden laadun tarkastamisessa kokeneiden aistiensa lisäksi mittauslaitteisiin, jotka paljastavat aistien ulottumattomissa olevaa tärkeää tietoa. Esimerkiksi kylmävaurio ei näy aina heti päällepäin, ja vaikkapa tukkuun tullessaan hyvältä näyttänyt kurkku saattaa vettyä muutaman päivän päästä, mikäli se on päässyt kylmettymään. Mittarit kertovat, jos lämpötilassa on matkan aikana ollut vaihtelua, ja tiedon perusteella arvioidaan, ovatko tuotteet tarpeeksi laadukkaita myyntiin.

K-ryhmä keskusvarasto

Keskusvaraston hektisen arjen sujuminen vaatii tarkkaa suunnittelua

Vantaan Hakkilassa sijaitseva keskusvarasto on piste, jonka kautta kulkee suuri osa asiakkaille sekä ympäri Suomea sijaitseviin paikallisiin noutotukkuihin menevistä tuotteista. Koska varastosykli on herkän tuoteryhmän tuoreuden takaamiseksi erittäin nopea, varaston kiireisen arjen sujuminen vaatii tarkkaa suunnittelua ja valvovia silmäpareja toimitusketjun jokaisessa vaiheessa. Hankinnan, laadunvalvonnan, keräilyn ja logistiikan parissa työskentelevät tekevätkin korvaamattoman arvokasta työtä keskusvaraston toimivuuden takaamiseksi.

Kiireisimpinä päivinä vastaanotamme lähes 450 lavaa, joissa jokaisessa on 500–600 kg kasvista tai hedelmää. Kun yhteen rekka-auton perävaunulliseen mahtuu 26 lavaa, vaatii tuo tavaramäärä rekkoja yhteensä yli 17. Päivittäiset volyymit ovat siis valtavia, ja kun ketjussa on aina monta liikkuvaa osaa, yhteistyön on oltava saumatonta.
Niklas Lindgren, Vihannestukun ostotiimi

Logistiikka optimoidaan herkälle tuoteryhmälle toimitusketjun alusta loppuun

Kasvisten sesongit vaihtelevat kaiken aikaa, ja tuotteet tulevatkin vuoroin kotimaasta, naapurimaista, Euroopasta ja tarvittaessa kauempaa. Saatavuuden ja laadun takaamiseksi kaiken a ja o on toimiva ja tarkoin optimoitu logistiikka. Ekologisuuden ja tuotteiden herkkyyden vuoksi kuljetukset suunnitellaan logistiseksi kokonaisuudeksi, jossa matkat ovat mahdollisimman lyhyitä, aikataulut sujuvia ja rekat lastattu mahdollisimman täyteen.

Nopeimmillaan maakunnista saapuneet kuormat lähtevät lopulliseen kohteeseensa jo samana päivänä. Esimerkiksi Savosta aamuyöllä tullut kaalikerä voi olla ravintola-asiakkaan salaattilautasella lounasaikaan.

Kasvikset vaativat jatkuvaa monitorointia, jotta keittiöihin päätyvien raaka-aineiden paras laatu ja kestävyys voidaan taata. Lämpötilan merkitys on suuri, minkä takia sen seuranta ja hallinta on tärkeää. Kuljetuksen aikana lämmönseurantalaitteet mittaavat kasvisten lämpökäyrän koko matkan ajalta. Lämpötilojen tulee olla säädetyt ja optimaaliset juuri kyydissä oleville tuotteille: kylmässä säilytettävien kasvisten, kuten marjojen, melonien ja sienten on oltava tarpeeksi viileässä koko matkan ajan, mutta tietyt kasvikset, esimerkiksi kurkku ja tomaatti, eivät saa päästä kylmettymään liikaa.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä