Sirkat ovat energiapitoista superruokaa

Sirkka-tuotteet tulivat vauhdilla ensimmäisten joukossa Ylöjärveläisen Mattila bros.:n valikoimaan heti, kun EU:n uuselintarvikeastus astui voimaan.

Julkaistu

Kuvat

MattilaBros

”2 miljardia ihmistä on syönyt hyönteisiä jo vuosisatoja, miksi me emme siis tekisi samoin. Tämä ekologinen ja eettinen vaihtoehto proteiinin saamiseksi tukee maapallon kestävää kehitystä. Näin voimme olla osana vaikuttamassa mm. ilmastopäästöjen vähentämisessä. Hyönteisproteiini on ravintorikas elintarvike, esimerkiksi sirkkajauhe sisältää noin 70% proteiinia ja liudan muita meille tarpeellisia vitamiineja ja rasvahappoja”, kertoo Mattilan toimitusjohtaja Tero Sivula. Kiinnostus hyönteisruokaa kohtaan on noussut länsimaissa ja tätä kiinnostusta on lisännyt ekologinen todellisuus. Esimerkiksi yhden proteiinikilon tuotanto karjaa kasvattamalla tuottaa 100 kertaa enemmän kasvihuonepäästöjä, kuin hyönteisten kasvatus. YK:n mukaan vuonna 2050 maailmassa on jo yli 9 miljardia ihmistä, joita ei kyetä ruokkimaan nykyisen ruokatuotannon menetelmin. Hyönteisistä onkin kaavailtu maapallon pelastajia.

Mattilassa ollaankin lähdetty rohkeasti liikkeelle – Sirkka-tuotteet lanseerattiin markkinoille heti, kun EU:n uuselintarvikeasetus astui voimaan. Tämä kävi nopeammin kuin aluksi osattiin odottaa. Nyt ylöjärveläistontilla puuhataan sirkkojen prosessointilaitosta. Tällä hetkellä kotisirkat tuodaan Thaimaasta, mutta heti kun on mahdollista siirrytään kotimaisiin sirkkoihin. Mattilassa on päästy hyvään vauhtiin kotisirkkatuotteiden kanssa vaikka toimitaankin uudenlaisella markkina-alueella.

Kotisirkat ovat arvokas proteiininlähde. Niitä voidaankin pitää oivana vaihtoehtona perinteisille proteiinipitoisille elintarvikkeille. Niiden sisältämät ravintoaineet lupaavat hyvää. Kotisirkassa on kalan kaltainen omega-3 ja -6 rasvahappokoostumus. Ne sisältävät myös huomattavia määriä yleensä kasvisruoassa niukasti esiintyviä ravinteita, kuten B12 vitamiinia, jota on kotisirkoissa 8.7 µg p per 100 g (esimerkiksi sianlihassa sitä on 0.5 µg p per 100 g). Kotisirkat sisältävät myös runsaasti erilaisia mikroravinteita, kuten kuparia, rautaa, kalsiumia, magnesiumia, mangaania, fosforia, seleeniä ja sinkkiä. Sirkka-makkarat ja nakit puupöydällä Mattilassa on haluttu kehittää erityyppisiä kotisirkkatuotteita vastaamaan asiakkaiden monipuolisiin toiveisiin. Maukkaat kasvis-kotisirkkapihvit sisältävät reilusti kasviksia (83%), mm. parsakaalia, hernettä, pinaattia ja sipulia. Niissä on käytetty kotisirkkajauhetta lisäämään proteiinipitoisuutta. Ne ovat maidottomia, gluteenittomia ja kananmunattomia. Mattilan laadukkaat makkara ja nakki saivat tuulahduksen tulevaisuutta. Niissä yhdistyvät perinteisyys ja kotisirkkajauhe. Sirkka makkara on sianlihapohjainen Mattilan klassikkoreseptillä valmistettu kuten myös Sirkka nakkikin. MattilaBros -Sirkka-tuotteet Uusimpina Sirkka-perhettä ovat täydentämässä kuivattu kokonainen kotisirkka sekä kotisirkkajauhe. Ne ovat valmiita käytettäväksi sellaisenaan eivätkä tarvitse erillistä kypsentämistä. Käyttömahdollisuudet ovat rajattomat.

Lisätietoa sirkkatuotteista www.mattilabros.fi

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä